Mitt hjärta går sönder varje gång jag lägger mej själv i blöt för hjälpa och stöda någon bara för att senare se henne gå tillbaka till den som gör henne illa. Våldet (oavsett om det är psykiskt, fysiskt eller emotionellt) trappas upp och blir brutalare för varje gång hon förlåter och går tillbaka. Kommer jag att se henne i livet igen eller blir hon dödad nästa gång?? Statistiken säger att det i genomsnitt krävs SJU försök att lämna en narcissist innan man lämnar för gott -om man alls kommer levande ur det. Ju fler gånger man går tillbaka desto större är risken att man aldrig kommer levande därifrån, att det blir ens död. Statistiken säger också att 70% av de kvinnor som dödas av närstående-våld blir dödade efter att de lämnat partnern. Det ÄR farligt att lämna, och många stannar kvar just av den rädslan. Vi som samhälle måste bli bättre på att hjälpa de som verkligen vill bort från dessa destruktiva förhållanden men oavsett hur bra vi skulle bli på det så kan vi inte hjälpa någon som ännu inte bestämt sej för att lämna för gott. Ditt liv, ditt ansvar. ♥

 

Det är mitt val att hjälpa andra genom dela med mej av min kunskap om narcissism, och jag har valt att blogga om ämnet för att inte enbart kvinnor & män i min närmaste krets ska kunna ta del av sånt jag själv hade önskat att jag vetat tidigare, utan att det ska finnas tillgängligt för alla som behöver hitta hit. För att kunna göra det måste jag sätta gränser. Jag måste välja nattsömn före akut krishjälp och därför kan jag inte vara tillgänglig för alla på privata meddelanden/samtal. Ring 112 när det krisar, och be att få hjälp av de fantastiska vårdare som har metoder för att hantera hela processen utan att bli med-traumatiserade.

Jag klarar heller inte av att hålla god min när någon i min bekantskapskrets försöker få mej att analysera deras destruktiva partner till hans fördel när det för mej är uppenbart att deras nya kärlek också är narcissist, precis som deras förra partner -även om han i mångt och mycket är väldigt olikt hennes ex. Självklart ska man vara kvar i en relation om man själv tycker att den är givande men du kanske ska fråga dej själv vad det är som skaver när du inte bara kan glädjas åt relationen utan ständigt söker svar på frågor kring den av någon annan? Innerst inne vet du hur det ligger till men helst av allt vill du höra av någon annan att du bara inbillar dej, att han nog är en riktigt bra typ i hjärtat… Ett typiskt beteende av en person som är djupt medberoende. Ett medberoende kan man tillfriskna från men det krävs att du verkligen sätter de gränser som behöver sättas, det kräver att du verkligen lyssnar och tar till dej råden som du får från andra som tidigare gått i dina skor, som vet vad det handlar om. Som medberoende kan man även söka hjälp på beroendekliniken och oddsen för att du ska kunna tillfriskna från ditt medberoende hänger på om du är villig att lämna din destruktiva partner eller inte. Det är min uppfattning att de flesta som är medberoende och som levt med en narcissistisk partner borde få samma typ av av-programmering som de som lämnat en sekt där de blivit hjärntvättade. Om den hjälpen finns på beroendekliniken vet jag inte, jag har inte egen erfarenhet av den utan jag har tagit tag i min av-programmering på annat sätt. Det viktigaste är att du, eller dina närmaste, inser att du behöver av-programmeras, inte älta vad du gjorde fel, eller varför detta hände dej, utan söker hjälp! När du väl satt dej i säkerhet och inte längre har kontakt med den som gjort dej illa och blivit av-programmerad, DÅ kan du börja fundera på varför detta hände dej, vilka sår du behöver läka.♥

Fråga dej själv om du är villig att lyssna innan du ber om min åsikt, min tid är också värdefull.

Det här inlägget har legat som utkast sedan bloggens begynnelse, och nu i dagarna känns det mer aktuellt än någonsin att finputsa och publicera. De senaste dagarna har jag haft fina möten med fantastiska kvinnor, antingen IRL, i verkliga livet, eller via nätet. Gemensamt med dessa möten har varit värdefulla diskussioner om hur män spelat ut kvinnor mot varann, allt för att mörka att de själva ligger med allt och alla, allt för att isolera kvinnor från kvinnor som vill dem väl. Jag tycker att det är dags att vi börjar syna bluffarna nu och sluter upp för att backa upp varandra istället. Självklart finns det även män som lider av att leva med narcissistiska kvinnor och jag tror knappast det är lättare, jag lider med er! Vad jag däremot är väldigt trött på är alla dessa narcissistiska män som spelar offerrollen för att fånga in nya byten att snärja.

Lyssna gärna på Leslie Morgan Steiner, kanske kan du lättare förstå varför det är så svårt att lämna en giftig relation. Om du befinner dej i en sådan så rädda dej själv medan du ännu har vänner som ställer upp för dej, kanske kommer det en dag när de inte längre orkar lägga sej själva i blöt för din skull ifall du släpper in honom i ditt liv igen?? Har du ingen vän du kan lita på så vänd dej till 112 eller kvinnojouren och se till att håll dina gränser!! ♥

TED Talks, Leslie Morgan Steiner, Why domestic violence victims don´t leave.

Läs gärna följande inlägg, Vad händer när hoppet dör?

 

Dela gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.