Pandora opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana // Prenumerera på bloggen före julafton och du kan vinna skatten som hittas inne i skattkistan!

Elfte December

 

Hejsan hoppsan så bråttom det är in i en ny relation! Ni har knappt avslutat er första träff och hen förväntar sej redan att du ska ändra din Facebook status till “i ett förhållande” istället för “singel”, och hen blir rent av sur om du inte redan har raderat din profil på Tinder, helst direkt i samma stund ni började konversera via whats app eller messenger istället -vilket hen insisterar på att göra med blixtens hastighet, allt för att “få bort dej från marknaden” så fort som möjligt.

Om man ska göra denna röda flagga ännu tydligare så är ytterligheten av denna varningssignal typen som faktiskt friar på första dejten.

Den som bedyrar att du är precis allt hen någonsin drömt om och från denna dag är det för alltid ni två mot världen. Well, hold your horses!! Om hen inte klarar av att ta det lilla lugna i en takt som känns bekväm för dej så kanske du ska tänka både en och två gånger på om någon som inte ens känner dej ännu kan älska dej så som hen påstår? Kanske älskar personen fantasin hen har om dej, och inte för att du inte skulle vara värd att älskas, för det är du helt säkert, men människan känner ju dej inte ens. Att i detta läge köpa snacket om själsfrände & twinflame är verkligen inte att rekommendera!! 

Varför denna brådska? Är det verkligen äkta själskärlek så finns inte behovet att genast binda upp dej. Istället finns där ett behagligt lugn som ni båda bara kan vila i, att ni verkar ha hittat rätt men att tiden får utvisa om orden stämmer överens med handlingarna och din magkänsla… ♥ Om du däremot känner dej pressad till att ta steg du ännu inte är mogen för så finns det ett yttryck för det: Känslomässig våldtäkt. Smaka på den och berätta hur det känns. Av egen erfarenhet vet jag att det inte känns bra, men jag vet också hur lätt det är att böja sej för att inte ställa till med en scen eller ett bråk. Känner man till denna röda flagga så borde det vara lättare att faktiskt tacka nej till att flytta ihop, att inte ge hen nyckel till din lägenhet om du känner minsta lilla motstånd.

Jag ville inte bo ihop genast, jag ville lära känna människan först. På något konstigt sätt så slingrade sej både personen och hans saker in på min facebook och in i mitt hem och jag hade plötsligt förvandlats till en oavlönad piga med sömnbrist. När jag tog upp det till diskussion, att jag ville att han skulle skaffa ett eget boende så användes både hot och skuldbeläggande för att manipulera mej. Hotet var att om vi inte bor ihop så kommer vi inte heller att vara tillsammans, då är det definitivt slut! Skuldbeläggande lades till; här hade han gett upp hela sitt liv & äktenskap för min skull och tänkte jag nu bara strunta i det istället för att bjuda till för att få det att funka?? Kunde jag kanske tänka på hans exfru, vad hon hamnat att gå igenom för min skull?? Lösningen var tydligen att hitta och köpa ett litet hus som jag verkligen älskade, men inget hus i världen kan få mej att stanna kvar i en olycklig, destruktiv relation.

Jag har lärt mej många av mina livsläxor. Jag har ju själv valt detta liv. Den första halvan har varit jävligt tuff men jag njuter av nuet och ser fram emot den andra halvan, inte minst för att jag är betydligt lyckligare nu! ♥

 

Dela gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.