Pandoras opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana

Sjätte December

 

 

Troligtvis upplever du att du aldrig haft så bra sex med någon som du har med hen, och lägg detta i kombination med Love Bombing fasen och du tror att du hamnat i sjunde himlen oavsett om du var oskuld när ni träffades eller om du var lika erfaren som självaste Don Juan.

Till en början kan hen verka väldigt öm och kärleksfull när ni myser under filten men ganska snart märker du att hen är väldigt mekanisk i det hen gör och att det nog inte finns någon djupare intimitet er två emellan…

Den manliga narcissisten använder sex för att dominera, medan den kvinnliga narcissisten använder sex för att manipulera. Oavsett vilket kön vi pratar om så är sex ett verktyg för att kontrollera partnern.

Narcissisten har ofta en väldigt stark sexualdrift (högre testosteron-nivå än genomsnittet) och det är lätt att förföras att tro att det beror på den starka kärleken till dej som bedyras i begynnelsen liksom efter varje gräl eller vid de flesta hoover-försök. 

Otaliga är de partners som misstolkar/önsketänker denna starka fysiska attraktion som kärlek, speciellt som narcissisten bedyrar att hen känner precis likadant som honom/henne. Allt sånt som är väldigt lätt att säga, och lätt att låtsas, och partnern vill ju så gärna tro att detta är hens livs kärlek. Tyvärr är du nog inte den enda hen ligger med även om ni har sex flera gånger om dagen, många dagar i veckan, och även om hen bedyrar sin trohet till dej och skulle utan att tveka svära med tio fingrar på bibeln så är det nog inte sant, tyvärr. De flesta narcissister är både sexmissbrukare & porrberoende, det ena utesluter inte det andra, och det finns troligtvis en hel hemlig värld du varken har insyn i, eller än mindre tillträde till (bl.a “tack vare” alla möjliga appar på smarttelefonen som är lätta att avaktivera medan hen leker prydligt familjeliv med dej).

“Ett karaktärsdrag hos psykopaten är just promiskuitet och att man använder sex för att dominera och manipulera. Kombinationen med penninghunger och promiskuitet gör vissa psykopater till sol-och-vårare. Dessutom ägnar sig många psykopater åt svindlerier, bedrägerier, stölder, gängkriminalitet och knarkhandel.”

(sid 26 i “Omgiven av psykopater/ Thomas Erikson)

Ha inte så bråttom att lyfta någon till skyarna, ha lite is i magen och håll både ögon och öron öppna för fler varningssignaler innan du ger dej fullständigt hän till någon som du ännu inte känner. Och använd för Guds skull kondom om hälsan är dej kär, åtminstone tills du vet vilka alla du blandar kroppsvätskor med via partnern!

 

PS: Thomas Erikson föreläser kring sin bok “Omgiven av idioter” i Jakobstad 07.02.2018. Info & Anmälan HÄR.

Önskar dej allt gott! ♥

 

Dela gärna! ♥

3 reaktioner till “Lucka 6

  1. Mycket bra Annika. Jag är glad att du har modet att göra denna blogg. Den hjälper många. Både alla igenkännande a-han för den som en gång haft d såhär, eftersom man då man är i det lätt känner att d är man själv som är den galna då N typen vänder allt tillbaka till en. Och så tänker jag m kärlek på alla stackars systrar som ännu inte förstått vad ni står i. Min bön är, måtte ni komma undan helskinnade. Dessa skrupelfria typer ändrar sig inte, har inte förmågan. Läs gärna Raimo Mäkeläs böcker om narcissism. Han har i terapi hjälpt många offer och är av den åsikten att narcissism troligen inte kan “botas”, just för att d inte handlar om en tids sjukdom utan en personlighetsstörning. N kan inte själv se detta och allt fel ligger alltid hos någon annan. Tack Annika. Lyckligare nu talade mycket starkt oxå till mig för några år sen, då tillräckligt lång tid gått sedan mitt nedbrytande äktenskap. Jag är också lyckligare nu. ❤

    1. Tack K för din fina kommentar, och tack för att du påminner om Raimo Mäkelä! Jag gjorde en liten sammanfattning från föreläsningen om narcissism som han höll förra hösten vid Församlingscentret, den delades i en grupp på nätet för de som inte kunde närvara. Ska leta fram och posta den texten i ett inlägg vid tillfälle. Borde även ha kvar ljudinspelningen någonstans…(jag hade fått lov av honom att spela in hans föreläsning).

      Det gläder mej att du också är lyckligare nu! Det tar alltid en tid innan den känslan infinner sej. Till en början är man bara en liten skärva av sitt forna jag, men ju fler a-ha-upplevelser man får, ju fler pusselbitar som faller på plats som förklarar det oförklarliga, desto fler blir stunderna när man faktiskt mår bra. Men, för att de stunderna överhuvudtaget ska kunna infinna sej och växa och bli fler så måste man utesluta narcissisten ur sitt liv. Så länge den har tillträde till ens energi får man finna sej i att vandra i dödsskuggans dal och där är det skrämmande ensamt och mörkt. Det vi överlevare gör här tillsammans är att lysa med lyktan så andra hittar vägen ut ur sitt privata helvete (som döljs för egna närstående). Din bön är min önskan; må de komma undan helskinnade! Önskar dej en fin fortsättning på dagen! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.