Lucka 24

Julafton. Oavsett hur många glittrande julgransbilder som tindrar på alla sociala medier så finns det ett stort mörkertal för alla de som lever i rädsla i sina egna hem, just i juletid.

Julen tycks vara favorithögtiden också när det kommer till att tyrannisera sin omgivning, och nej, det handlar inte bara om våldet som sker inom hemmets väggar, utan det kan lika gärna handla om våld på arbetsplatsen, i vänskapskretsen, föreningslivet, eller av myndighetspersoner. Det är nästan skrämmande när man ser hur gärna de som idkar myndighetsövergrepp ivrar för att få ut förödande beslut strax innan jul, må det sedan handla om rättsövergrepp när det kommer till vårdnadstvister om små barn, eller rena rama justitiemord på kvinnor som polisanmält poliser för våldtäkt eller andra former av övergrepp.

Jag har tidigare hört till skaran som anser att man alltid ska polisanmäla våldsbrott, vare sej de är fysiska eller verbala i form av hot om våld. Det var innan jag blev mer insatt i hur vår rättssamhälle fungerar, eller snarare hur det inte fungerar. Idag är min åsikt att så som systemet (inte) fungerar idag så måste man göra en saklig riskbedömning från fall till fall, och detta därför att väldigt få av de som polisanmäler en partner, nuvarande eller tidigare, får något som helst skydd från samhället när anmälan är gjord. Vad det i allt för många fall leder till är att det triggar förövaren ännu mer, och att göra anmälan är ungefär det samma som att skriva under sin egen dödsdom. Tyvärr tar inte alla en anmälan som en markering på att de gått över gränsen, utan vissa tar den som en ren krigsförklaring på ett krig de ska vinna till varje pris. Vi behöver bara se på alla de kvinnor som mördats av sina tidigare partners, det är mer regel än undantag att de gjort flera våldsanmälningar och vädjat om hjälp innan, men de har lämnats åt sitt öde efter att blanketterna är ifyllda. Att få hemlig adress är nästan en omöjlighet, och ett kontaktförbud gäller bara för ett år i taget ifall man skulle få ett. Vad händer sen??

Nu säger jag absolut inte att kvinnor (eller män) ska sluta anmäla män (eller kvinnor) som utför våldsbrott, utan det jag menar är att vi som samhälle måste bli bättre på att skydda de som anmäler, och verkligen se till att de som inte borde röra sej fritt i vårt samhälle inte heller gör det!! Sluta skuldbelägga kvinnor som anmäler eller inte anmäler, rikta blickarna mot de som lägger ner åtal eller ger löjligt låga straff och kräv att de gör det jobb som de lyfter lön för att göra. Har vi kvinnofientliga pedofil-liberala jurister och nämndemän i våra rättssalar så ska de banne mej ut därifrån, även de kvinnliga! Håller du med? För grejen är den, ifall man har den personliga åsikten att pedofili inte är så farligt, för barnen tycker också att det är lite spännande med sex, så kanske man ger ensam vårdnad åt pappan som utnyttjar sitt barn sexuellt, oavsett om vårdpersonal larmat om att barnet far illa både fysiskt och psykiskt hos pappan. Som grädde på moset döms mamman att betala enorma summor i böter för varje gång hon inte tvingar sitt barn att tillbringa en hel helg ensam med en våldsam pappa. Här gott folk har ni den riktiga orsaken till att så många kvinnor inte lämnar sadistiska pedofiler till “män”. De stannar för en enda orsak, och det är för att skydda sina värnlösa barn, för att de inte ska tvingas -av myndigheterna- att lämna barnet/barnen ensam med en råbarkad våldtäktsman.

Ja, jag vet att det är magstarkt, men det här är verkligheten i väldigt många hem, även där var instagram pryds av vackra julgranskulor och hemgjord senap till skinkan. Kanske vore det på sin plats att vi ser över vilka värderingar som finns i våra rättssalar? Narcissistiska psykopater tycker jag att har spelat ut sin roll nu, vi skriver trots allt snart 2019, så kanske det är dags för lite nytänkande, ut med det gamla och in med det nya liksom??

Jo, jag rekommenderar fortfarande kvinnor som är våldsutsatta att göra polisanmälan, men jag rekommenderar att de först har försatt sej i trygghet på hemlig ort, innan anmälan görs, om det finns starka skäl att misstänka repressalier!

Det finns även de som är utsatta av andligt våld (i brist på bättre ord just nu), och jag vet att de har ännu större utmaningar med att bli tagna på allvar av polisen, även om det inte är helt ovanligt idag att polisen faktiskt tar hjälp av mediala människor för att lösa svåra brott, med väldigt gott resultat dessutom. Eftersom jag själv varit utsatt för våld även på andlig nivå så har jag full förståelse för vilket helvete det innebär, inte minst att bli trodd av de som inte har förmågan att relatera, så det är inget jag själv diskuterat med polisen. Däremot har jag fått väldigt stor hjälp på annat håll, vilket jag är väldigt tacksam för.

Även om jag inte är religös, jag skrev ut mej ur kyrkan för många år sedan, så betyder inte det att jag inte skulle ha ett gott förhållande till Gud eller Jesus. Av alla magiska ritualer och mantran som jag lärt mej under åren så är det speciellt en psalm som är otroligt kraftfull när man vill skingra mörkret, och det är den jag vill tipsa om nu i den sista luckan av julkalendern 2018. En psalm som jag hoppas att du tar med dej, oavsett om du är ateist eller troende. Känns det helt fel för dej så ska du givetvis strunta i den, men annars har du något väldigt kraftfullt att ta till när du har det svårt, och behöver mera ljus:

“Herren är min herde, mig skall intet fattas, han låter mig vila på gröna ängar, han för mig till vatten där jag finner ro, han vederkvicker min själ, han leder mig på rätta vägar, för sitt namns skull.”

Varsågod, det var den sista luckan för i år. Nu ska jag ta jullov, och faktiskt själv göra några av de saker jag tipsat under dessa 24 dagar. Nya sockor ska stickas, roliga filmer ska ses och jag ska faktiskt också göra något som jag länge sett fram emot, något som skrevs in i min kalender tidigare i höst.

Jag vill önska dej en fridfull julhelg, och ett gott nytt år, må du få tillbringa dessa högtider så som du helst önskar! Kram ❤️

Dela gärna! <3

Ps. Om du vill läsa vad som gömde sej bakom julaftonsluckan förra året så hittar du lucka 24 (2017) här: https://lyckligarenu.com/lucka-24/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.