Dubbelvikt är inte detsamma som dubbelmoral. ;)) Här låg Zack och solade intill sin rosenkvarts när jag kom hem från dagens härliga brunch.

Dubbelmoralen när det kommer till missbruk. Inkörsporten till tyngre droger är enligt min mening alkohol och/eller receptbelagda mediciner, något som flera cannabismotståndare skyltar med att de själva använder både på sina bloggar och sociala medier. -alkohol alltså. Mediciner har ju inte riktigt samma glamourösa aura som en drink i solnedgången så de syns ju inte lika ofta på fredagsmys-bilderna. De som missbrukar receptbelagda mediciner har ju ofta en tendens att slita bort sin namnetikett redan på apoteket eftersom de verkar känna en skam över att förknippas med knarket, för det är vad det är: knark, så pillren ses sällan på sociala medier om det inte  handlar om nån som tillfälligt vill skylta om vilka triangelmediciner hen fått i samband med nån skada.

 

Jag läste BFF Ellens inlägg om cannabis och håller med om att risken med att svartmåla cannabis som värsta knarket är att man mister trovärdigheten bland unga när det likställs med tunga droger, att de tror att allt man säger är överdrivet. Här ett utdrag från hennes inlägg: “För inte så länge sen pratade jag med en kompis om drogproblemen i Jeppis. Vi har båda så att säga experimenterat en del back inna dem days men vi var överens om att det har eskalerat enormt sen vi var unga här i stan. Min kompis, let’s keep them nameless, sa en jävligt bra sak. Hen sa att man verkligen inte borde klumpa ihop gräs med andra, farligare droger. Säger man åt en ungdom att det är livsfarligt med gräs och ungdomen i fråga sen testar och inser att nej, det där var inte så farligt så ökar risken att man inte tror på nåt annat man hör sen. Man tror att inget annat som klassas som farligt faktiskt är farligt sen. Och det finns så jävla mycket som faktiskt är så farligt. Jag har aldrig testat nåt annat än gräs, men jag har sett på nära och längre håll vad andra droger kan göra med dig. Det är inte roliga saker alltså.” Hela Ellens inlägget kan du läsa HÄR : Alla mina liv i alla mina lådor.

 

Varför vill jag att cannabis ska vara lagligt att odla? Jo, för att cannabis botar cancer -nu pratar jag inte om vilken effekt rökning har på hälsan, utan jag pratar om cannabisolja av den sorten som Rick Simpson framställer (RSO) -en naturprodukt som hjälpt otaliga människor världen över bli fria från cancer utan eländiga biverkningar. Så länge som cannabis är narkotikaklassat så är det knepigt att få tag på rätt sorts olja, och skulle det lyckas så är det väldigt dyrt -just för att de som framställer det vill ha kompensation för riskerna de tar och sen det här med tillgång och efterfrågan såklart. Tänk om det vore lagligt, då kunde jag kanske få lite olja av grannen med gröna fingrar i utbyte mot en kastrull hälsokost, men nej, skam på torra land om vi kunde bli friska helt gratis med hjälp av moder jord, bäst att förbjuda växten och smutskasta den som värsta knarket -även om det värsta knarket är det som hämtas ut från apoteken, och då syftar jag inte på medicinsk cannabis -som tillkommit för att de största blodsugarna på den här planeten ska kunna skaffa sej patent på något som är sämre än det som man inte kan ta patent på, nämligen den naturliga plantan som även Jesus använde för att hela (oljorna som omnämns i bibeln). Han var ju inget stort fan av att det skulle tjänas pengar på det heliga och han gjorde minsann ingen hemlighet av sina åsikter heller så inte undra på att det gick som det gick.

 

Har jag själv rökt cannabis nångång? Nej. Har jag testat andra droger? Nej. Har jag langat knark? Nej. Finns det tillfällen i mitt liv när jag skulle ha riskerat att bli dömd för narkotikainnehav ifall en husrannsakan skulle ha ägt rum? Ja. 

