Lucka 2

Det är lätt att tappa fotfästet och dras med i både det ena och det andra när känslorna svallar som mest. Har vi tur så är det “bara” julhetsen som stressar oss, men den kan vi förhoppningsvis välja bort ganska enkelt om vi bestämmer oss för det. Svårare är det att inte låta sej påverkas när det råder rena rama lynchstämningen i samhället, både på nätet och ute i bönehusen. Vissa pressas till beslut som de aldrig skulle ta under harmoniska omständigheter. Allra svårast är det nog om man dessutom har en narcissistisk människa i sin närhet, något som kan jämföras med stressen att leva i en krigszon 24/7. Det är svårt att tänka logiskt, att känna efter med hjärtat, och ta kloka beslut när hela ens system är i obalans.

Alla psykopater vet att det är genom rädsla man kan manipulera sin partner, ett företag, eller varför inte en hel värld. Av någon anledning är det dessutom just kring juletid som de flesta av dem “går all in”, vilket gör lidandet för de drabbade än värre. Det blir liksom för mycket stress att hantera på en och samma gång, och man kapitulerar till slut.

Det är bara du själv som kan ta ansvar för dina känslor, och för att dina känslor inte ska sabotera för dej så behöver du våga möta dem, och bli vän med dem. Men för att göra det behöver du freda utrymme för dej själv, vilket ibland kanske betyder att låsa dörren, dra ner rullgardinerna och stäng av telefon, sociala medier och alla nyhetskanaler -och andas.

Andas.

Andas.

Jag vill varmt rekommendera denna härliga meditation där du tryggt kan möta och känna dina känslor på ett väldigt behagligt sätt, så du kan äga dina känslor istället för att de äger dej. Lägg dej bekvämt, gärna med en filt på dej. Kan med fördel även lyssnas på innan du ska somna för kvällen.

 

♥♥♥ Varsågod: Meditation av Annie på QiBalance ♥♥♥

(Länken går till en Facebooksida, QiBalance, och jag tror att du kan nå den även om du inte har ett eget konto på sociala medier. Om jag har fel i det så hoppas jag att vi hittar en annan lösning för dej. Det är förresten Annie som är administratör för gruppen jag nämnde i blogginlägget Vänskapsrelationer & medberoende)

 

Med det önskar jag dej en riktigt fridfull första advent! ♥

 

Dela gärna! ♥

Ps. Om du vill läsa om varningssignaler på narcissism som var fjolårets julkalender så kan du hitta Lucka 2 (2017) HÄR!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.