Pandoras opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana// Prenumerera på bloggen och ha möjlighet att vinna gåvan som finns inne i skattkistan!

Femte December

 

Hen berättar gärna historier där hen alltid varit hjälten, den som alltid räddat andra. Kan vara allt från att pengarna hen tjänat på kriminalitet använts för att mamman skulle kunna köpa mat till familjen, eller att man gett stora summor till någon polares mamma som varit så fattig att barnen tvingats stjäla toapapper från skolan. Skryt om dyrbara saker man gett åt andras barn för att de är så fattiga och man vill hjälpa.  Berättelser om hur man som den största barmhärtiga samariten tagit hand om sin psykiskt sjuka fru och alltid varit den som skött om all markservice i hemmet och all ekonomi, att hon varit så väl omhändertagen att hennes enda utgifter varit lite smink ibland…

Samtidigt skyller hen alltid på andra när något gått fel. Hen tar inget som helst ansvar för sin egen del i det inträffade, det är alltid någon annans fel. “Det är inte mitt missbruk som är problemet, det är hur du reagerar på mitt missbruk som är problemet!” är ord som vissa faktiskt kläcker ur sej med en sådan självklarhet att du inte kan göra annat än häpet stanna upp och undra om du faktiskt hörde rätt?!?! Det är alltså inget fel med att stjäla, ljuga, supa, knarka och hora runt, utan enligt narcissisten är det partnern som vägrar stå ut med helvetet som är problemet. Är det bara jag som tycker att det är höjden av idioti?? Men detta är alltså något som de anser sej befriade från; att vara en del av problemet. I något skede är bägaren så full att du antingen skrattar åt eländet och inser att det inte går att ha en vettig dialog med människan längre, eller så gråter du. Oavsett vilket så kommer hen alltid att skylla på dej, eller någon annan lämplig kandidat.

Kanske har du också fått höra snyfthistorier från hens förflutna? Frun som var otrogen eller mamman som var en iskall ragata, eller släktingar som förgrep sej sexuellt på barnen?

Så, ifall du hört dessa snyft- och hjältehistorier parallellt med “det-är-alltid-någon-aannans-fel”-berättelser så kan du vara rätt säker på att du har med en narcissist att göra. Minns också att de narcissister som gått i nån form av terapi för ett eventuellt destruktivt beteende sällan blir bättre, utan värre. Detta för att de lär sej i terapin vad som förväntas av vettiga människor så de blir skickligare på sitt skådespel, åtminstone för en tid. En annan problematik med vissa terapiformer är att de hittar likasinnade, och även om kamratstöd är ett ord som klingar väldigt vackert så är det mindre lyckat när narcissistiska psykopater delar tips och råd om hur man enklast för någon bakom ljuset eller hur man avlyssnar andras telefoner…

Var rädd om dej och läs gärna DETTA!

♥♥♥

Ikväll är det många som firar att Finland fyller 100 år imorgon, de flesta finländare är lediga på självaste självständighetsdagen och i väntan på morgondagens slottsbal tänkte jag ge ett filmtips som handlar om en önskan om fred på jorden, om striden mellan gott & ont. Varsågoda: Wonder Woman (2017)

♥♥♥

Önskar dej allt gott! ♥

 

Dela gärna! ♥

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.