Lucka 11

Släpp alla krav på perfektion, inte minst i juletid!! Vad gör väl det om inte köksskåpen är städade, eller bastulaven nyskurad? Vad gör väl det om du bäddar rent i alla sängar i mellandagarna istället?

Visst, det som är livsviktigt för en är fullständigt oviktigt för en annan, och ifall du hör till kategorin som får grym ångest vid tanken på att inte ha hemmet i toppskick innan jul så städa för allt i världen, men se då till att pruta på något annat istället. Annars är risken stor att du har ihjäl dej själv med alla uttalade och outtalade krav. Sänk ribban, det blir jul oavsett!

Har du annars tänkt på att du lätt gör dina vänner en otjänst ifall du bara presenterar perfektion i allt? Att du lägger ribban så högt att ingen vågar bjuda hem dej om de inte upplever att de “lever upp till din nivå”?

Jag har gjort några små halvhjärtade försök till julpynt hemma hos oss i år, men jag får ju snabbt plocka bort allt då katten är lite väl närgången med det mesta. Jag har inte ens vågat mej på att hänga upp varken julstjärnor eller tro, hopp & kärlek i fönstren ännu… I helgen ska jag paketera julklappar, och jag ber redan nu om ursäkt till de som det berör ifall det syns tydligt att katten varit med och assisterat… 😉

Ja, man ska helst leva som man lär, och det här med att släppa kraven på perfektion borde inte ha undgått någon som följer min julkalender i år. ;)) Istället för att som ifjol, ha tidsinställda inlägg som skulle dyka upp kl.05:55 varje morgon så är det nu betydligt större variation i tidpunkt, med inlägg som skrivs samma dag, med ett tips som ibland bestäms samma dag. Det enda som varit klart från första början är vad som ska finnas bakom lucka 24!! 🎁

Imorse fick jag en förfrågan om att göra ett halsband med en kristall på ett tunt läderband som skulle ges som gåva åt en vän, och sen fick jag helt plötsligt oväntat men välkommet besök. Sen, mitt i mitt drömfångar-skapande fick jag ett samtal av hon som troligtvis läser min blogg flitigast av alla, som undrade om något hänt mej eller om jag blivit sjuk då jag inte annonserat ut nya julkalenderluckor på instagram… ?? Mamma ❤️ Alltså, jag hade bara glömt, och det är väl inte så farligt, eller hur? 😉 Och någonstans där tycker jag väl att det är så himla skönt att kunna släppa kraven på perfektion, speciellt när det inte handlar om liv & död.

Dela gärna! ❤️

Ps. Du som vill ta del av fjolårets julkalender med varningssignaler på narcissism hittar den här: Lucka 11 (2017)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.