Pandora opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana // Prenumerera på bloggen före julafton och du kan vinna skatten som hittas inne i skattkistan!

Tionde December

Förväntar sej att du alltid ska finnas till hands med kort varsel när helst det passar dem medan de själva inte ens klarar av att komma i tid till avtalade möten utan det är mer regel än undantag att alla andra får vänta. Dessa relationer fungerar så länge som allt umgänge är på narcissistens villkor. Den dagen du slutar vara dörrmatta så lär du få utstå kritik och då inte riktigt ärligt och sakligt utan ofta med en lite anklagande, spydig underton för att göra dej obekväm.

Med detta beteende vill narcissisten visa att hens tid är värdefullare än din, alltså att hen är mera värd än dej. Hen har tid med precis allt vad hen behagar göra i stunden, förseningar som sen leder till förseningar för andra. Men du ska helst finna dej i att vara i Stand-by-läge 24/7.

Det typiska exemplet är vid frissan när kunden utan större orsak släntrar in mycket försenad och ändå förväntar sej samma service på hälften av tiden, eller ännu hellre att helt kallt ta av någon annans tid i slutändan. Frisören kanske går miste om sin lunchpaus den dagen och narcissisten skulle inte kunna bry sej mindre, allt bara för att hen gjorde vad som föll hen in i stunden istället för att pallra sej iväg till avtalad tid. Ja, det ÄR skillnad på när någon blir försenad p.g.a orsak. Nu pratar jag om när det är mer regel än undantag med att inte visa respekt för andra människors tid och speciellt när det gäller en person som aldrig har tålamodet att själv vänta på någon annan.

Jag hade i tiderna en odräglig kund som alltid krävde att få sej klippt samma dag hen ringde, och när det kom den dagen att det inte lyckades så envisades kunden och ville till slut veta vilken tid jag stänger salongen den kvällen, när jag berättade vilket klockslag så svarade hen fräckt: “Va, bra, då kommer jag då!” Jag nekade och sa att jag inte kommer att klippa hen efter stängning den kvällen och då hotades det ilsket med att hen isåfall kommer att byta frisör och aldrig mera komma till mej för att bli klippt!! “Tack, det passar riktigt bra!!” svarade jag, fullt medveten om att jag precis hade vunnit högvinsten (att slippa se människan igen) genom att sätta mina gränser och hålla dem. Att jag längre fram blev utsatt för ett bedrägeriförsök av familjen som ägde lokalen som min salong hade varit verksam i är en annan historia, men föga förvånande med tanke på vissa familjeband och att de flesta narcissister verkar följa samma handbok och anlitar sina flying monkeys för att ta hand om deras illaluktande smutstvätt. Ett riktigt skolboksexemplar med andra ord.

Det finns även tvättäkta narcissister som sätter en heder i att alltid vara i god tid till möten och familjehögtider, dem känner du igen genom att de sitter och pöser av självbelåtenhet med näbben i vädret och en drink i handen för att hånfullt kommentera och göra narr av de som kommer rusande i sista stund med andan i halsen…

 

Dela gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.