Lucka 14

Fredag eftermiddag, tio dagar kvar tills julafton. Trött i kroppen? Ta en liten stund för dej själv där din kropp får andas ut ordentligt, förhoppningsvis följer sinnet med. 

Lägg dej på rygg, med benen rakt upp i 90 grader, lutade mot en vägg. Enklaste sättet att komma dit tycker jag att är genom att först lägga sej på valfri sida, med benen och rumpan tätt mot väggen, och kroppen böjd i 90 grader, så det nästan känns som om du sitter på väggen, även om du ligger på golvet. Sen övergår du från sidoläge till ryggläge, samtidigt som du lyfter benen rakt upp, och låter dem vila mot väggen. Ligg där och bara känn hur gott det gör för dej. 


Med fördel kan du se till att ha något varmt under dej, så du slipper få kallt där du ligger på golvet, ifall du inte råkar ha golvvärme. Att ha en filt nära till hands är heller inte helt fel. Själv ligger jag på min ylle-yogamatta som jag köpte för ganska många år sedan via kundaliniyogan, en fantastisk matta som jag verkligen kan rekommendera -men absolut inte för dynamisk yoga, då är den rent av livsfarlig kan jag tro… ;)) Men ja, den är helt ljuvlig för meditation, och även som liggunderlag när man tältar eller sover ute under bar himmel. Jag brukar ha den ovanpå luftmadrassen, helt underbart då den är till 100% i naturmaterial så jag slipper må dåligt av kemikalier som jag annars gör så lätt numera. Om du är nyfiken på vilken matta jag pratar om så är det alltså denna:   https://yogagrossisten.se/yogamatta-av-ull-handgjord-ekologisk-90-x-200-cm 

Jag vet inte hur det är idag, men tidigare har de även funnits till salu hos Ekosoppi i Vasa, åtminstone i deras fysiska butik på Vasaesplanaden. Deras hemsida är på finska och hittas här: https://www.ekosoppi.fi

Ja, så var det då Picatrix. Hon som gör mej sällskap i nästan precis allt jag gör hemma. Bilderna blev lite suddiga, det var ju inte direkt planerat att hon skulle få för sej att använda mina ben & fötter som klätterträd och utsiktsplats, även om det inte förvånade mej det minsta. Att hon piggar upp tillvaron lite är en underdrift, en välsignelse är precis vad hon är! 

Mina tjusiga kattsockor blev jag helt överraskad med som lillajulklapp, och de sitter som en smäck -kanske för att den begåvade “skräddar-stickerskan” vet vad hon håller på med… ;)) 

Hoppas du ska ha nytta av detta tips, oavsett om du har en katt som sällskap eller inte! Önskar dej en fridfull helg! <3

Dela gärna! <3 

Ps. Om du vill ta del av de röda flaggor som fanns i fjolårets julkalender så hittar du lucka 14 (2017) här: https://lyckligarenu.com/lucka-14/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.