Törs jag bli kär igen?

Det är viktigt att man tar sej tid att läka ordentligt efter ett destruktivt förhållande. Hur lång tid man behöver är individuellt och beror även på omfattningen av skadan som uppstått men ett minimum på 6 månader – 1 år för att ta hand om sej själv är vad som rekommenderas av de som jobbar med coachning för överlevare.

Sen är det inte så att tiden automatiskt läker alla sår, utan du behöver jobba med dej själv, med din personliga utveckling, och det tar tid om du verkligen ska göra det ärligt & ordentligt. Så ge dej själv tid att läka.

Så länge vi bär på känslomässiga sår (oftast från vår barndom) så kommer vi att attraheras av någon som matchar de såren, som kommer att riva upp dem och få oss att återuppleva smärtan.

När vi i lugn och ro tar hand om oss själva och med bra handledning gör en sund djupdykning i vårt inre så har vi möjlighet att läka de sår som vi inte alltid varit medvetna om att vi haft, och när vi läkt dem så kommer vi inte längre att attraheras av samma typer av människor längre.

När du tagit väl hand om dej själv genom att sätta gränser och har hittat glädjen i livet -kanske för första gången någonsin, så kommer du inte längre att släppa in någon i ditt liv som är destruktiv, du tackar nej tills du träffar någon som matchar en sund relation.

Låt det ta den tid det tar och undvik dejtingsajter & appar om du inte vill vara delfinen bland vithajarna.

Kanske kan det finnas guldkorn på Tinder men det uppskattas att över 50% är psykopater där så det är inte riktigt rätt pool att hoppa in i om du vill undvika narcissister.

Umgås med goda vänner. Kan hända du behöver omvärdera vissa vänskapsrelationer också, inte sällan är det en smärtsam upptäckt att inse att de vänner man trodde man hade bara sett en som lite pausmusik när de varit lite uttråkade och inte alls brytt sej om dej på riktigt. Skaffa dej nya vänner isåfall, vänner som inte pikar dej eller skämtar på din bekostnad, människor som respekterar dej. När du umgås med goda vänner så börjar du känna hur härligt det känns inom dej, hur gott livet kan vara. Du är lycklig.

DÅ kan du lita på dina känslor ifall du träffar någon som fångar ditt intresse, då kan du gå på en dejt med ett öppet sinne eftersom du vet skillnad på en sund person och en som osar trubbel. Och skulle det visa sej att hen inte håller måttet så tacka för dej och gå vidare. Ödsla inte tid på någon som har potential att bli en bra partner. Det är nuet som gäller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.