Efter en ljuvlig sommar som nästan aldrig ville ta slut är jag tillbaka här efter min härliga bloggsemester. En semester som fyllts med en sån livskvalité att mitt hjärta är mer tacksamt än någonsin! ♥

Nessi Gomes. Kärlek. Nina Susanne knäppte bilden. Tack.

Förutom NHH festivalen i början på juli har jag mest varit hemma, med otaliga timmar på Fäbodas solvarma klippor med sköna havsbad och umgänge med mina nära och kära, samt massor med egenvård i form av egentid för att ladda mina batterier. Jag har medvetet valt bort många timmar på sociala medier, och även om jag vid semesterns början hade tänkt mej att jag skulle posta en del på bloggens instagram så blev min privata sfär så viktig för mej att jag helt enkelt inte förmådde dela med mej något offentligt under hela den tiden, och väldigt sparsamt på min privata instagram. Jag har inte varit sur på någon, jag har bara haft ett enormt behov av att liksom kräftan (min ascendent) krypa in i mitt skal, och sakta kika ut lite nu som då, bl.a. för kattunge-gos eller djupa samtal ansikte mot ansikte med de allra bästa, oavsett hur mycket eller lite det aviserats (ljudlöst) i mobilen. ♥

Med augustis ankomst blev livet betydligt mer socialt, det är nämligen en månad när vi har väldigt många födelsedagar att fira i den närmaste kretsen, och i år dessutom en 50-åring som kan det här med att fira livet på festligt sätt, så det har verkligen varit en glädjefylld månad, inte minst för nya bekantskaper och vänner som korsat min väg. ♥

Vi vet alla att man behöver stänga vissa dörrar för att nya ska öppnas, och även om det kan finnas ett vemod när vissa insikter kommer så tycker jag att det vore absurt att hålla fast vid något vars bäst-före-datum närmar sej smärtgränsen istället för att bara släppa taget och bli fri. Sommaren har fört med sej en ökad lyhördhet för mej för klart att det är lättare att uppfatta vad själen viskar till en när man stänger ut mycket brus och intryck utifrån. I slutet av augusti lämnade jag in en nyckel, och i slutet av september kommer jag att lämna in en annan, och därmed är jag redo att se närmare på de dörrar som nu står på glänt. Det är med blandad glädje och förväntan jag ser fram emot hösten 2018. ♥

En sak som funnits starkt med mej under semestern är att inte lägga för många timmar på ämnet narcissism, för jag tror precis som Kim Saeed & Lee Harris att det inte enbart fördröjer läkningsprocessen, utan även kan göra att ens hälsa försämras. Missförstå mej inte, jag tycker fortfarande att det är ett väldigt viktigt och fascinerande ämne, och visst lägger jag stundvis ner väldigt många timmar på att öka medvetenheten, men jag tror inte att det är sunt att läsa precis varje artikel som skrivs om ämnet, eller läsa varje diskussion i varje stödgrupp, speciellt som det oftare än vi önskar och tror, är ulvar i fårakläder som är med och sprider desinformation, inte sällan för att skapa motsättningar och drama. Så nej, jag kommer inte att skriva trettiosju olika inlägg om t.ex triangulering eller hoovering med olika vinklingar beroende vem jag lyssnat på, men jag kanske hänvisar till tidigare inlägg ibland när någon undrar över något (vilket besparar mej tid istället för att skriva långa meddelanden i en privatchatt, eller i en fb-tråd), och kanske uppdaterar jag inläggen ibland för att de ska bli bättre. Skriver jag för en tidning så kommer jag naturligtvis att länka till den artikeln härifrån min blogg, ifall den återfinns på deras hemsida och inte bara i papperstidningen.

Min tanke med min blogg redan från första början har varit att inspirera till ett lyckligt, narcissistfritt liv, för det är så många som antingen sitter fast i rädslan att de inte klarar sej utan sin partner, eller de som blivit lämnade av narcissisten och lever i ett vacuum i väntan på att hen ska komma tillbaka, för att inte tala om alla de som slutat tycka om sej själv och inte vet att det beror på att de är psykiskt misshandlade. Utan det fysiska våldet är det så svårt för många att begripa att de misshandlas av människan de älskar. Jag vill berätta hur narcissism tar sej uttryck, speciellt den dolda som är så subtil och svår att lägga fingret på, som jag vill påstå är minst lika farlig och dödlig som det fysiska våldet, och jag vill visa på vägar ut, till lyckligare liv. Med tanke på den feedback jag fått av många läsare som känt igen sej i de erfarenheter jag delat med mej av tror jag att mina beskrivningar har varit tillräckligt tydliga för att öppna ögonen på de som vill se. De som inte vill se fortsätter blunda, men kom sen inte och säg att ingen varnat! Det var ju annars ord jag hörde mej själv uttala “jag önskar att någon hade varnat mej…”

