När jag efter 10 års tystnad hade bestämt mej för att återvända till bloggvärlden så passade jag på att läsa lite fler bloggar än jag annars skulle ha gjort och tog därmed del av både vänners, bekantas, och för mej helt okända bloggares tips och råd kring bloggandet. Rätt snart förstod jag att det var väldigt viktigt med en proffsig profilbild där man visar sitt ansikte + att det var väldigt viktigt att man är tydlig med om ett inlägg är sponsrat eller inte. Eftersom min blogg inte kommit till för att jag ska få en massa gratisgrejer så lade jag inte så stor vikt vid detta med samarbeten, det var nu bara något jag noterade medan jag gjorde mina efterforskningar och försökte klura ut hur man knåpar ihop en blogg på eget domän även när man stundvis lider av hjärndimma.

Jag hade harvat på ett bra tag med bilder som inte alls funkade när jag en kväll fick nog och bestämde mej för att ge upp och anlita Karolina på Bildbolaget DU&VI istället. När jag ringde upp henne följande förmiddag fick jag genast en väldigt bra känsla för henne. Hon var väldigt tillmötesgående och erbjöd snabbt både ett lämpligt fotopaket och en tid som passade utmärkt. Ett par timmar innan avtalad tid ringde jag upp henne igen för att fråga om det var okej för henne om jag tog med mej vår orm Zack till fotostudion för att vara med på bilderna. Det var helt ok för Karolina så det var bara att packa ner ormen i en väska med en tjock yllefilt i och söka sej till Storgatan.

Väl på plats blev jag positivt överraskad av lokalen. Den var otroligt charmig, högt till tak och välfylld med allehanda ljuvlig rekvisita som fick mina ögon att tindra även om vi inte skulle använda nåt annat än en hög pall att sitta på. Karolinas hjärtliga och avslappnade sätt gjorde självklart sitt för stämningen och även om hennes plan att fota mej i dagsljuset vid fönstret inte fungerade eftersom det var en väldigt gråmulen dag så var det idel solsken inne i hennes studio, aldrig hade vi väl anat att Zack skulle vara så med på noterna och posera på beställning!

Jag blev också väldigt glad när Karolina tog en snabb paus mitt i fotograferandet och vänligt frågade om det var ok om hon försiktigt rättade till mitt hår som hade sökt sej på villovägar. Det är så himla skönt med folk som ser sånt och faktiskt gör det lilla extra för att bilderna ska bli bra i slutändan.

När vi var klara fick både Karolina och hennes praktikant bekanta sej närmare med Zack innan han kröp ner i den varma väskan igen. Jag fick slå mej ner vid ett bord i rummet intill och fylla i en blankett med mina kontaktuppgifter, samt kryssa för om bilderna får användas i deras marknadsföring eller ej, och om de isåfall får välja bilder fritt att använda. Hela upplevelsen var så överväldigande positiv att jag självklart ville ge dem friheten att använda bilderna. Vi småpratade en liten stund innan jag ringde chauffören med den varma bilen som skulle plocka upp oss utanför och allt som allt tog besöket de 30 minuterna som vi hade bokat. Döm om min förvåning när jag 30 minuter efter hemkomst (!!!) hade 23 utvalda råkopior i min inbox varifrån jag genast kunde välja min favorit att få i både färg och svartvitt. Många av dem var fina och det blev faktiskt svårt att välja bara en. Visst kunde jag köpa fler i efterhand men nu var det ju EN profilbild jag var ute efter. Mina barn fick säga sitt, liksom några väninnor. Det var tydligt att det stod mellan tre bilder och när jag efter helgen meddelade Karolina vilken bild valet föll på så sa jag som det var, att jag kommer att blogga om den positiva upplevelsen hos henne oavsett om vi skulle ha ett samarbete eller inte. Vi hade inte ens pratat om samarbete innan för det vet jag inte om man gör innan man ens publicerat sin blogg, det är ju inte direkt som att man kan komma och skryta med hur många läsare man har när det inte ens finns en blogg att visa upp… 😉 Men som de flesta vet så är ju kvinnor världsbäst på att rekommendera sånt som de själva är nöjda med, oavsett om de får betalt eller inte. Sån är även jag. Det skulle heller aldrig falla mej in att rekommendera något som jag själv inte uppskattar, inte ens mot ersättning, men är det något jag kan stå för så visst är det trevligt om det finns lite win/win i situationen. Karolina föreslog att hon kunde ge mej alla tre bilderna istället för bara en, till det pris jag skulle betala för en bild, som ett samarbete. Jag blev faktiskt riktigt glad! Sen dröjde det inte alls länge innan jag hade alla tre bilder fixade i både färg & svartvitt i min inbox och även när jag hade utmaningar att få in dem på bloggen (helt och hållet beroende på min tekniska okunskap) så orkade Karolina svara mej väldigt professionellt och sakligt. Tack för ditt tålamod Karolina! ♥

Bildbolaget DU&VI

Så samarbete eller inte, jag vill varmt rekommendera Karolina på Bildbolaget DU&VI om du vill ha en positiv bildupplevelse i Jakobstad! Följ gärna @bildbolaget på Instagram, där hittas även behind the scenes bilder, bl.a. en där Karolina stiftar närmare bekantskap med Zack efter fotograferingen. ♥

Med det sagt, om det finns önskemål på andra samarbeten med min blogg så tveka inte att höra av dej, jag är öppen för förslag. Jag lovar att tacka nej om det inte känns rätt, och ja ifall jag tror att det skulle tillföra mervärde för alla inblandade, inklusive de som läser bloggen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.