Oavsett hur lång tid det gått, oavsett vem det var som lämnade vem; narcissisten kommer alltid att återkomma till dej med diverse mer eller mindre påhittade ursäkter, allt för att suga in dej igen i hens värld av mind-fucking-games.

“FUCK THIS SHIT!” är ett mantra som kommer väl till användning varje gång man blir utsatt för ett “hoover-försök” av en narcissist! Gör dej själv en tjänst och ignorera allt, precis ALLT!!!
Bild från min privata instagram @oasenprana

Den absolut vanligaste öppningsfrasen är “Jag saknar dej!” och även om ditt hjärta tar ett litet glädjeskutt så betyder ju inte narcissistens “jag saknar dej” detsamma som sunda människors “jag saknar dej”. Narcissisten kanske saknar att få uppmärksamhet av dej, speciellt om det är du som varit huvudenergikällan i hens liv vid någon speciell tidpunkt men det har nog inget med kärlek att göra. Tyvärr. Narcissister kan ju inte älska så det säger sej självt liksom. Eftersom narcissisten studerat dej sedan dag ett så vet hen oftast vilka knappar hen ska trycka på för att få en reaktion. 

Uteblir reaktionen så kommer nästa taktik att testas, och nästa, och nästa -ända tills du blir så triggad att du inte kan vara tyst längre. Se det som att narcissisten sitter med ett metspö och när det inte nappar så byter hen ut betet till ett annat bete. Sen när det väl nappar så är narcissisten så pass listig att hen nu lägger bakom örat vilken taktik (vilket bete) som fungerar på dej och hen kommer att använda den taktiken för att peta upp varenda sår du har och hälla massvis med salt i dem.

De flesta hoover-försök handlar om att du ska förlåta och ge förhållandet ytterligare en chans men när så inte är fallet så handlar det om att narcissisten inte kan låta bli att försöka krossa dej på de mest vidriga sätt, för sitt höga nöjes skull. Jag nämnde väl redan tidigare att det inte är helt ovanligt att narcissister har sadistiska drag, att de helt enkelt njuter av att se dej lida? De njuter av att vara den som kan kontrollera dej genom att trigga dina känslor. Det är därför som det är livsviktigt för din mentala hälsa att du blockerar dem på precis allt, så du slipper ta del av deras sjuka spel. Låt gärna dina närmaste ta del av detta inlägg så att de säkert förstår att det är ett hoover-försök som de inte ska agera på när narcissisten försöker manipulera dem att gå hens ärenden för att nå dej, oavsett om det skylls på nycklar, svåra sjukdomar eller dödsfall i familjen.

Se till att det inte finns minsta lilla öppning till dej, och skulle du ha missat en liten glugg; täpp till den omedelbart så det blir lika vattentätt som en grodas rövhål!!

För varje gång någon av hans polare har skickat mej ett meddelande (som han själv så klart knåpat ihop) så har de raderats och rykt från min vänlista, utan ett endaste litet pip till svar. Bekanta som lagt upp bilder på honom på instagram har jag genast valt att sluta följa och blockerat från mitt konto, flera har jag valt att göra osynliga på Facebook. Det handlar inte om att jag fortfarande skulle vara sårad och ledsen, för det är jag inte. Det handlar om att jag tar ansvar för vad som finns i min omgivning, både IRL och på sociala medier, och de som socialiserar med honom har inget utrymme i mitt liv eftersom jag vet i vilken omfattning han intrigerar och smutskastar mej. Jag vet nu var mina gränser går och jag står för dem, utan att vackla. Det är en skön känsla!

Våga lägg ner foten, och satsa din energi på att bygga upp ett lyckligt liv för dej själv istället, fritt från blodsugande parasiter!

Ordet Hoover kommer annars från ett dammsugarmärke, kanske väl värt att nämnas i ett inlägg med den rubriken. 😉

Läs gärna mer om No Contact HÄR och Grey Rock HÄR!

Önskar dej allt gott! ♥

 

6 reaktioner till “Hoovering

 1. Men en sak jag undrat något år nu är ifall om en alkoholist kan vara narsisist när han dricker. Och ha någon form personlighetsklyvning och vara snudd på normal om hen är nykter en tid.

  1. Det finns personer som inte är narcissister men som har narcissistiska drag, och när de dricker slår deras narcissism ut i full blom.
   Tycker att K uttrycker det bra här, att de måste lätta på trycket helt enkelt.
   En narcissist vinner många fördelar på att skylla på alkoholen/drogerna. Så länge jag trodde att det var missbruket som var problemet i relationen så var jag kvar och kämpade. När jag fick insikter om narcissism så insåg jag att problemen aldrig skulle försvinna även om han lyckades bli nykter.
   Jag har även förstått att en narcissist inte kan bli hjälpt av 12-stegsprogrammet eftersom ett av de 12 stegen innebär att man erkänner att det finns en högre makt än en själv, och det gör inte en narcissist, även om det verkar rätt vanligt att de spelar teater att de nu hittat Gud, allt för att lättare kunna luras & manipulera sin omgivning.
   Sen ska vi minnas att de är skickligare på att spela sin teater när de är nyktra, man kan nästan tro att de är normala.

   1. Ja du jag lär aldrig få veta hur det var just. Jag är ju inte kvar i den relationen. Men jag känner igen jäkligt mycket av det du skriver. Skrämmande mycket.

    1. Ja, det är både skrämmande & fascinerande när dimridåerna börjar lätta…
     Under nån av mina akupuntursessioner när jag varit väldigt avslappnad så har jag plötsligt sett filmer som spelats upp inför mitt inre, från nån hjärtesorg mer än 25 år tillbaka i tiden, och plötsligt har det varit kristallklart att den pojkvännen också var narcissist, och när den insikten kom så släppte oxå den tunga hjärtesorgen jag hade burit på, omedvetet.
     Man behöver inte älta allt, men med kunskap kommer insikter och det är just insikter som kan befria oss från gamla trauman.
     Så ser jag på det. Önskar dej kraft & glädje framöver i livet! 💖

 2. Min teori efter att ha jobbat flera år på behandlingshem är att personen känner då ett behov av att “let out some steam” kommer o då är d lätt att röka på eller ta en fylla för att ha nåt att skylla på. Många missbrukare jag träffade var tvärtom mycket känsliga människor som i nåt skede fastnat för sin drog för att den gav dem det de behövde, en kick, självförtroende eller ett sätt att självmedicinera och glömma världen ett tag.

  1. Min erfarenhet är just den, att alkoholen/drogerna används lite som en täckmantel för att fritt kunna leva ut sin narcissism utan att behöva ta ansvar för sina handlingar. Istället skylls det på alkoholism, som är en sjukdom, och narcissisten åtnjuter sedan fördelarna av att vara ett hjälplöst offer och utnyttjar situationen till max.
   Alla alkoholister ska inte dras över samma kam, det finns ju precis som du säger snälla människor som blir alkoholiserade oxå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.