Lucka 10

Det är viktigt att kunna vara i nuet, att leva här och nu.

Det sägs att depression beror på att man ältar det förflutna, och att ångest kommer av oro för framtiden. Har man fastnat i vissa tankemönster så förstår jag att man ibland kan behöva hjälp med att bryta dem, och den metod som passar en kanske inte passar en annan, så det gäller att vara sann mot sej själv när man väljer eventuell terapiform. 

Det jag vill slå ett slag för idag, trots att vi ska leva i nuet, är vikten av att ha något att se fram emot! Det behöver inte alltid vara något överdådigt som en semesterresa till Barbados, utan det kan lika gärna vara ett besök till en vän som bor långt ute på landet (om du själv bor i stan), eller ett skönt bastubad med välgörande eteriska oljor som väcker livsandarna inom dej ifall du känner dej sliten. Känn efter vad du verkligen längtar efter och se om du kan boka in det i din kalender, för att ha något att se fram emot. För det om något gör under för vårt välmående! 

Dela gärna! <3 

Ps. Om du vill ta del av varningssignaler på narcissism som var temat i fjolårets julkalender så hittar du lucka 10 (2017) här: https://lyckligarenu.com/lucka-10/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.