Idag skriver jag om Grey Rock som är ett alternativ att ta till om inte NC (no contact) är möjligt. NC är inte alltid möjligt, speciellt inte om man har gemensam vårdnad om minderåriga barn. Det kan även finnas tillfällen där man kanske behöver köpa tid för att kunna sätta sej i säkerhet och då är Grey Rock ett ypperligt verktyg, liksom om man är tvingad att på arbetsplatsen eller i släkten ha viss kontakt med en osund person.

 

Här kryper mitt färggranna jag in i ett grått, stenliknande trädtält som smälte in i den fantastiska naturen. Det var “nuku yö ulkona” 17.06.17. Bild från min privata instagram @oasenprana

Vad är då Grey Rock? Ja, det är en grå sten helt enkelt. Jag vet att gråa stenar kan vara otroligt vackra och kraftfulla men i detta avseende så syftas det på något grått och väldigt trist, något som man knappt lägger märke till helt enkelt. Det man gör är att man gör sej själv så ointressant som möjligt på alla sätt och vis. Förutom att låta det yttre bli väldigt färglöst och grått så är det speciellt dina uttryck som du dämpar så mycket du bara kan när du hamnar att ha kontakt med narcissisten. Visa aldrig några som helst känsloyttringar, och berätta aldrig några detaljer om ditt privatliv, och om du måste prata om något så kan du välja att entonigt i detalj berätta om hur du städat, hur hårt smutsen satt fast i ugnen och hur länge det tog att tvätta alla kakelfogar i hela badrummet, allt utan större inlevelse eller entusiasm. Vad du än gör, berätta INTE att du tillämpar Grey Rock!!

Narcissisten som fort blir uttråkad och ständigt behöver nya kickar kommer att tröttna på dej väldigt snabbt om hen inte kan trigga igång dina känslor och få en reaktion från dej, eller lirka ur dej värdefull information som kan användas som ammunition mot dej nästa dag.

Grey Rock är alltså inte bara att du förvandlar dej till en trist grå tapetblomma, utan det innebär även att du aldrig visar nån som helst reaktion oavsett hur mycket narcissisten försöker provocera dej. Det bästa som kan hända dej är att du blir dumpad och övergiven, det är din biljett till friheten oavsett hur förkrossad du är just då det händer!! 

Det är farligt att leva med en narcissist, men det är även väldigt farligt att lämna en narcissist så man måste verkligen veta vad och hur man gör om livet är en kärt. Även om hen utåt sett gått vidare med en ny kärlek så är det sällan hen frivilligt släpper greppet om någon hen ser som sin egendom, och har du lämnat honom/henne så har du orsakat dennes ego ett enormt lidande och ska straffas för det, helst med döden. Läs gärna En VARNING till Dej! HÄR  Att tillämpa No Contact kan trigga igång den narcissistiska vreden så vet du med dej att personen i fråga är helt gränslös så kan en polisanmälan vara det som faktiskt kostar dej livet om du inte har en helt vattentät flyktplan och ett beskydd starkare än det som våra myndigheter kan erbjuda i dagens hundraåriga  Finland. Det är i såna fall som Grey Rock kan vara ett bättre alternativ än No Contact även när det inte finns gemensamma barn i bilden. Om narcissisten däremot redan bestämt sej för att döda dej så lever du extremt farligt även fastän du tillämpar Grey Rock så se isåfall till att du i smyg gör upp en plan hur du kan ta dej ut ur situationen för att sedan på ett säkert sätt övergå till No Contact.  Många är de som dödat, och många är de som kommer att döda igen.

 

Riisitunturi Nationalpark hösten 2016, Bild från min privata instagram @oasenprana

Igår (25.11) var det den internationella dagen mot våld mot kvinnor och i Jakobstad tändes ljus på rådhustrappan för alla de kvinnor som under året mist sitt liv av närståendevåld. Varje ljus är ett ljus för mycket men vi bör också vara medvetna om att mörkertalet är stort. Det finns i dagsläge de som förgiftar mat, mixtrar med bilar, och anlitar narkomaner för vansinnesdåd, dödsfall som inte kommer att rubriceras som närståendevåld. Viktigt att komma ihåg i sammanhanget är att det även finns män som utsätts av fruktansvärda grymheter av kvinnor, även om det inte sker i lika stor omfattning så är varje fall en tragedi.

Styrka och kraft till alla som kämpar! ♥ Var rädd om dej!! ♥

Dela gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.