Pandora opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana // Prenumerera på bloggen senast julafton och du kan vinna skatten som hittas inne i skattkistan!

Tjugotredje December

WTF HAPPENED?! När du ställer dej själv den frågan så är det ett tydligt tecken på att något inte står rätt till. Kanske ställer du den frågan gällande er relation, hur kunde det som verkade så lovande plötsligt bli så knasigt? WTF hände med din hälsa? Du brukade vara frisk som en nötkärna och plötsligt har du alla möjliga konstiga symptom inklusive sömnsvårigheter och ångest. WTF hände med din ekonomi?? Plötsligt har du det mer knapert än någonsin, kanske finns det ett stort hål i din börs och dina besparingar har gått upp i rök på något märkligt sätt samtidigt som kravbrev börjar dyka upp. WTF har hänt med dina övriga relationer, vart har dina vänner försvunnit? Varför vill inte dina vuxna barn hälsa på dej längre? Tidigare hade ni hur mysigt som helst tillsammans men numera undviker de att kika in och gör de det ser de både ledsna och bistra ut. Kanske får du höra ett “Mamma, vi känner inte igen dej längre, du måste bort härifrån!” När alla dessa what-the-fuck-happened-tankarna börjar hopa sej så är det verkligen dags att inse att det finns någon som iskallt och utan pardon systematiskt håller på ödelägger ditt liv. Denna person har inte någon som helst respekt för dej och kommer att fortsätta sin förstörelse så länge du tillåter det. Och du tillåter det så länge du ger denna människa minsta lilla utrymme i ditt liv. Bättre fly än illa fäkta! Var rädd om dej! ♥

 

Förutom att narcissister saknar förmåga att känna kärlek och empati så saknar de även det som normala människor menar med samvete. Inte heller känner de ånger för ondskefulla saker de gjort åt andra. Blir de påkomna med otrohet eller mord så ångar de alltså inte själva gärningen, däremot kan de känna en viss irritation över att de inte kom undan med det, alltså att de blev påkomna. Det hela är som ett spel för dem. De ser livet som andra ser tv-spel; är man skicklig så klarar man nivå efter nivå för att till slut klara ut hela spelet, det spelar ingen roll hur många liv man ödelagt på vägen så länge man kommer i mål.

Oftast är det deras egen dumhet i kombination med ett förstorat ego som blir deras fall, det som gör att hela deras varelse börjar vittra sönder tills det bara återstår lite torrt damm som behöver vädras ut eller sköljas bort av ett uppfriskande regn.

 

Jag vill passa på och rekommendera en film från 1940 med Ingrid Bergman i huvudrollen, Gaslight eftersom det är den filmen som gett namnet till en av narcissistens olika tekniker, en metod som ofta används för att driva någon till vansinne genom att få henne att tvivla på sej själv. Lägg även märke till mannens kroppshållning och ansiktsuttryck, vem vet, det kanske finns något välbekant över honom? Det är även känt att narcissister gärna isolerar sina byten från deras sociala skyddsnät, inte sällan genom en flytt, för att de lättare ska kunna ha kontroll över sitt byte.

En annan varningssignal på narcissism är deras obehagliga stirrande. Man behöver inte ens gå ut på krogen för att uppleva det, det kan gott räcka med att man sitter i ett väntrum och noterar att en okänd människa sitter och stirrar på en med samma ansiktsuttryck som självaste Vargen stirrar på Rödluvan. Spelar ingen roll att deras partner sitter bredvid dem, de stirrar helt ogenerat. Är du ute på dejt med någon och hen stirrar på andra kvinnor så är det lätt hänt att du blir beskylld för att vara svartsjuk om du antyder att deras beteende är osmakligt, men minns att deras stirrande har mer med en narcissistisk personlighetsstörning att göra än med din svartsjuka. Se den röda flaggan när du har den rakt framför dina ögon, den signalerar nämligen fara!!

Ska klämma in ännu en till röd flagga i denna lucka som en extra bonus: Hen hånskrattar och gör narr av alla som tror att det finns mediala människor som kan se någons förflutna, nutid & framtid. Visst, det finns många lurendrejare, precis som i alla branscher, men därmed inte sagt att det inte finns de som verkligen har både gåvan och moralen i skick och som verkligen SER. Benny Rosenqvist har bl.a. lärt mej att “de där uppe” inte missar någonting, de ser precis allt vad vi har för oss, och vi kommer att få vad vi förtjänar, förr eller senare. Kalla det karma eller attraktionslagen, även prästen Raimo Mäkelä är av samma övertygelse. Orsaken till att narcissister utmärker sej genom att protestera så högljutt mot att någon faktiskt kan se, är att de har såna kopiösa mängder skelett i sina garderober att deras hårt uppbyggda anseende skulle rasera som ett korthus om någon skulle se ens en bråkdel av deras bedrägerier. Eftersom narcissistens huvudsyssla är att vilseleda folk och framhålla sej själv som både perfekt och felfri så skulle hen aldrig erkänna att någon som skulle kunna se deras sanna jag kan ha rätt. Narcissisten utför ALLTID en smear-campaign mot de som kan tänkas avslöja vilken bluff hen är, oavsett om det är ett medium eller en f.d. partner eller kollega. Så ju högre de väsnas för att häckla de som antingen är mediala, eller de som tror på betrodda medier med gott anseende, desto mer skit finns det sopat under deras egen matta. Inte sällan multipla otrohetsaffärer, ekonomiska bedrägerier och falskspel i karriären. Sug på den karamellen tills det är dags för den sista luckan i julkalendern, den som kommer imorgon! ♥

 

Dela gärna! ♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.