Lucka 18

Även om julen förväntas vara en tid när man ska glädjas över att man har en familj och/eller släkt att fira med – om så är fallet; att man har familj och/eller släkt vill säga, så är det många som mår ruggigt dåligt av att tillbringa tid med de som tillhör samma släktträd. Visst vet jag att många är helt ensamma, ofrivilligt, och mår dåligt av det också, och skulle ge mycket för en stunds gemenskap. Men ikväll tänkte jag faktiskt dela med mej av lite tips till de som har en giftig person (eller flera) i familjen/släkten som man helt enkelt tvingas stå ut med vid större familjesammankomster. 

  1. Du kan alltid försöka skära ner på tiden ni tillbringar tillsammans, så du slipper bli fullständigt dränerad. Reducera 5 timmar till 2 kanske? 
  2. Om du är trött och stressad och har glömt något du skulle ha med dej, ödsla inte tid på att försöka förklara för att få förståelse, du kommer bara att bli besviken när du ser nån himla med ögonen eller hånflina för att göra narr av dej inför andra.
  3. Visa inte dina “svagheter”, håll väldigt låg profil och berätta inte så mycket om dej själv eller dina privata angelägenheter. Varför? Jo, för att allt kommer att användas mot dej förr eller senare. Om inte nu, så kanske vid nästa jul. Prata om vädret, eller om något annat som inte matar energitjuvar. 
  4. Försöker någon provocera dej, så andas djupt. Ta en stund på toaletten om du behöver lugna ner dej med t.ex Havening, och se så oberörd ut som du bara kan. Ifall det helt spårar ur för någon annan så kan du för ditt eget höga nöjes skull föreställa dej att den personen har ett par rosa kaninöron på huvudet och ser helt fånig ut. Om du börjar småle eller fnissa för dej själv vid den tanken så har peronen misslyckats med att trycka på dina knappar för att få dej ur balans. 

Har du fler tips kring hur man överlever julfirande med Grinchen, berätta gärna i kommentarsfältet! 

Dela gärna! <3

Ps. Vill du ta del av fjolårets julkalender med kännetecken på narcissism i varje lucka så hittar du Lucka 18 (2017) här: https://lyckligarenu.com/lucka-18/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.