Lucka 12

Oj så mycket hon lärt mej, min otroligt kloka vän, Monica! Tänk om jag alltid skulle minnas att använda mej av alla de fiffiga tips hon delat med sej av, utan att hon skulle behöva påminna mej om dem… ;))  Men visst har det sin charm att få lätta sitt hjärta också, att någon lyssnar på en och verkligen hör vad man säger, för det ÄR skönt att få bekräftat att ens reaktion på vissa situationer är helt legitimt, även om man stundvis blir så upprörd att blodet nästan kokar i ådrorna. 

“Har du gjort Havening på det?” är något som Monica frågar mej ibland, och jag kommer på att det hade jag ju inte tänkt på i den stunden. För sanningen är den att de gånger jag själv kommit att tänka på det, och också gjort Havening på mej själv genast, så har blodet i ådrorna lugnat ner sej, allt har blivit så lugnt att jag inte ens haft något behov av att ventilera det som triggat mej. 

Idag vill jag alltså dela med mej av tekniken som kallas Havening, en metod som Monica lärt ut bl.a. på föreläsningar, kurser och på privata sittningar. Den passar utmärkt för de som lider av posttraumatisk stress, men det är inget man måste ha för att ha nytta av att lära sej det. Alla kan ha nytta av den, och förutom att den är helt fri från negativa biverkningar så är den dessutom helt gratis, så varför inte testa?? Här har du verkligen inget att förlora!

Havening: 

  1. Tänk på problemet/känslan.
  2. Lägg armarna i kors och stryk uppifrån ner. Tänk på en behaglig plats,  t.ex. en sandstrand, eller en skog.
  3. Ögonrörelse. Växla mellan att titta till höger och vänster (håll huvudet stilla!) ca 4 gånger.
  4. Räkna 1-10 (eller 1-20 om du behöver längre tid).

Båda hjärnhalvorna jobbar. 

Det är bättre än tapping/knackningar (speciellt EFT) då man inte behöver bekräfta det jobbiga (TFT bekräftar inte det jobbiga, och har även med ögonrörelser).

Använd gärna skalan 1-10 för att först kartlägga ditt obehag innan du börjar, så kan du sen se om du kan notera någon förändring efteråt. 

Vill du se en video (tyvärr på engelska) som visar det hela så kan du göra det här, Paul McKenna, The Havening Techniques: https://www.youtube.com/watch?v=0C1liEFCZm4

Jag tänker att det här kan vara en bra teknik att känna till, inte minst nu i juletid när det mesta ställs på sin spets. Lycka till! 

Dela gärna <3 

Ps. Om du vill läsa fjolårets julkalender med varningssignaler på narcissism så hittar du Lucka 12 (2017) här: https://lyckligarenu.com/lucka-12/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.