Det sägs att om man inte lyssnar när själen viskar till en så får man höra när kroppen skriker, och ja, jag kan inte annat än hålla med!

Qrt “Qrre” Nygård, TCM-Akupunkturbehandlingar
Qigonginstruktör
Rosenlundsgatan 3B, Jakobstad, Finland
tel: 044 308 3856
//Lillis Gladkonst på väggen// Bild från min privata instagram @oasenprana

Bara några månader in i den där osunda relationen märkte jag hur min kropp började säga ifrån, redan då var jag väl medveten om att fysiska krämpor är symptom på olika känslomässiga obalanser. Med en akut smärta i kroppen uppsökte jag min dåvarande granne för en akupunkturbehandling och förutom att han med en enda behandling lyckades bota den krämpan så förklarade han även sambandet åt mej, ur kinesisk-medicinsk synvinkel, och jag fick veta att det var en undertryckt ilska som låg bakom. Jag var inte det minsta förvånad, för var det något som jag kände vid den tiden så var det just ilska, och jo, jag gjorde mitt bästa för att inte uttrycka den så starkt som jag faktiskt kände den. Jag var både skitarg & heligt förbannad. På honom. För hur illa han behandlade kvinnan han just hade lämnat. Samtidigt som jag sa skarpt ifrån direkt åt honom att han inte kan behandla henne så hemskt som han gjorde och att jag faktiskt tyckte att hon gjorde helt rätt som bytt lås till huset de ägde tillsammans, så höll jag tillbaka. Jag svalde en hel del av ilskan, kanske för att han skickligt skuldbelade mej genom att hävda att det var för min skull han hade offrat deras äktenskap..? Ilskan jag svalde om och om igen poppade upp som en skärande smärta i min kropp som jag inte kunde hantera på egen hand, men hos akupunktören fick jag omedelbar hjälp.

Senare, när flyttlasset gick från Kvarnbacken var det dags att ta hjälp av Qrre igen för att överhuvudtaget klara av den ansträngning som en flytt innebär. Även denna gång hjälpte det med en enda behandling för att bli smärtfri.

Jag bodde ingen lång stund i huset jag tidigare hade lagt ner otaliga timmar på att renovera, men under den korta tiden hann jag med några besök till en annan duktig akupunktör, för att hålla näsan över vattenytan i vansinnet jag levde i. När jag valde att lämna följde ca 100 dagar då jag inte hade något eget hem, när jag bodde hos någon annan. 30 av dessa dagar tillbringade jag inneboende hos en väninna i Goa, Indien, och det var nog min räddning att komma mej långt bort, att få gå ensam barfota i värmen, flera kilometer på stranden varje dag gjorde mej gott, även om jag grät precis varenda dag. Kanske var det där jag insåg hur söndertrasad och skör jag hade blivit?

Jag som aldrig tidigare haft allergier märkte hur mitt immunförsvar inte längre stod pall till följd av all stress jag varit utsatt för. Här är det bihålorna som behandlas av Qrre. Bild från min privata instagram @oasenprana

Jag hade nyss flyttat in i mitt nya hem när jag vaknade en morgon med minnen av en dröm så stark att jag först trodde den var sann, så pass att jag kontaktade Qrre för att boka en tid för akupunktur. Till min stora lättnad fick jag komma samma dag. Där visade det sej att det var rätt illa ställt med mej och flera av mina inre organ, bl.a mitt hjärta. Jag kunde välja, och jag valde att lita på Qrres expertis och lät honom behandla mej i en lugn och behaglig miljö istället för att uppsöka sjukhus. Till en början blev det täta besök och jag följde Qrres tips & råd efter bästa förmåga för hur jag kunde stärka min hälsa på egen hand samtidigt som han skickligt hjälpte organ efter organ, inte minst genom våra stundvis djupa samtal om allt från sorg och ilska till dödsångest. Starka känslor som skapade obalanser i mina inre organ då jag inte tillät dem komma upp till ytan. Ganska snart var det akuta under kontroll men jag ville fortsätta gå hos Qrre en gång i månaden som en trygghet att han hade koll på min hälsa. Vid den här tiden gick jag även regelbundet i samtalsterapi, och även om min terapeut var sympatisk och vår personkemi klickade så var det hos Qrre jag fick den terapeutiska hjälpen jag behövde.

När alla nålar (ca 30 st) sitter på plats är det dags för den ljuvligaste av alla ljuvliga ansiktsmassager; Qrres ansiktsmassage! ♥ Suddig bild som hittas på min privata instagram @oasenprana

Sen inte att förglömma: Qrre ger en helt fantastiskt skön ansiktsmassage med en väldoftande olja medan nålarna sitter där de ska, så bara för att få njuta av den upplevelsen rekommenderar jag ett besök till hans mottagning på Kvarnbacken i Jakobstad. I minnet har jag flera upplevelser om hur jag stigit ut genom hans dörr och upplevt att färgerna omkring mej varit både vackrare och starkare än någonsin tidigare, då när jag vandrat genom parken, förbi vattentornet och hem, nöjd & harmonisk. ♥

Om du vet någon som skulle behöva lite extra omsorg, passa på och köp ett presentkort på en akupunkturbehandling (eller flera) till julklapp åt den, eller till dej själv!

Efter alla våra samtal så vill jag nämligen påstå att Qrre blivit något av en expert på krämpor orsakade av narcissistiska trakasserier, och om det är något jag önskar för andra så är det att få den hjälpen man så desperat behöver när livet suger, speciellt om man inte riktigt vet varför, förvirrad som man är innan allt blir klart som korvspad.

Dela Gärna! ♥

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.