“Jag går och fiskar (Ohh, ohh, ohh)
Och tar en tyst minut
Åker ut, ut och fiskar (Ohh, ohh, ohh)
En chans att andas in
Andas ut”

Världsarvet Kvarken ute vid Svedjehamn. Vandrade Bodvattnet runt tidigare i veckan och sov där ute, under bar himmel med myggnät som en stor välsignelse. Helt ljuvligt! Tack mitt fantastiska sällskap för en oförglömlig upplevelse! :)))

Finns det något mer rofyllt än att sitta i tystnad vid spegelblanka vatten och vila blicken på korken som vilar på vattenytan? Det om något är meditativt ifall du frågar mej. Ända tills det kommer en fisk så glupsk att den slukar kroken fullständigt. Då blir det lite ångestfyllt istället, hur man ska få loss den utan att göra fisken illa?? Kanske är det därför jag njöt av att sitta och meta på bryggändan i min barndom, jag kunde ju alltid ropa på pappa när det blev för svårt för mej att haka loss vissa fiskar. Inte lätt att vara empatisk och högkänslig och samtidigt fiska upp kvällsmaten ur havet, det är liksom aningen konfliktfyllt. ;))

 

Nej, jag vet faktiskt inte om det blir något fiske för min del i sommar, men vad jag vet är att jag kommer att semester nu, på riktigt. Jag har nämligen kommit så pass långt i livet att jag vet att lyssna på min kropp och att tyda dess signaler, jag vet att lyssna på min själ när den viskar till mej så jag slipper höra när kroppen skriker. Det är inte så att bloggandet varit betungande i sej, men med ett ämne som narcissism så är det stundvis ganska tunga ämnen som ligger i bakhuvudet och marineras tillsammans med andras livsöden som jag fått berättat för mej både öppet i grupper men också i privata möten med nära vänner. Vänner som man vill vara ett stöd för, på samma sätt som de är ett stöd för en själv och andra. För det är just det som vi alla behöver, stöd. Att behovet är enormt råder det ingen som helst tvekan om, det är nästan skrämmande att se mängden folk som söker sej till olika typer av stödgrupper, samtidigt som det är bra att någon visat dem vägen till en gemenskap där de har möjlighet att bli förstådda och bekräftade.

 

Stödgrupper?

Som några av er vet har jag en liten hemlig fb-grupp sedan ett tag tillbaka, och den senaste veckan har jag verkligen funderat mycket på hur många (inte bara i antal) jag kan släppa in dit utan att den mister sin funktion som just väldigt liten och intim, för jag vill ju inte att befintliga medlemmar ska uppleva otrygghet i det rummet. De senaste som blivit insläppta har blivit det på begäran, efter min bedömning + att de legitimerat sej innan insläpp, för att säkerställa att de är de personer de utgör sej att vara. I samband med några av dessa nya bekantskaper har jag i min tur blivit inbjuden (och legitimerad) i både hemliga och slutna grupper, både för enbart kvinnor och för både kvinnor och män, och man blir nästan mörkrädd när man ser vilket enormt samhällsproblem narcissism är. Det är hjärtskärande att se vilken tortyr många är utsatta för, och jag vill ge en stor eloge till alla medlemmar som är uppgiften mogen att stötta sina medsystrar/-bröder i nöd, inte minst de administratörer och moderatorer som finns i grupperna!! För min del lutar det mot att den lilla hemliga gruppen förblir ett litet rum, och att jag i tillägg skapar en ny grupp som både nya och befintliga medlemmar kan söka till om så önskas. Om det ska vara möjligt kommer jag att behöva administratörer/moderatorer för uppgiften. Jag kan även tänka mej att vidarebefordra förfrågningar om medlemsskap till redan existerande grupper, även om jag är väldigt försiktig för att skydda befintliga medlemmar. Sååå, jag låter den saken mogna nu under min semester, men kom gärna med förslag, önskemål och feedback, den som det berör. Lättaste sättet att nå mej är antingen genom kommentarer här på bloggen eller via fb-sidan Lyckligare Nu, varifrån man kan skicka pm.

 

Annars är mitt bästa tips för den som behöver stöd att söka upp nån av de experter på YouTube som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Lyssna, lyssna, lyssna -men välj med omsorg på VEM du lyssnar på. Allt är inte guld som glimmar!

 

♥♥♥

 

Svar på kommentaren om cannabis…

Det dröjde ända tills idag innan jag tog mej tid att besvara Maggans kommentar gällande mitt inlägg Cannabis & Dubbelmoral, men nu är det gjort. Varför jag nämner den saken här är att jag gärna hade lagt in vissa länkar i kommentaren men eftersom jag inte visste hur man får till det så lägger jag in dem här, klicka på den röda texten, och den som inte vill läsa eller titta/lyssna hoppar över, lätt som en plätt!