Så länge som tobak & alkohol, som bevisligen saknar några som helst hälsofördelar, är lagliga så tycker jag att det är höjden av dubbelmoral och skenhelighet att cannabis är olagligt. Som jag nämnt tidigare så är jag helnykterist numera, vilket betyder att jag inte brukar alkohol fastän det är lagligt och även om det ses som det mest naturliga och självklara i vårt samhälle idag. Jag älskar ju att äta brunch, något vi gör regelbundet med start från klockan 11 utvalda lördagar och jag har inga som helst problem med att folk vill dricka en Mimosa till för att det känns festligt, men jag är förundrad över vilken självskriven plats alkoholen ska ha i alla sammanhang, även på förmiddagen. Ännu har jag inte sett en endaste person som blivit varken intelligentare eller attraktivare av alkohol, tvärtom, ändå är det det som de flesta har i sina glas -speciellt de som skriker allra mest högljutt om att cannabis är inkörsporten till tyngre droger. My Ass liksom!! Skulle jag röka cannabis om det var lagligt? Nej. Varför skulle jag?? Jag har blivit osams med läkare för att jag vägrat knapra det lagliga knarket som de försökt tvinga på mej, allt som är lagligt är inte bra. Energidrycker i matbutiker?? Jiizzzees, jag ids inte gå in på det giftet som tillåts säljas -som föräldrar tillåter sina barn dricka. För att inte tala om Cokis… (I Indien används det som besprutningsmedel eftersom det är billigare än insektsgift men lika effektivt. Visste du det?? Indiskt bekämpningsmedel i glasen på barnkalasen liksom.)

 

Tror jag att jag är perfekt som varken dricker alkohol, röker, eller knarkar? Nej absolut inte! Jag har också mina fel och brister liksom alla andra. Jag försöker leva som jag lär, men ibland felar jag också och jag har sällan problem med att erkänna mina misstag så jag tänkte bekänna ett här och nu, även om jag kanske inte ser just det som ett misstag…Hmm, hur ska jag ha det egentligen? Misstag eller inte? ;)) Låt mej förklara. Eftersom det här är en blogg som handlar om narcissism så har jag ännu något på hjärtat när det kommer till cannabis och tyngre drogmissbruk.

 

Om du följt min blogg sedan start så har du förhoppningsvis fått med dej att det är väldigt viktigt med No Contact, att man kapar all kommunikation med den giftiga personen, blockerar på sociala medier och ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG går in och kikar på hens profil eller googlar hens namn. Det finns t.o.m. en bok som heter How To Do No Contact Like A Boss och jag har faktiskt varit väldigt stolt över mej själv, för jag har verkligen varit en mästare på det där, även om det krävdes lite träning i början innan alla små hål var tilltäppta. Inte en endaste gång har jag varit in och kikat på exets facebooksida eller instagram sedan jag blockade honom i januari 2016. Visserligen nåddes jag ibland av diverse rykten men jag brydde mej aldrig att googla hans namn, inte förrän nyligen när jag faktiskt undrade om det var sant det som vissa rykten säger, att han fastnat i drogtest på jobbet. Så ja, jag googlade hans namn liksom hans arbetsplats, det är liksom min bekännelse på “misstaget” som jag gjort, för det är ju verkligen ett stort NO NO, men å andra sidan, det har gått väldigt lång tid och det finns inte den minsta lilla fiber i mej längre som känner någon som helst kärlek, empati eller sympati för honom. It`s all gone!! Hittade jag svar på frågan genom att googla? Kanske inte direkt, men jag hittade vissa andra saker som nästan tangerade tanken “you can´t make this shit up” som påvisade en syncronicitet utan dess like. Och nej, jag kommer inte att googla honom fler gånger, han betyder ju inget för mej längre, det var länge sedan han gjorde det.

 

Det finns bra arbetsplatser med fina värderingar, de som månar om sin personal och hellre erbjuder vård istället för bestraffning i samband med drogtester som gett utslag. Vad jag menar är viktigt att komma ihåg är att narcissister så gott som aldrig blir fria från sina missbruk oavsett om deras drog är sex, alkohol, spel eller knark, oberoende vilken typ av vårdform. Att skicka en narcissist på rehab är som att kasta pengarna i sjön, förr eller senare bör du låta hoppet gå samma öde till mötes om du inte vill driva dej själv till vansinne. Personer som inte är narcissister har säkert en god möjlighet att bli drogfria, så kanske dags att ta en närmare titt på personlighetsdragen innan man så generöst behandlar andra så som man själv önskar bli behandlad? Det är ju den biten som gör att narcissistiska psykopater kan hänga sej kvar längre än de borde, för att de utnyttjar andra människors godhet för egen hänsynslös vinnings skull.

