Pandora opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana // Prenumerera på bloggen före julafton och du kan vinna skatten som hittas inne i skattkistan!

Sextonde December

Hen har ingen empati. Bryr sej inte om dej överhuvudtaget om det inte tjänar ett syfte för hen. Är du sjuk får du klara dej själv, hen skulle inte kunna bry sej mindre. Följer hen med dej till läkaren så är det antingen för att vakta så du inte berättar för mycket för läkaren om hur du egentligen mår, eller så är det för att spela teater för att få beundran och uppmärksamhet av vårdpersonal och bekanta i väntrummet.

När hen är sjuk förväntas du ta hand om hen enligt konstens alla regler, vilket du självklart gör efter bästa förmåga, men när du insjuknar så får du irriterad blick precis som man sneglar på ett verktyg som gått sönder. I bästa fall sänds du iväg på reparation men högst troligt är att du får ligga på soptippen tills dess du återhämtat dej på egen hand och är redo att börja leverera för hen igen. Medan du ligger sjuk passar hen på att få extra mycket uppmärksamhet av sina hemliga källor, så högst troligt ligger hen och svettas i någon annans säng medan du tror att hen håller sej borta för att du ska få vila i lugn och ro. Du kanske tror att hen sitter snällt hemma medan hen i själva verket är ut på krogen och raggar så skamlöst att bara den som slagit dövörat till kan undgå att nås av rykten om hens osmakliga framfart.

Berättar du om en händelse som varit väldigt svår för dej så möts du ofta av en helt tom blick eller en nonchalant axelryckning innan hen för uppmärksamheten till något helt annat, något som helt saknar koppling till det du nyss anförtrott.

Hen uttrycker ofta ett förakt för de lite svagare i samhället (t.ex. äldre, sjuka, barn, djur…), ibland så pass att de uttrycker att de borde avlivas för att de inte tillför något till samhället. En covert narcissist uttrycker sej mer subtilt, kan t.o.m. välja att jobba ideellt för någon hjälporganisation bara som täckmantel, så bara för att någon är engagerad i behjärtansvärda projekt så betyder det inte att de gör det för att de skulle känna empati, utan för att vinna egna fördelar. Har du ögonen och öronen med dej så märker du när deras råhet skiner igenom.

Bara för att en person matar småfåglar vintertid så betyder det inte att hen inte är en kattmördare som förgiftar grannskapets katter, vilket inte är helt ovanligt för narcissistiska psykopater.

Att använda Monsantos Rund-Up som bekämpningsmedel i trädgården bekymrar inte narcissisten det minsta; who cares om småfåglar och igelkottar blir förgiftade och dör så länge hen har kontroll över ogräset?? Men matar småfåglar gör man ändå, det verkar ju normala människor göra. Inte sällan är det genom att studera sunda människor som narcissisten lär sej att härma beteenden som inte faller sej naturligt för dem, som att gråta. Bara det att det är stor skillnad på äkta tårar och krokodiltårar och min förhoppning är att du så småningom lär dej se skillnad på dem! ♥

 

Ps. Nu har vi ca 1 vecka kvar tills vi släppt ut alla röda flaggor ur Pandoras Box. Passa på att prenumerera på bloggen genom att fylla i din e-postadress längst ner på sidan så deltar du i utlottningen av den fina skatten som hittas där inne! Vinnaren meddelas per e-post och jag överlämnar gåvan antingen i samband med ett cafébesök i Jeppis eller skickar per post enligt överenskommelse.

 

Dela gärna! ♥

 

2 reaktioner till “Lucka 16

 1. När man är sjuk, skulle en nära persons omtanke ha gjort sån skillnad. Själv drabbades jag av en livsfarlig mycket akut åkomma en tidig morgon (magont), och min ex-man tyckte om jag ännu är sjuk ikväll kan jag ju ta taxi till sjukhuset. Men han sa; du brukar ju så ofta vara sjuk, så varför skulle läkaren tro på dig denhär gången. Det är nog bara så att du vill ha oss hemma hos dig. Ex-mannen var då på väg med sonen på ett fotbollsevenemang i grannstaden och den var viktigare än fruns hälsa (enligt läkarna hade min överlevnad hängt på någon timme). Till saken hör att pappan alltid klagade på dessa “”heldagscirkus fotbollsevenemang” som han kallade dem. När pappan sen några dagar senare tagit barnen till sjukhuset för att hälsa på mig, körde de i diket på hemvägen, och då var det ju mitt fel att bilen åkt i diket. För jag hade ju orsakat att de tvingats ut i halkan när jag önskat få besök. Där och då tänkte jag nog “detdär stämmer nog inte”, men ändå tog jag på mig skulden att bilen var skrutt, och betalade reparationen. Det var lättare att ta på mig skulden än att säga emot.

  Tack ❤ för att du skriver bloggen och lyfter fram detta så invecklade problem. Jag har lärt mig massor om narsistiskt beteende genom att läsa, och har börjat förstå och får nu äntligen ihop det varför jag reagerat och ännu reagerar på olika människors sätt att vara och prata med mig. Även en och annan “vän” har nu med ökad kunskap strukits ur vänskapskretsen. Och jag känner mig friare för varje sån människa jag slutar umgås med. Jag är, liksom alla andra människor, djur och natur värda att behandlas med respekt ❤

  1. Vad trist att du fått uppleva vad det innebär att vara gift med någon som inte alls bryr sej om någon annan än sej själv, men jag är glad att du inte längre är i den relationen! Att man ofta är sjuk när man lever med en narcissist är heller inte konstigt. Vilken tur att du kom dej till sjukhuset i tid och fick den vård du behövde, även om det verkligen var i grevens tid! Att det var ditt fel att hen körde i diket är ju skrattretande, men ack så typiskt för en narcissist som alltid ska skylla ALLT på någon annan. Felet brukar ju vara mellan ratten och ryggstödet om man hamnar i diket… ;))

   Tyvärr är det precis så som du beskriver att vi som levt i parförhållanden med narcissistiska personer inte sällan hittar liknande typer i vår vänskapskrets, och det är ju bara för att vi vant oss vid att nöja oss med brödsmulor istället för att bli behandlade med respekt. Det är när vi inhämtat tillräckligt med kunskap som vi kan börja omvärdera vilka personer vi vill ha i vår närhet, och visst är det många som blir väldigt obekväma när de inte längre har makten att manipulera en som de tidigare haft, men jag ser ingen orsak att inte göra dem besvikna. De har ju aldrig funnits där för ens bästa, utan på sin höjd har man haft nån form av underhållningsvärde för stunden när de varit uttråkade.
   Tack för din fina respons, det gläder mej att fler kan ta del av den kunskap jag samlat på mej, för sin egen läknings skull, för att kunna göra sundare val som leder till ett lyckligare liv! Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.