Lucka 17


Att helt och hållet välja bort alkohol ur sitt liv har väldigt många fördelar. Sedan jag uteslöt alkohol ur mitt liv för ca 1,5 år sedan så kan jag inte ens komma på en enda orsak att vilja dricka alkohol igen. Fördelarna med att inte dricka överväger allt det som alkoholen bär med sej, åtminstone för mej.

Jag tycker att en och var ska få göra som de vill, så länge de inte skadar någon annan. Att köpa ut alkohol och/eller tobak åt minderåriga anser jag förkastligt, då det oftast handlar om att skaffa sej billiga popularitetspoäng istället för att agera som en ansvarsfull vuxen/förälder. 

Att julen ska vara barnens högtid håller de flesta med om, men ändå är så få vuxna villiga att fira en helt vit jul?? Säg det barn som tycker det känns tryggare när föräldrarna dricker, även om det är i det som benämns som måttliga mängder. 

Innan nån hetsar upp sej över mitt moraliserande så ska jag erkänna att javisst, jag har själv varit den där minderåriga som druckit på tok för mycket vid flera tillfällen, med hjälp av någon äldre pojkvän. Och visst har jag varit på fester även i vuxen ålder där vi dansat på borden och bl.a. druckit förrädisk bål eller skumpa som om det vore hallonsaft, ibland med katastrofala följder. Men. Mina barn har aldrig sett mej onykter, inte ens i vuxen ålder. Det är faktiskt något som jag är stolt över, för oavsett vilka utmaningar vi haft i livet så har de sluppit åtminstone den otryggheten att se sin mamma berusad.

Det gläder mej att det dessutom blivit trendigt att lämna bort alkohol helt och hållet, för hittills har jag aldrig träffat på en endaste person som blivit fiffigare av att dricka gift som alkohol faktiskt är. ;)) 

Och nej, ni behöver inte smyga med ert drickande för mej eller för min skull. Jag skriver inte det här för att skuldbelägga eller döma någon annan -drick för allt i världen så mycket som ni vill så länge ni inte skadar någon annan! Jag skriver detta enbart för att tipsa om att man faktiskt börjar må så mycket bättre av att lämna bort alkoholen. Även fastän den aldrig haft nån stor roll i ens liv. Blir man väldigt triggad av detta inlägg så kanske det är en indikation att det finns skäl till eftertanke? Vem vet. 

För den som vill, här finns en länk till Ida Therén som beskriver nykterhetstrenden 2018: http://www.idatheren.com/text/2018/4/26/nykterhetstrenden-njesguiden-april-2018

För den som vill läsa mer om alkoholens effekter kan göra det i denna artikel “Så påverkas din kropp av alkohol” på sund.nu: http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?td=20090920&tem=2&art=1073

Dela gärna! <3 

Ps. Om du vill ta del av fjorlårets julkalender som berättade om varningssignaler på narcissism så hittar du Lucka 17 (2017) här: https://lyckligarenu.com/lucka-17/


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.