Lucka 7


Hitta din passion! Om det är något som får igång farten på din livsenergi så är det när du får göra något som du verkligen älskar. 

Jag har aldrig varit vidare sportintresserad, även om jag såklart gått på några matcher i mitt liv, i sällskap med andra som varit frälsta av fotboll, ishockey eller amerikansk fotboll. Men plötsligt hände det. Jag blev kär. I Roller Derby. Inte som spelare dock, det ska genast tilläggas!! ;)) 

Vad är det då som gör att Roller Derby väcker så mycket starkare känslor i mej än övriga lagsporter? Vad är det som gör att jag ibland lägger timmar på att se på gamla matcher på youtube, och ibland blir så tagen och rörd att jag börjar gråta…?? Ja, det handlar väl om att jag ser en sport där kvinnorna inte spelar i männens skugga, utan där de får ta all plats i den sportens värld -just för att de är kvinnor!! Jag gillar att se hur otroligt tuffa de är i sin fullkontakt-lagsport, både fysiskt och mentalt, och jag älskar att se hur den styrkan smittar av sej på alla andra aspekter av deras liv. De växer, de slutar ta skit, och de står upp för sej själva rent reflexmässigt, som om det sitter i ryggraden. Detta är en transformation som jag önskar att varje kvinna som någonsin blivit förminskad pga sitt kön, skulle få genomgå. Det värmer också mitt hjärta när jag vet vilken otroligt fin sammanhållning de har i laget, att de verkligen är som en familj för varandra. 

Så ja, hitta det som får dej att känna dej mer levande, vad än det är, och bjud in mer av det i ditt liv! Må det sedan vara korsstygnsbroderier, sumobrottning eller lamauppfödning. 

Om din dröm däremot är att coacha ett av de främsta lagen i Europa idag, när det kommer till Roller Derby, så har du verkligen din chans nu eftersom Helsinki Roller Derby faktiskt söker tränare. In med din ansökan innan 17.12.2018, valet ska göras tills 27.12.2018. Lycka till! http://www.helsinkirollerderby.com

Helsinki Roller Derby´s  All-Stars ligger på 5:e plats i Europa, och på 22:a plats i världen. Sporten är som störst i USA. Vill du se en riktigt spännande match med dem i en turnering i USA (2015) så kan du förhoppningsvis göra det här: https://www.youtube.com/watch?v=lNxNA6lrW8Y

Dela gärna! 

Ps. Du som vill ta del av förra årets julkalender där varningssignaler på narcissism hittades bakom varje lucka hittar https://lyckligarenu.com/lucka-7/

Ps.2; Jag beklagar att detta inlägg inte är så estetiskt tilltalande med länkar som ser ut som de gör. Till min stora förvåning har WordPress 5.0 installerats automatiskt, och nu är det Gutenberg som gäller. Blir säkert bra det också med tiden, men just nu orkar jag inte sätta mej in i var jag hittar alla olika funktioner, för inget är sej längre likt med de olika verktygen och funktionerna. Tror på riktigt att det är sunt för mej att strunta i det för tillfället, publicera iallafall, och istället plocka fram sticksömmen och ladda inför morgondagens Roller Derby matcher som jag ska se via livestreaming som den tvättäkta #rollerderbymamma jag är. ;)) Önskar dej en riktigt trevlig helg! Skulle ha klistrat in hjärtan, hade jag hittat panelen där de tidigare fanns! ;)))


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.