När man inser att man har en narcissist i sin omedelbara närhet så har man ett val att göra. Tänker man fortsätta lida i något som bara kommer att eskalera med tiden eller väljer man att lämna? Eftersom den här bloggen är till för att inspirera till ett lyckligt liv så kommer jag att fokusera på vägen ut ur helvetet för det är enda sättet för dej att bli lycklig. Kanske intalar du dej själv att du i vissa stunder är lycklig i relationen och att du inte vill ge upp, hen har ju potential, speciellt när de goda sidorna visas upp. Du kan fortsätta läsa iallafall, så har du kunskap & verktyg den dag du väljer annorlunda. Det är nämligen aldrig för sent att göra nya val. ♥

 

Kaem @malarkasia

Många som lever med en narcissist har ett medberoende som möjliggjort att man tillåtit sej bli illa behandlad av någon som påstår sej älska en. Medberoende och dess rot kan vi se närmare på vid ett senare tillfälle men för att du ska kunna börja läka och tillfriskna så måste du först bli fri från narcissisten, och för att du ska kunna bli fri så måste du veta vad “No Contact” är, och vad det inte är. 

No Contact innebär att du bryter all kontakt med narcissisten. All. Du blockerar hen på alla sociala medier, mobilen, skaffar ny e-post, skaffar hemligt nummer. Du plockar dessutom bort alla hens vänner & släktingar från dina sociala medier för finns den kanalen öppen så kommer narcissisten att använda den vägen för att nå dej, med eller utan deras hjälp. Du svarar inte när okända nummer ringer, du går inte längre till ställen där du vet att det är stor chans/risk att stöta ihop med narcissisten. Du informerar dina närmaste om ditt beslut så de vet att inte bli budbärare när hen kontaktar dem.

No Contact innebär inte att du kikar på hens facebook i smyg ibland, det innebär inte att hen fortfarande kan ringa till dej men att du inte svarar, det innebär inte att hen kan se bilderna du lägger upp på instagram.

Om du är, eller har varit, narcissistens huvudkälla till “narcissistic supply” så kommer hen att bli väldigt upprörd över att inte längre ha tillgång till din energi, och hen kommer att använda alla trix som finns för att provocera fram en reaktion från dej. Allt från att sända dej skärmdumpar på konversationer med alla sina nya kandidater på Tinder, eller anklaga dej för att vara en dålig förälder, till att påstå att hen blivit allvarligt sjuk i någon dödlig sjukdom eller att hen kommer att ta livet av sej om du inte genast kommer över… Eller så får du världens kärleksbrev där du kan läsa att er kärlek var som den vackraste sagan som ord aldrig kan göra rättvisa, där du än en gång lyfts upp till skyarna och hen uttrycker sin djupaste sorg för att ni inte längre är ett par, ett brev fyllt med allt vad du nånsin önskat höra av någon som du gett ditt allt till. Hen vet oftast vid det här laget vilka dina triggers är, hen vet vilka dina ömma punkter är och kommer att överträffa sej själv i grymhet för att få dej att tappa fattningen. Fall inte för det. Gör det omöjligt för hen att nå dej. Flytta om du måste. Vad du än gör, visa ingen reaktion, annat än tystnad. Ingen kontakt. Ingen.

När en relation med en sund människa tar slut så behöver man ofta få ett avslut, kanske ett samtal som trots smärtan är välbehövlig för att gå vidare. Glöm allt sånt när du har med en narcissist att göra för det blir aldrig ett bra avslut, det är bara en evinnerlig mind-fucking karusell som spinner på i all evighet. Bara glöm bra avslut för att gå vidare. Med en narcissist är “No Contact” din bästa chans till ett lyckligt liv, oavsett hur mycket vatten som flutit under broarna sedan ni senast talades vid.

Vissa dörrar räcker det inte med att stänga, man måste spika eller bomma igen dem!

Jag påstår ingenstans att det är lätt med NC, speciellt inte till en början, men jag säger att det är värt varje ansträngning, 24/7! ♥ Med tiden blir det en underbar självklarhet, när du verkligen njuter av ett harmoniskt liv!

Obs! Det finns några undantag när No Contact inte kan genomföras, då kan man använda sej av Grey Rock istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.