Pandora opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana // Prenumerera på bloggen före julafton och du kan vinna skatten som hittas inne i skattkistan!

Tolfte December

Hen är väldigt upptagen med sin egen förträfflighet, och inte på ett sunt sätt med ett gott självförtroende och en skön självkänsla, utan här pratar vi om en besatthet kring rikedom & berömmelse som sällan är realistiskt i förhållande till hens kombination av begåvning & ansträngning. Detta kan ta sej uttryck på olika sätt men gemensamt är att de själva anser sej stå över alla andra.

Om inte som Gud så åtminstone som näst efter Gud.

Jag har hört otaliga berättelser från många olika kvinnor och jag minns speciellt ett par berättelse som fick mej att skratta så tårarna rann, antagligen för att igenkänningsfaktorn var så hög även om dessa fall var lite mer extrema (mer overta än de coverta jag själv har upplevt). Den ena kvinnan berättade om hur hon hade tagit med sin nya dejt till en trumcirkel hon brukade delta i, det var första gången dejten hade varit på något liknande men han hade genast fattat tycke för detta med shamanism och rätt snabbt skapade han en helt ny image åt sej själv med hemsydda kläder och en massa attiraljer inklusive ett påhittat mystiskt namn. Hon blev helt ställd vid följande trumcirkel när han på fullaste allvar krävde att hon skulle introducera honom med det nya påhittade namnet inför de övriga deltagarna, och spela med i teatern att han var nån typ av mystiker eller guru… Nu minns jag inte alla detaljer, men jag minns det där förlösande skrattet som bubblade upp inom mej när jag insåg att dessa typer är ju rena rama parodier på sej själva. Den andra kvinnan berättade om killen hon träffade som var så full av sej själv att han menade att han var Jesus. På riktigt. Han krävde att hon skulle sy en elegant, sömlös, purpurfärgad cape åt honom, för Jesus ville ju vara klädd i Jesuskläder liksom. När hon väl var klar med mästerverket hade han redan dragit vidare till nästa blomma…

Vissa narcissister har ett otroligt starkt driv och blir väldigt duktiga på de områden som de valt, men det handlar inte så mycket om glädjen i att utvecklas och lära sej som det handlar om att uppnå rikedom, ära och berömmelse och oftast finns det någon annan i bakgrunden som utför de mest krävande sysslorna medan narcissisten tar åt sej äran för allt. Andra narcissister saknar fullständig verklighetsförankring och tror att de kommer att få lika många fans som självaste Elvis bara de klämmer in sin lönnfeta lekamen i någon illasittande kreation och vickar lite på höfterna samtidigt som de försöker se förföriska ut även om de sjunger som en kratta.

Gemensamt för båda typerna är att de strävar efter att utöka sitt hov, varse sej de kallar dem sina lärjungar, följare eller fans. Pinsamt är bara förnamnet, men det har narcissisten inte den blekaste aning om, för hen tror ju oftast på fullaste allvar att hen faktiskt är Gud.

En narcissist tål heller ingen som helst kritik, eller att bli sakligt ifrågasatt. Jag var på roadtrip till vårt västra grannland med en kvinnlig “shaman” och det var verkligen en upplevelse utöver det vanliga när hon fick sina utbrott då jag tröttnade på hennes rövarfasoner och tyckte att hon kunde stå för sina egna utgifter istället för att fräckt snylta på andra. Hade de utbrotten filmats hade det haft stort underhållningsvärde för ibland överträffar verkligheten dikten med råge. Jag tackade för att hon gav mej ett helt nytt avsnitt till min bok om mina möten med narcissister. Det är så lätt att skriva när man inte ens behöver använda sin fantasi! ;))

 

Dela gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.