 

Är det faktiskt cannabis som ska få skulden för att någon börjar använda tyngre droger? Vad är det som driver vissa till att ständigt söka nya, farliga kickar? Tänk om det var kört långt innan missbrukarens första fylla?? Tänk om det varken är alkoholen, medicinerna eller gräset som är inkörsporten till svåra missbruk som ödelägger livet för så många runt missbrukaren? Var ska vi då hitta roten till det onda?? Måste vi hitta en syndabock?? Ja, så länge vi skyller på en planta som rätt använt kan rädda liv så tycker jag faktiskt att vi kan vända också på den stenen och se vad vi hittar där. Därför kommer nästa veckas inlägg att handla om narcissisternas mammor -lagom till morsdag. 

 

Dela gärna! ♥

5 reaktioner till “Cannabis & Dubbelmoral

 1. Hej!
  Jag har läst en del av dina inlägg i FB-grp och mkt är verkligen jättebra, riktigt lysande t om.
  Men håller inte med om Cannabis på ngt sätt. Jag har arbetat som läkare (psykiatriker) i många år. Jag har följt med hyfsat på forskningsplanet och fr a har jag sett hur illa det kan gå för ungdomar som fastnar i cannabismissbruk vilket leder till ett passivt, d expressivt tillstånd som är mkt svårt att ta sig ur då motivation saknas. Dessutom ökas risken för allvarlig psykisk störning som psykos, troligen även schizofreni för dom som har den benägenheten.
  Därtill alla knarklangare och brottsligheten bakom dom inklusive sexhandel osv.
  Och Cannabis botar inte cancer. Vore det så skulle läkemedelsindustrin lansera det. Däremot kan det vara lämpligt att personer med vissa svåra kronisk sjukdomar kan få använda det under kontrollerade former (liknande centralstimulantia)

 2. Hej!
  Jag har läst en del av dina inlägg i FB-grp och mkt är verkligen jättebra, riktigt lysande t om.
  Men håller inte med om Cannabis på ngt sätt. Jag har arbetat som läkare (psykiatriker) i många år. Jag har följt med hyfsat på forskningsplanet och fr a har jag sett hur illa det kan gå för ungdomar som fastnar i cannabismissbruk vilket leder till ett passivt, d expressivt tillstånd som är mkt svårt att ta sig ur då motivation saknas. Dessutom ökas risken för allvarlig psykisk störning som psykos, troligen även schizofreni för dom som har den benägenheten.
  Därtill alla knarklangare och brottsligheten bakom dom inklusive sexhandel osv.
  Och Cannabis botar inte cancer. Vore det så skulle läkemedelsindustrin lansera det. Däremot kan det vara lämpligt att personer med vissa svåra kronisk sjukdomar kan få använda det under kontrollerade former (liknande centralstimulantia)
  Kan tillägga att jag själv rökte på några gånger i tonåren till jag fick en panikattack med en mkt skrämmande overklighetskänsla. Detta fortsatte flera år, trots att jag slutade med cannabis och inte tog några droger heller. Tidvis har jag tagit antidepressiva läkemedel för att lindra attackerna men senaste åren klarat mig utan – sedan jag lämnade senaste narcissisten

  1. Tack för din feedback Maggan, vad roligt att du uppskattat de flesta av inläggen du läst! 🙂

   När det kommer till Cannabis så vet jag att det är ett ämne som många vänder sej starkt emot, och inte undra på så effektiv som läkemedelsbranschens indoktrinering varit.
   ”Och Cannabis botar inte cancer. Vore det så skulle läkemedelsindustrin lansera det.”
   Självklart respekterar jag din, och alla andras, rätt att ha sin egen åsikt och jag är inte här för att argumentera eller övertyga någon som inte vill misstro den propaganda som man ser som självklar sanning bara för att Big Pharmas lakejer sagt så. Men. Cannabis botar visst cancer!! Cannabis botar cancer genom att döda cancerceller utan att skada friska celler! Det finns rejält med forskningsbevis som visar på detta så jag vill uppmuntra alla med lite sund nyfikenhet att göra egna efterforskningar -utanför det som läkemedelsbranchens knarklangare prånglar ut. Nu har det å andra sidan kommit ett förbud att länka till nyhetssajter som inte ägs av Big Pharma, undrar just varför de ropar så högt om Fake News…?