Det finns uttryck som säger “man blir som man umgås” och “säg mej vem du umgås med och jag ska säga dej vem du är”. Det finns även uppgifter om att man blir som genomsnittet av sina fem närmaste vänner, på alla plan, så att omge sej med kloka vänner som har hjärtat på rätt ställe är något av det smartaste man kan göra om du frågar mej. Jag hörde även någon, minns inte vem, säga något i stil med “om du är (eller tycker att du är?) den fiffigaste människan i ett sällskap så är du definitivt i fel sällskap”.  Vad gör man då om man inser att man skulle må gott av att stifta lite nya bekantskaper men inte vet var man ska börja?  Vad gör man om man inser att de man oftast umgås med är såna typer som gärna strör lite salt omkring sej var de än går för att inget ska växa för någon annan? Såna som är passivt aggressiva och snudd på missunnsamma & bittra, och man inte har någon annan att umgås med? Ett väldigt bra tips är att via YouTube börja lyssna på såna som har budskap som man resonerar med, såna som man gärna skulle ha i sin närmaste umgängeskrets, seriösa och ärliga, utan dolda agendor eller manipulationer. Fördelen är att du kan pausa precis när du vill, och du kan spela klippet hur många gånger som helst, vilken tid på dygnet som helst. Genom åren har det funnits flera olika favoriter för min del, men i dagsläget är det nog Lee Harris som jag lyssnar överlägset mest på, och jag trivs väldigt bra i hans privata portal där jag samlat på mej ett ständigt växande video- & mp3-bibliotek som är tillgänglig i min mobil 24/7. Man hittar även en hel del gratismaterial med honom på YouTube, som denna: September 2018 Energy Update. 

För ett tag sedan kom jag osökt att tänka på Peter Götzche, som jag också lyssnat mycket på. Han hade fått frågan om han inte skaffat sej många fiender med tanke på de böcker han skrivit ( Dödliga mediciner och organiserad brottslighet & Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse), och han svarade “Jo, självklart får man många fiender om man försöker förändra något i den här världen, men då skulle ni se vilka som är mina vänner!” Du kan se det klippet här: AlmaNova möter Peter Götzche i Stockholm (3:18 in i videon). ♥

Måndagen innan skolorna skulle börja hade jag besök hemma i min soffa av en helt fantastisk kvinna som är modig och kunnig som få, och vi hade en pratstund medan timmarna rusade iväg. Senare samma kväll kom min väg att korsas av två andra kvinnor med sånt civilkurage som jag önskar att alla skulle ha! I tillägg hade jag haft kära Susanne på besök dagen innan, och hade träff med fina Monica dagen efter. På ynka tre dagar hade jag upplevt sann vänskap med fem olika power-kvinnor som jag alla ser upp till och beundrar och inspireras av av flera anledningar, och jag inser att jag är i helt rätt sällskap!! ♥

Avslutningsvis, några av semesterns starkaste upplevelser:

  • Nessi Gomes. Jag kunde bokstavligen känna hennes smärta i min kropp när hon sjöng. Får återkomma till det och den festivalen. ♥
  • Att simma över från en holme till en annan, och plötsligt se två havsörnar ovanför, som tar samma rutt, fågelvägen. ♥
  • När Sixten Picatrix Balthazar flyttade in vid 12 veckors ålder, 11,5 veckor efter vårt första möte. ♥
  • När jag kom i kontakt med Carina Sällgren, omtyckt gymnasielärare & politiker i Helsingborg, som för ca 5 år sedan var den enda ledamoten av elva (11!!) som röstade nej till att en 60-årig dömd pedofil, med ca 90 domar, bl.a. våldtäkt på barn skulle få adoptera en pojke!! Betänk att Helsingborg hade (har??) tio (10!!) ledamöter som tyckte att denna man skulle få adoptera en pojke?!?! Carina Sällgren uppvisade civilkurage, och sedan dess har hon fått utstå en häxjakt i Helsingborgs tingsrätt som borde få Uppdrag Granskning att ta sej an fallet. Jag har svårt att se någon annan orsak till tystnaden i media än att ett pedofilnätverk är en het potatis, och det är ju välkänt att frimurare har ritualer där de lovar att skydda sina bröder även om de gjort något olagligt. Jag beundrar Carina och hennes mod, samtidigt som jag har medkänsla för henne och hennes barn som fått sina liv förstörda av detta myndighetsövergrepp och justitiemord! Carina har grundat ett eget politiskt parti, och som om det inte vore nog har hon nu blivit utsatt för valfusk genom att hennes partis röstsedlar försvunnit från vallokaler. Tydligen ses hon som ett väldigt stort hot, varför skulle skattebetalarna annars gå med på att finansiera skenrättegångar för uppskattningsvis 10 miljoner kronor för att sabotera hennes liv? Om DU har civilkurage, då ber jag dej att skriva under denna PROTEST MOT JUSTITIEMORDET PÅ CARINA SÄLLBERG TACK!! ♥

Om du vill, så hörs vi snart. Prenumerera gärna! ♥

& Dela Gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.