Pandora opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana // Prenumerera på bloggen före julafton och du kan vinna skatten som hittas inne i skattkistan!

Tjugonde December

Hen ger dej värdefulla gåvor i början av er bekantskap men tro inte att det är av generositet. Du kanske får en sprillans ny vinterjacka men hen struntar fullständigt i om du alls gillar färgen, huvudsaken att du bär den så hen ser att du är av rätta virket för honom/henne, d.v.s. att du är någon som anpassar sej efter hens nycker istället för att stå på dej och hålla fast vid dina egna önskemål. En slags urgallring kan man säga, så hen inte slösar bort onödig tid på någon som hen inte kommer att kunna kontrollera. Sen skadar det inte heller med lite tacksamhetsskuld för att hålla fast dej. Som när en Tinderdejt på fullaste allvar gav mej en husvagn på vår första träff och insisterade på att jag även skulle låna en av hans fina bilar på obestämd tid för att mitt liv skulle bli bekvämare med det arrangemanget. Tack, men nej tack! Bilen blev kvar, liksom husvagnen. Ett kort tag senare blockerade jag personen som bevisligen hade väldigt svårt att ta ett nej för ett nej. Hade varit värre att blocka om jag hade haft en av hans bilar i min besittning. Nu var jag glad att det inte fanns något att returnera. Det blev aldrig en andra dejt eftersom varningsklockorna ringde så högt redan på första träffen. Tur att man åtminstone lär sej av sina misstag. Och visst, det finns även tillfällen då jag kunnat skratta gott åt många situationer i efterhand, som t.ex. att jag glömde ta med mej strutsägget jag också fick…

Narcissisten ger aldrig något av generositet, det finns alltid en baktanke, så tar du emot något av en narcissist så bör du vara medveten om att det kommer att kosta dej längre fram, och priset du hamnar att betala är nog betydligt högre än det narcissisten lagt ut eftersom hen inkasserar med svindlande hög ränta. En narcissist ger bara något om hen kan räkna med att inkassera något i gengäld längre fram som är av större värde än vad hen har gett.

Hen ger aldrig något av generositet eller av godhet (den finns nämligen inte, godheten alltså). Det finns alltid en hake även om hen hävdar att det inte är så. Du blir medbjuden om det gynnar hens sociala status på något sätt, typ om hen kan få andra att tro att ni är ett par eller att du är intresserad av hen. Ofta används det du fått för att du ska känna att du står i tacksamhetsskuld, för att du ska gå med på att lite tumma på dina gränser och tillåta dej bli utnyttjad av narcissisten, mot din innersta vilja. Blir du erbjuden att bo gratis i hens hus eller för en väldigt förmånlig hyra kan du vara helt säker på att det är för att hen ska kunna ha fullständig kontroll över dej, inte sällan med riggade spionkameror eller annat som fullständigt kränker ditt privatliv.

Har ni separerat, se då till att byt lås omedelbart och överväg att skaffa larm, och ta aldrig mer emot något. Tacka alltid nej till middagar och nobba alla blomsterbud. Dyrbara gåvor kan kanske doneras till välgörenhet, eller sälj skiten och få ens lite kompensation för allt du blivit snuvad på av den hänsynslösa svindlaren.

 

Dela gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.