  • Först ut är Peter Götzsche: “AlmaNova fick hösten 2016 en exklusiv intervju med Peter Götzsche, mannen som noggrant väljer sina vänner. Han diskuterar innehållet i sina böcker som avslöjar läkemedelsindustrin, framförallt vad gäller psykofarmaka. Enligt honom gör antidepressiva medel mer skada än nytta”: AlmaNova möter Peter Götzsche i Stockholm (från 29.8.2017). //Lite knasigt ljud i bakgrunden//.
  • “Hur mycket tabletter äter du varje dag? Litar du på att de är bra för dig? Litar du på din läkare? Peter Gøtzsche – 67 årig läkare, forskare och chef för forskningsorganisationen Cochranes center i Köpenhamn – har i flera år av sitt liv studerat och granskat läkemedelsindustrin och själva preparaten som vi äter. Och han är inte uppmuntrande i sina åsikter. – Även om det var många år sen jag själv arbetade där, så vet jag precis vad som försiggår i industrin. Jag vet att läkemedelsindustrin sätter profiten och inte patienten i centrum, och de tankegångarna har bara blivit värre. Inom min tid i industrin hade man viss respekt för läkarna, men det har man inte längre, säger Peter Gøtzsche.”: Digitala Världen: Läkemedelsindustrin – litar du på dem?
  • Intervju på svenska med Peter Götzsche Intervju med Peter C. Gøtzsche (från 2016).
  • Peter Götzsche om vilka myter läkare använder för att få folk att äta psykofarmaka. Mediciner som inte borde få finnas på marknaden eftersom läkare inte verkar kunna hantera dem på rätt sätt, patienter dör i onödan för att de följer läkarens föreskrifter. På engelska. Dr Peter C Gøtzsche on how Psychiatry has gone astray
  • Peter Götzsche kritiserar även mammografi, något jag själv aldrig skulle utsätta mej för!: “For more informative videos and free information visit http:drmcdougall.com Peter C. Gøtzsche, MD is a Danish medical researcher, and leader of the Nordic Cochrane Center at Rigshospitalet in Copenhagen, Denmark. He has written numerous reviews within the Cochrane collaboration. Dr.Gøtzsche has been critical of screening for breast cancer using mammography, arguing that it cannot be justified; His critique stems from a meta-analysis he did on mammography screening studies and published as Is screening for breast cancer with mammography justifiable? in The Lancet in 2000. In it he discarded 6 out of 8 studies arguing their randomization was inadequate. In 2006 a paper by Gøtzsche on mammography screening was electronically published in the European Journal of Cancer ahead of print. The journal later removed the paper completely from the journal website without any formal retraction. The paper was later published in Danish Medical Bulletin with a short note from the editor, and Gøtzsche and his coauthors commented on the unilateral retraction that the authors were not involved in. In 2012 his book Mammography Screening: Truth, Lies and Controversy was published. In 2013 his book Deadly Medicines and Organized Crime: How Big Pharma has Corrupted Healthcare was published.”  Dr Peter Götzsche exposes big pharma as organized crime. (från 1.4.2015)
  • Dr Peter Gøtzsche talks about his views on prescreening for breast and prostate cancer

Ja, det finns massor av material att ta del av på YouTube. Klok är han, Peter Götzsche. Modig likaså. Det är såna som han och Nisse Simonson som gör att det finns hopp för läkarkåren!! Vill man ta en liten djupdykning och se varför det ser ut i världen idag så som det gör så rekommenderar jag varmt filmen THRIVE: What On Earth Will It Take? från 2012 och inte minst The Truth About Cancer: A Global Quest-Episode 1 från 2015. Vill man fördjupa sej riktigt ordentligt gällande cannabis så finns det en dokumentär som berättar om dess ursprung Cannabis: A Lost History (FULL DOCUMENTORY) (från 2018), och innan nån beskyller mej för något jag inte står för: minns att jag ingenstans uppmuntrar eller förespråkar drogmissbruk, eller att röka på!! Jag tycker dock att det är en väldigt intressant dokumentär, inte minst för kopplingen till Bibeln.

 

♥♥♥

Vad göra på semestern då??

Ja, nu när det mesta i “jobbväg” är undanstökat så har jag tänkt hänge mej åt livet. Njuta av att snart få ha alla mina tre barn i samma stad, samtidigt är  l y c k a  för mammahjärtat! ♥ Ska iväg på festival om någon missat det ;))) och njuta av god mat och uppfriskande livselixir, dansa, bada bastu och bara vara i nuet. En av mina vänner har introducerat mej i astrologins spännande värld, så sent som i morse när vi pratade om spirituella “gurus” som tappat sin gloria i samband med #NOmaste (även Ayurveda-profilen som nu portats på en yogafestival i Sverige) skickade hon väldigt intressanta länkar till mej där det framkommer hur dessa ulvar i fårakläder har en “birth chart” som avslöjar deras innersta väsen. Mycket spännande måste jag säga!

Den som är lite intresserad av vilka energier som är i farten nu så rekommenderar jag att lyssna på ljuvliga Kari Samuels här: July 2018 Astrology & Numerologyforecast – Eclipse season is here!

Eftersom både astrologi och tarot handlar väldigt mycket på numerologi så tyckte jag att hennes video var så pass intressant att jag registrerade mej för hennes gratis webinar 12 juli, samtidigt som jag passade på att klicka hem en personlig karta utifrån numerologi, som jag ännu inte hunnit läsa. ;)) Min plan är att fördjupa mej lite mer i ämnet nu under semestern, bara för nyfikenhets skull. Ett ny tarot packa vill jag också hitta, det är dags att vara lite mer lekfull, om än på ett djupt plan… ;)) Har du tips på någon riktigt härlig Tarot kortlek, tipsa gärna! ♥

 

Och du som vill följa mina förehavanden under semestern och läsa memes om narcissism; leta reda på mej på instagram! @bloggenlyckligarenu är bloggens öppna instagram. @oasenprana är min privata, skicka foto på ditt  ID i pm om du vill in dit… ;))) ♥♥♥ Nu kallar en av mina väninnor, hon tycker vi ska hämta pizza och åka ut till stranden på picknick. Vilka fantastiska väninnor jag har lyckan att ha!! ♥

 

Med det sagt: GÅ & FISKA!!

 

Dela gärna! ♥

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.