Ekologiskt te, olika smaker varje dag fram till jul.

Idag firar vi lillajul, och det råkar i år infalla på den första dagen i december. För min del har det varit en bra dag som bjudit på några trevliga överraskningar. Jag vet inte om jag egentligen borde berätta det här, men jag fick faktiskt ett telefonsamtal tidigare idag av någon som undrade om jag kunde snygga upp hans stora skägg. Jag vet att vissa tvivlar på om han finns på riktigt, eller om han bara är påhittad. Vissa påstår att det bara är någon som klär ut sej. Hur det nu förhåller sej vet jag inte helt säkert, men jag kan intyga att skägget satt stadigt fast iallafall, det var verkligen inget lösskägg. Medan jag ansade skägget undrade han förstås om jag varit snäll, och jag vet inte riktigt varför han så snabbt tyckte vi skulle byta samtalsämne då jag tog fram självaste rakkniven för finliret på strupen. Precis som om han kände mej och visste att jag är en känslomänniska…?  ;))

 

När vi var klara och han nöjt inspekterade sitt uppfräschade skägg i spegeln så plingade det på min dörr. In kom en kvinna som hade mat med till oss alla, precis som om hon hade vetat exakt vad jag var sugen på idag. Nästan så det kändes som julmagi i luften, allt bara hände av sej själv, utan minsta lilla ansträngning från min sida. Helt magiskt.

 

Det blir ingen vanlig julgran hemma hos oss i år, och det känns faktiskt helt ok. Orsaken heter Picatrix, men kallas Trixie. Men dagen till ära plockade jag fram den nyinköpta pyttelilla granen som skiftar i olika färger, tillsammans med min egen, och självklart Trixies julkalender. På tal om julkalender, ni som var med mej förra året minns kanske att jag hade en julkalender på bloggen, där jag bakom varje lucka skrev om en röd flagga (varningssignal) på narcissism. I år tänkte jag ha en mer lättsam julkalender, men för den som av olika orsaker vill läsa mer om det narcissistiska så kommer jag att längst ner i varje inlägg klistra in en länk till fjolårets kalenderlucka. Kanske har du nyss hittat hit och inte alls har en susning om vad jag skrev om ifjol, eller kanske vill du friska upp minnet, eller så bara struntar du i det. Ta det som resonerar med dej och skippa resten.

 

Kvällens tips: Om du inte redan har Netflix, och inte heller känner för att köpa det, så kan jag tipsa om att skaffa en gratis prova-på-månad. Hela december kan du njuta av sånt som intresserar dej.

  • Är du intresserad av dokumentärer så varför inte ta en titt på What The Health Det är nästan så man blir mörkrädd av filmen, men med tanke på vilken respons gårdagens blogginlägg fått av mammor vars barn har stora utmaningar med hälsan så tror jag det är en relevant film att se för många, även om det svider i ögonen. Värst är att se när det filmas med dold kamera och en kvinna som är representant för ett sjukhus vägrar släppa in filmteamet och säger helt öppet att sjukhuset skulle förlora pengar om information som hjälper patienterna bli friska kommer ut (kanske inte ordagrant, men ja, ni fattar?). Se den, för den ger också väldigt mycket hopp då den följer människor som varit väldigt sjuka och tungt medicinerade, och visar hur de blir friskare och friskare och till slut medicinfria.
  • Outlander är en serie i min smak, förutom allt blod då, och säsong 1-3 hittas på Netflix, men tyvärr ännu inte säsong 4.
  • Vill du se en riktigt rivig och kul julfilm så vill jag absolut rekommendera Christmas Chronicles med Kurt Russell (och lite Goldie Hawn på slutet): Santa Claus is Back In Town” Kurt Russell (The Christmas Chronicles)

 

Min egen julkalender är från Pukka, och jag älskar den redan trots att jag bara är på första smaken. Tänk att få njuta av olika tesmaker varje dag ända fram till jul! Mmmm… Trixie var också väldigt begeistrad i sin kalender, och skulle säkert krafsa upp varenda lucka redan nu om jag inte hade gömt undan den i en av kökslådorna. Zack har nyligen ömsat skinn och ska så småningom få ett möss serverat.

 

Jag funderar fortfarande lite på om det verkligen var den riktiga tomten som ville ha skägget fixat idag… Det var ju faktiskt så att han frågade vad jag önskar mej, och förutom att hitta ett litet mysigt hus att hyra så berättade jag att jag så väldigt gärna skulle vilja se de nya avsnitten av Outlander (som inte ännu finns på Netflix), + att jag har förstått att även Vikings är igång med nya avsnitt. Jag vet inte riktigt hur han fixade det, jag hade bara varit ensam hemma en kort stund när han åter plingade på dörren och denna gång viftade han med ett USB stick som han bad mej plugga in i datorn. Han ville liksom säkerställa sej om att jag säkert skulle klara av att öppna det hela. Så ja gott folk, nu har jag precis sett det senaste avsnittet av Vikings, och har de fyra senaste avsnitten av Outlander att mysa med ikväll. Finns tomten på riktigt?? Vad tror du?

 

Dela gärna! ♥

 

Ps. Här hittar du som önskar: Lucka 1 (2017)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.