Samma dag som Trixie fyllde 8 månader åkte jag iväg ut på landet för lite välbehövligt, ljuvligt miljöombyte. Självklart hade jag anlitat en av de bästa kattvakter som finns; en som inte bara kikar in för att ge mat, utan en som faktiskt bor i mitt hem med katten medan jag är borta.

Innan jag åkte iväg hemifrån visade jag plåtburkarna på köksbänken som innehåller kattens mat & godsaker, samt öppnade kylskåpet för att visa vad det fanns i matväg för kattvakten och hennes vänner som även de skulle övernatta hos mej medan jag var bortrest. Det noterades att mitt kylskåp även innehöll skumpaflaskor, och jag sa att de får självklart ta dem om de vill, för jag dricker dem inte själv.

Väl ute på landet njöt jag hejdlöst av att beundra stjärnhimlen genast jag klev ur bilen som hade hämtat mej. Det kändes som att befinna sej i en sagovärld, och jag var så tacksam för den inbjudan jag tidigare hade fått. För mej var det ren lyx att hälsa på någon som varken har mobiltelefon eller wi-fi, som serverade näringsrik mat som var så god att det var svårt att sluta äta, och som bäddade åt mej med nymanglade lakan och ekologiska sängkläder i ett sovrum med perfekt friskluftsintag. Att vi satt uppe och pratade till närmare 5 på morgonen, drickandes vitaminbomber, berodde enbart på att vi inte förmådde avrunda tidigare + att ingen hade någon brådska någonstans nästa dag. Efter en skön sovmorgon fortsatte vi umgås kring delikat mat & dryck, med avbrott för en uppfriskande promenad som gjorde så gott för både kropp och själ.

Som alltid när man befinner sej i väldigt trevligt sällskap så rusar tiden iväg, så plötsligt var det dags att tacka för allt och återvända hem.

Att jag hade anlitat några av de allra bästa kattvakter man kan ha visste jag redan tidigare, men oj så glad jag blev vid hemkomst då jag förutom välmående husdjur även möttes av ett prydligt hem! De enda spår som skvallrade om att det hade firats tidig nyårsfest i mitt hem var några tomma pizzakartonger prydligt radade på köksbänken, diskade vinglas i torkställningen, “campagne”-korkar och brända sprakastickor (tomtebloss) i sopsorteringen, och sängkläderna de sovit i var ihopsamlade i en hög, redo för tvättmaskinen. Att de hade föredragit att hämta pizza framom att äta maten i mitt kylskåp betydde att den fanns kvar, och jag slapp åka iväg och handla mat. Sååå skönt för min del idag, innekatt som jag är. ;))

Som grädde på moset låg ett USB-stick på köksbordet, innehållande de 4 senaste avsnitten av både Outlander & Vikings. Mitt nyårsfirande kunde inte bli bättre!

Att senaste numret av tidningen Hälsofrihet damp ner på hallgolvet idag gjorde mej extra glad, speciellt som jag hade beställt 5 exemplar för att också kunna dela med mej. Tanken var att de skulle hinna med i tomtens säck, men nu blev det en nyårshälsning istället. Vackert så!

Artikeln jag skrivit tillsammans med Sara Boo handlar om den olagliga tvångsmedicineringen inom psykiatrin, och hittas på sid 13-17 (4/2018). Sin vana trogen hann Sara föreslå ett nytt artikelämne för mej till följande nummer, innan den senaste tidningen hann lämna tryckeriet, så vem vet, kanske medverkar jag även i nästa nummer som utkommer i mars (1/2019). ;))

Innan jag avrundar för i år vill jag tacka alla som läst min blogg, som delat mina inlägg, och som hört av sej på ett sätt eller annat, hjärtligt tack!! Tyvärr har jag inte möjlighet att ta ställning till vilka eventuella personlighetsstörningar någons partner kan tänkas ha, för jag har inte den befogenheten. Däremot kan jag säga som så, att oavsett diagnos eller avsaknad av diagnos så skulle jag personligen ta avstånd från folk som beter sej illa, för det är deras handlingar som räknas, inte deras ord. Blockera, det är vad jag gör när folk inte respekterar mina gränser. Det skulle aldrig falla mej in att t.ex rota i bloggens papperskorg, dit vart alla kommentarer hamnar som kommer från samma IP-adress som något jag tidigare slängt i soporna. Man behöver nämligen inte svara när det förflutna ringer, för det har inget nytt att säga!!

Den 13:e december blev jag kontaktad via bloggens kontaktformulär av VD´n på Snellmans köttförädling, Roland Snellman. Han påstod att han försökt nå mej via messenger men att jag inte verkar ha läst hans meddelande. Han undrade till vilken e-postadress han skulle skicka information om vad deras rökarom innehåller, samt gav mej sitt telefonnummer ifall jag ville prata om saken. Hur jag än letade hittade jag inga meddelanden via messenger av Roland Snellman, men jag svarade honom ungefär två timmar senare via bloggens kontaktformulär att han kan mejla informationen till den e-post som jag svarade honom från. Jag har kollat min mejl dagligen sedan dess, och ännu har jag inte fått någon som helst information om vad deras rökarom innehåller trots att det gått 18 dagar sedan han på begäran fick min e-postadress. Jag fortsätter vänta och lovar att återkomma med besked när jag har ett. Den som inte vet bakgrunden kan läsa https://lyckligarenu.com/den-anafylaktiska-chocken-som-kunde-ha-dodat-min-son/

Vad jag önskar av 2019 är att fler ska inse vad hälsofrihet handlar om: att vi ska få ha friheten att bestämma om vår egen hälsa. Att visa respekt för varandra fastän man har olika åsikter i vissa frågor tycker jag att är väldigt attraktivt! På det personliga planet hoppas jag hitta ett bättre boende för mej och min familj, samt förbättrad hälsa för mej och mina kära. Utöver det hoppas jag få ha kvar mina värdefulla vänner, och kanske också träffa nya… ;))

Jag hör fyrverkerierna som smäller kring knutarna här i centrum, som tur är stör de inte Trixie, hon chillar ovanpå Zacks terrarium och myser så som hon så ofta gör. Zack har tillfälligt sökt sej ner i sitt varma gömställe efter att ha umgåtts med Trixie uppe vid ventilationsgallret, deras återkommande nöje som faktiskt är väldigt underhållande att betrakta. Årets sista blogginlägg är skrivet, jag ska logga ut härifrån och plugga in USB-sticket med Outlander & Vikings. Förutom tidningen Hälsofrihet ligger även senaste numret av 2000-Talets Vetenskap på mitt vardagsrumsbord så övergången från 2018 till 2019 kommer att vara allt annat än tråkig. Vilken lycka att få välja själv hur man vill fira in det nya året!

Med hjärtat fyllt av kärlek önskar jag dej kära läsare ett fint avslut på 2018, och ett vackert nytt år 2019! Håll dina gränser, vet vilka dina “deal breakers” är, och må dina innersta önskningar förverkligas för det högsta bästa!!

Dela gärna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.