   Ja, det här med Cannabis koppling till ”alla knarklangare och brottsligheten bakom dom inklusive sexhandel osv.” så skulle ju den biten vara löst om Cannabis vore laglig att odla hemma i egna blomkrukor om man så ville, eller hur?? Vem skulle då gå till en knarklangare eller begå brott för att få något som kan bota cancer?? Inte jag iallafall.

   Notera att jag aldrig förskönat eller rekommenderat drogmissbruk till någon!! Med dubbelmoral menar jag att så länge alkoholen är tillåten att konsumeras så har jag svårt att förstå varför Cannabis är olagligt. Jag har nämligen svårt att hitta några som helst fördelar med alkohol förutom att folk får domna bort lite från den verklighet de lever i för en stund. Kalla det verklighetsflykt kanske? Negativa aspekter som kommer i alkoholens kölvatten ids jag inte ens ta upp, de är så monstruösa i proportion till de positiva.

   Din erfarenhet av att röka på några gånger i tonåren har ju inte jag, jag har ännu inte haft behovet att röka på, men jag har sedan tidigare erfarenhet av antidepressiva preparat som gett mej obehagliga upplevelser. Hur vet du att det inte är antidepressiva preparat som gett dej panikångest?? Jag har på nära håll sett den effekten nämligen, enbart av psykofarmaka, liksom en diagnos på Schizofreni som inte alls fanns kvar efter lång utfasning av det rävgift som mentalvården insisterade på, ett fall där ingen cannabis (eller andra droger) förekommit överhuvudtaget. En ung människa som förlorade flera år av sitt liv, pga felaktig medicinering. Av en psykiater. Hur kan du och dina kollegor veta säkert att de patienter ni beskriver inte fått sitt illamående av psykofarmaka?? Det skrivs ju ut åt nästan varje tonåring idag som mår lite taskigt, oavsett om de rökt på eller inte. Det finns inte mycket jag känner så stark motvilja till idag som att ta emot antidepressiva, även om det lett till att jag bokstavligen blivit utkastad från en privatklinik för att jag vägrade knapra knarket de trugade ut när jag var utmattad efter att ha lämnat en mycket destruktiv relation. Det var när jag uttryckte min oro för de obehagliga biverkningarna och frågade psykiatern om han känner till Peter Götzsches bok ”Dödliga mediciner och organiserad brottslighet” (senare utkom även ”Dödlig psykiatri och organiserad förnekelse”) som läkaren tappade masken och visade sitt sanna narcissistiska jag, vilket var en upplevelse i sej när det kommer till maktmissbruk som läkare/patient.
   Om du inte ännu bekantat dej med Peter Götzsches arbete eller hans bakgrund inom läkemedelsbranschen och senare som läkare och forskare så rekommenderar jag att du gör det, speciellt som du i ditt dagliga arbete som psykiater har ett ansvar gentemot de patienter du möter.
   Det finns många bra intervjuer på YouTube, bl.a en från AlmaNova på ca 5 minuter.

   Jag vill även tipsa om filmer som ”The truth about cancer” ”Thrive” och flera cannabisdokumentärer som verkligen visar det som Big Pharma inte vill att du ska veta.
   Visste du annars att det jobbas hårt på att framställa syntetiska varianter (som inte alls är lika ofarliga som den naturliga plantan) som de kan patentera?? Ingen kan nämligen ta patent på en naturlig växt (eller på silver som fått sitt spott och spä just från samma håll av samma orsak), därför ska den kriminaliseras för Gud förbjude om vi kunde bli friska på riktigt, inte bara symptombehandlade på livstid!!

