Pandora opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana // Prenumerera på bloggen senast julafton och du kan vinna skatten som hittas inne i skattkistan!

Tjugoandra December

Trots att hen verkar väldigt charmig och trevlig så finns det inga riktiga goda vänner som hen umgås med, såna som på riktigt skulle kunna gå i god för att hen är en helt bra typ. De som finns är antingen krogråttor som hen missbrukar tillsammans med, eller så är de ensamma personer som är kantstötta av livet som hen själv använder för att få hävda sej och känna sej överlägsen både när det kommer till karriär och att ligga runt. Hen njuter av att omge sej med de som ser upp till honom/henne och har gärna ett litet harem av unga osäkra beundrare som ja-sägare. Inte sällan siktar hen in sej på deras lika unga pojkvänner/flickvänner att förföra vid lämpligt tillfälle då hen är övertygad om att de söker något bättre än den de är ihop med just då, och hen ser det som en självklarhet att hen själv vore högvinsten för dem.

Orsaken till att hen inte har något umgänge med jämnåriga från skoltiden som idag lever harmoniska familjeliv är för att de minns hen som en väldigt obehaglig, falsk människa som inte går att lita på. Ränderna ju går aldrig ur.

Undantagen är de som tillhör hens hov, de som alltid ställer upp när hen är i nöd, men som hen aldrig skulle göra minsta lilla ansträngning för om det inte är för egen vinnings skull, inte sällan ett syskon som antingen är medberoende eller själv narcissist. Det är precis här där den röda flaggan med Tinder och online dating kommer in i bilden enligt Sam Vaknin: De bra typerna hittar tidigt flickvänner/pojkvänner och hålls i långa, monogama förhållanden och lägger således aldrig in en profil på olika dejting-appar, medan de narcissistiska psykopaterna har mindre framgång eftersom de vettiga vännerna varnar varandra för att det är något som inte stämmer med hen… Så, deras självklara jaktmarker blir då nätet, där de fritt kan framstå som både det ena och det andra, ibland t.o.m. med påhittat namn för att undvika bli sammankopplad med sin riktiga identitet. Sam Vaknin har påstått att normalt kan man räkna med att ca 15% av de som dejtar är narcissister, men på appar som t.ex. Tinder så är mängden narcissiter långt över 50%.

Själv gav jag Tinder 365 dagar, under den tiden fanns det flera månader som jag inte ens var in och kikade, innan jag till slut raderade min profil slutgiltigt. Jag valde medvetet att inte skriva ett enda ord om mej själv och detta därför att undvika att någon narcissist lätt skulle lista ut vilken teaterroll jag skulle uppskatta, för det är ju så de gör: spanar in ett lämpligt byte och låtsas ha precis samma intressen, drömmar och värderingar i livet. Jag har även avrått mina väninnor att skriva ut vad de söker i en man, bara för att det är ungefär som att middagen lägger sej själv upp på bordet för en blodtörstig psykopat att kalasa loss på. Istället har jag låtit mannen berätta om sej själv, och i de flesta fall ekar det ödsligt tomt när de inte vet vem de ska härma, eller så har de redan efter ett fåtal meddelanden avslöjat sej själva som fullfjädrade narcissister och det är bara att radera matchningen utan att blinka. De som framhåller att de är snälla/omtänksamma/ärliga/trofasta/nyktra/kristna/andliga och söker en liknade tjej så är oftast precis motsatsen, för snälla och ärliga människor behöver inte marknadsföra de egenskaperna eftersom de är självklara för dem. Även här gäller “Om det verkar för bra för att vara sant så är det troligtvis det”. När du läser dejtingprofiler som skulle platsa i Kyrkpressen så svälj inte allt med hull och hår om du inte vill bli fullständigt grundurad. Tänk istället helt tvärtom så ligger du troligtvis mycket närmare sanningen!

 

Lyssna gärna på denna 20 minuters video om du behärskar engelska och vill lära dej mer om hur du känner igen ulvar i fårakläder:

Guide To Identifying Covert Narcissism // Joanna Kujath

 

Dela gärna! ♥

 

2 reaktioner till “Lucka 22

  1. Mkt bra igen en gång. Efter att gått på nitar och bestämt mig för att d räcker nu och börjat jobba m mig själv och den medberoende del som drog till mig såna här är jag nu mkt klokare. Ser varningssignalerna nu. Du gör ett gott jobb i att varna andra.

    1. Tack K! Det gläder mej att du blivit klokare! 💖 Jag tror att vi alltid kommer att stöta på narcissistiska personer eftersom de finns mest överallt, men ju mer kunskap vi samlar på oss desto snabbare genomskådar vi dem, vilket gör att vi slipper gå i deras fällor. Genom att lägga upp tydliga gränser och hålla dem så blir livet lättare att leva. Önskar dej en riktigt skön fortsättning på dagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.