Ibland är det lätt att missta sej även om man tror att man har koll på läget. Jag trodde t.ex. att lillajul alltid infaller den sista lördagen i november, tills jag fick veta att det är lördagen innan första advent som är lillajul. I år firar vi alltså lillajul 2.12. Där sprack min plan att avslöja vilken fantastisk julkalender jag knåpat ihop till bloggen nu inkommande lördag. Inlägget är klart med tidsinställd publicering och visst vore det enkelt att bara ändra datum men men… det funkar ju inte att komma ut med den nyheten samma dag som vi är inne på Lucka 2, eller hur?! Så när vill DU ha din lillajulklapp av mej? Lördag 24.11 eller Torsdag 30.11?

 

Några av mina drömfångare från förra årets julmarknad på Juthbacka.

Just nu sitter jag uppkrupen i soffan och njuter av att se snöflingorna dala utanför fönstret. Småfåglarna verkar uppskatta maten jag bjuder på och Zack tar en siesta i sitt nya bo. Jag känner en glädje inom mej när jag tänker på julen i år. Jag ser fram emot att göra det extra fint hemma, plocka fram mina vackraste julpynt och hänga dem precis där jag behagar. Ha julgran om jag vill. Umgås med familj & vänner. Snöa in mej på en massa Hallmark filmer, äta gott och bara mysa. ♥

 

Det är ingen självklarhet att julen ska vara fridfull och jag har minsann några riktiga bottennapp att jämföra med. Men det var då, då när jag ännu inte hade knäckt koden gällande narcissism.

I inlägget där jag avslöjar julkalenderns tema berättar jag också lite om en jul för några år sedan som var allt annat än lycklig. Inlägget skrevs för ett bra tag sedan, ungefär samtidigt som jag rekordtidigt började spela julmusik och klura på julklappar till mina kära. Lycklig över att vara fri. ♥ Julkalendern är min gåva till dej. Jag hoppas du ska gilla den och att du ska vara rustad till tänderna med kunskap när du öppnat alla 24 luckorna. Redo för ett nytt år.

Imorgon föreläser annars kändiskocken Michael Björklund i Jeppis. Han berättar om läckerbitar vi kan göra under jultiden och ger tips för julbordet. Info & Anmälan till Jakobstads Svenska Arbetarinstitut HÄR. Jag ser det som ett tydligt tecken på tillfrisknande när man återfunnit sin kreativitet och gläds över att skapa, oavsett om det är mat, inredning eller något helt annat. Själv njuter jag mer av allt numera. Smakerna. Dofterna. Känslorna. Allt. ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.