Min önskan till dej är att du får uppleva julefrid, oavsett om du tillbringar julen ensam eller tillsammans med andra.

För många är julen väldigt annorlunda i år, och för en hel del människor är den nästan som vanligt. Det mest positiva med ”rekommendationerna” från våra myndigheter är att det faktiskt finns många som rent av njuter av den första julefriden någonsin. Detta för att de i år kan välja bort att umgås med ”giftiga personer”, utan att behöva ta skit för sitt beslut. Visst, det är lite tabu att berätta att man njuter av att slippa umgås, och visst finns det också många som lider av att inte få umgås!

För min del har känslorna varit mer på ytan i år än tidigare år, trots att jag varit ensam många jular förr. Det händer massor ute i världen (som det tigs om i fulmedia), och i vänskapskretsen hittas olika livsöden som också berör mej väldigt starkt. Min homeopatiska behandling jobbar på att läka djupa känslomässiga sår, samtidigt som min kropp reagerar starkt genom att läka sånt som gått sönder i kroppen under trauman många år tillbaka i tiden. Så ja, jag är ovanligt känslosam just nu, samtidigt som jag har en övertygelse om att allt är precis så som det ska vara just nu, oavsett vad som sker.

Fotograf Dieter Berghmans: ”Even when it rains and it looks messy outside……just look beyond the mess and get lost in the beauty in front of you!”

En trist sak är den censur som trappats upp enormt i år, och precis lagom till jul (23.12.2020) så blev t.ex Swebbtv eliminerad från youtube, permanent. Det positiva är att Swebbtv sett detta komma, och har byggt upp en egen plattform för att förmedla en del av vad som sker i världen. Du hittar dem på www.beta.swebbtv.se där de har laddat upp en hel del material för julhelgen.

På youtube hittas annars ett samtal som jag lyssnade på för några dagar sedan, som jag tyckte var så bra att jag ville dela med mej av här. Jag har länge tyckt att det som sker i världen just nu är precis lika skruvat som en relation med en narcissist/psykopat/sociopat. Alla ingredienser finns med, inte minst Stockholmssyndromet! Skillnaden är bara att det verkar vara kollektivt istället för privata relationer. Lyssna gärna på MODIGA MÄNNISKOR MED CONNY ANDERSSON.

En annan kanal jag gillar är Wake Up Globe, och där hittas många intressanta diskussioner på svenska. Tyvärr har också mycket censurerats, så det gäller för alla att vara kreativa så vi kan fortsätta ha vår åsiktsfrihet och yttrandefrihet, för vad har vi för framtid utan frihet??

Själv njuter jag av min frihet att själv välja vilken mat jag vill äta och dricka. Att mina paket innehåller precis det jag mest önskat, eftersom jag köpt de flesta själv. När jag minns tillbaka på flera av tidigare jular som firats med många andra, så vill jag absolut inte byta. Alkoholstinna besserwissrar har aldrig varit mitt förstahandsval, och inte heller otrogna smygknarkare. Men visst, jag är lyckligt lottad, för visst blir jag tårögd av glädje när det ringer på dörren på självaste julafton, och en kär vän kommer med överraskning och kram samt en liten pratstund. Att få en glimt av någon man verkligen håller kär höjer livskvalitén -och stärker därmed immunförsvaret- enormt.

Nu vill jag önska dej en riktigt fridfull fortsättning på julhelgen! ❤️

Mina varmaste tankar till vänner och anhöriga som upplever avgrundsdjup sorg och förtvivlan just nu ❤️ Ta hand om er själva, och varandra ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.