   Om man känner till narcissism, vilket jag antar att du gör mer än bara som läkare (psykiater), eftersom du liksom mej är med i FB grupper för överlevare, så borde det väl inte vara en helt främmande tanke för dej att det kanske finns narcissister högt uppe i ledningen på stora företag?? Personer som ser allt som en tävling, ett spel, som är makthungriga och saknar både empati och samvete?? Är det månne långsökt att även Big Pharma skulle styras av dessa och att de köper sina forskare??
   Även om det självklart finns godhjärtade läkare & forskare som verkligen gör sitt yttersta för att hjälpa så är det ju inte annat än tragiskt att de blivit fullständigt förda bakom ljuset av de som dikterar villkoren. De som genomskådar hela spektaklet kan knappast jobba kvar. Alla vet vi väl hur narcissistiska trakasserier ser ut, inklusive smutskastning och snedvridna sanningar som bara är bluff från början till slut.

   Önskar dej en fin fortsättning på sommaren! Låt gärna Peter Götzsche göra dej sällskap i bokform i hängmattan!

   Ps. I dagens blogginlägg “Jag går och fiskar” har jag lagt in länkar till informativa intervjuer och dokumentärer, hoppas du finner tid att se dem, helst med ett öppet sinne.

   Allt gott,
   Annika

 3. Kära psykiater…!
  Du måste vakna upp, du måste! Vi som står på cannabissidan har oftast kommit från din sida dvs stängd, ovetande, lurad och övertygad. Vi öppnade våra sinnen av olika anledningar och började titta på den andra sidan – alltså Cannabis och dess positiva effekter. Vi kollar upp forskningar, fakta och erfarenheter och vi är öppna för att även lyssna på negativ biverkning av cannabis.
  Ni, du psykiatern, är farlig för du står på din sida, fast besluten att det du blivit lärd att tycka är det enda rätta. Fast besluten om att 2 fall där cannabis KANSKE gått snett gör att du tar dig rätten att tro dig veta. Vart är ansvaret?!

  Hur kommer det sig att det är ok att ge mig 11 olika SSRI under åren, de flesta på 10:min besök, med biverkningar som gör att mitt psyke känns än mer trasigt än innan…?!!
  Hur kan jag genom ett telefonsamtal med VC få Champix utskrivet där det redan innan biverkningarna står att många får själmordstankar och även självmordshandlingar?! (För att inte tala om den fortsatta listan på biverkningar!)
  Hur kommer det sig att jag tydligen gått överdoserad sedan år tillbaka på Pramipexol som inte alls är en bra medicin för min mentala och fysiska hälsa?! Där min kroniska trötthet förmodligen förvärrats av detta?!
  Jag får åka in och hämta morfin på akuten för min endometrios och vända hemåt och bli totalstenad och rädd för att bli fast i medicinen?! I ER medicin!

  Hur kommer det sig att det är ok men att ni inte kan vara en gnutta öppen för MIG och min sanna erfarenhet och dessutom tusentals andra?! Du har ju bestämt dig redan innan jag förklarar hur Cannabis hjälpt mig 3 min innan ambulansen kom, endometriossmärtorna försvann med säkert 40% Dessutom blev jag inte stenad eller närmare gränsen att fastna i något livsfarligt som ert morfin!
  Du har bestämt dig för att din drog är bättre än min medicin när jag får ångest som rotar sig i min Borderline. Jag är redan en psykpatient som inbillat sig något för att få bli hög i dina ögon, innan ditt fönster ens får chansen att öppna sig. Du har bestämt dig innan och det är DÄR det farliga är för framtiden oavsett vad ämnet gäller.
  Stängda människor övertygade om att de ser världens alla färger – vad kan inte bli mer farligt för mig, dig och samhället än det?!

  Så kära psykiater, du MÅSTE öppna dig för annat än ditt!

  Mvh Maria

  1. Tack Maria för att du med all tydlighet beskriver den råa verklighet som råder för många sjuka idag, svårt sjuka som nekas den hjälp som bevisligen skulle hjälpa. Otaliga liv som offras på girighetens altare i Big Pharmas namn. Vem bär ansvaret??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.