Det var faktiskt inte första gången jag blev tillfrågad, men det var första gången jag tackade ja och satte mej ner för att börja skriva en tidningsartikel om narcissism. Jag tackade ja fjorton dagar innan deadline, och började skriva när det återstod sju. Detta var i augusti, under min bloggsemester, då när jag ännu föreställde mej att jag under hösten skulle gå vidare juridiskt med min anmälan gällande en viss läkare.

Nästan samtidigt som tidningen åkte iväg till tryckeriet utgick min juridiska rätt att anmäla läkaren till följande instans. Jag hade blivit än mer uppmärksam på det maktmissbruk / myndighetsövergrepp vi har i Finland (och många andra länder som räknas som demokratiska i mainstream media), och därför valde jag att istället via min blogg visa omvärlden, för alla som vill se, hur det är satt i system att kränka våra mänskliga rättigheter. För så vitt jag vet strider det mot våra mänskliga rättigheter att tvingas äta gift. De som vill äta och dricka gift kan för all del få fortsätta med det om de tycker att det tillför dem något gott, men att tvingas mot sin uttryckliga vilja är inte okej på något sätt, och det borde vi väl alla kunna enas om, eller hur??

24.10 damp den ner på mitt hallgolv, tidningen Hälsofrihet innehållande min första publicerade artikel. Min goda vän Susanne som också skrivit tankeväckande artiklar för andra tidskrifter hade berättat för mej i förväg hur roligt det kommer att kännas när jag hittar min egen text publicerad i en tidning, och även om hon hade rätt så var det något helt annat som gjorde att jag kände mej väldigt stolt med min debutartikel. Jag hade nämligen ingen aning om att tidningen även skulle innehålla en uppriktig artikel om min absolut största idol, en man jag beundrar för hans mod, Peter Götzsche! Jag kände verkligen att jag var i gott sällskap, inte minst när jag sen läste de övriga artiklarna i samma tidning! (Läs den!! ;)) Så ja, det var en helt fantastisk känsla, även om jag ännu till dags dato inte orkat med att läsa min egen femsidors artikel i tryck. ;)) En av mina väninnor hälsade på hemma hos mej i måndags, och prenumerant som hon är hade hon fått hem tidningen och var exalterad över det. Hon menade att artikeln är så fullspäckad med aha-upplevelser att hon måste dela upp den och bara läsa lite i taget och smälta nya insikter innan hon kan läsa vidare. För det är ju så för många, att det är först när man lär sej om narcissism som man får svar på många frågor både från det förflutna och i nutid, och det om något leder till insikter som möjliggör läkning, i motsats till att bedöva sina känslor med antidepressiva, eller pigga upp sin trötthet med amfetaminliknande “stämningshöjare” som tar livet av folk på sikt.

För några dagar sedan dök det upp en intressant video i mitt flöde på facebook, som jag delade på min privata sida. Videon är omkring 40 minuter, på engelska, och täcker så otroligt mycket som vi alla och envar borde vara medvetna om, speciellt om vi har barn och ungdomar som vi värnar om! När jag blev uppmärksammad på att denna svensk Dr. John Virapen inte längre är i livet gjorde jag en liten research och upptäckte att han faktiskt är den som inspirerat Peter Götzsche att skriva sina böcker om korruptionen vi har inom den sjuka vården idag. Du hittar videon här: Erik Johansson:Svenske Dr. John Virapen har gjort sig världskänd som en av de mest betydelsefulla insiders som avslöjat korruptionen inom läkemedelsindustrin. Han arbetade i mer än 35 år inom läkemedelsindustrin och var VD för den Svenska sektionen av Eli Lilly & Co och introducerade flera läkemedel, bl.a. Prozac. John Virapen talar nu ut om många av de brott som Big Pharma är ansvariga för, och som han själv deltagit i.

Det som förvånar mej STORT är hur många av de som själva levt med narcissister (eller psykopater eller sociopater) och vet hur djävulskt duktiga de är på falskspel & manipulation, har så otroligt svårt att kunna tro att det är just såna samvetslösa typer som innehar toppositioner i vårt samhälle, utan menlöst sväljer all propaganda med hull och hår, och upprepar mantrat att det är nog bäst att lita på våra myndigheter för de vet bäst vad som är bra för oss. Vad hände med att kunna tänka själv, speciellt efter att man blivit medveten om hur dessa varelser INTE fungerar??

 

Om du vill läsa resten av artikeln kan du beställa tidningen Hälsofrihet (3/2018) på nätet. Många läsvärda artiklar i varje nummer!

Den första gången jag blev kontaktad och tillfrågad om att bli publicerad i en tidskrift var efter att någon hade läst detta blogginlägg: Vad om din hälsa ligger i händerna på en narcissistisk psykopat? Det handlade alltså om ifall en tidning fick lov att publicera just det blogginlägget. Även om jag var positiv till saken så lämnade det sen på att jag borde ha finputsat (ja, den är ju lite väl osammanhängande med visst svammel, inget redo att publiceras i en tidning som DENNA! ;))  och skicka in texten själv till chefredaktören, och om det är något jag inte är vidare bra på så är det att själv ta kontakt med eventuella uppdragsgivare, något jag får jobba på helt enkelt. ;)) Mycket beror ju på hur det är ställt med orken också, ibland måste jag prioritera vila. Men ja, nu när jag återkopplar till det blogginlägget så är det väldigt läsvärt, speciellt med tanke på hur tidigare och tillfälliga social- och hälsovårdsdirektörer missbrukar sin makt i Jakobstad.

 

Om du vill ha ett par julklappstips så här i början av november så vill jag varmt rekommendera ett medlemsskap i National Health Federation, Sweden med fyra medlemstidningar per år. Tidningar vars innehåll inte är styrda av läkemedelsbranschen, utan som publicerar sånt som verkligen är av intresse för den som är mån om sin hälsa. Vill du ha ett hårt paket att slå in och lägga under granen så varför inte den senaste boken av Peter Götzsche: Konsten att överleva i en övermedicinerad värld : så tar du själv reda på om en medicinsk behandling fungerar eller inte. Den ser jag själv fram emot att läsa och jag hoppas verkligen att jag får möjlighet att träffa honom en vacker dag, även om han aldrig blir inbjuden att föreläsa hos den aktör som tar många tunga namn till Österbotten. Ibland är yta (kändisskap) viktigare än innehåll, tyvärr. Igår hade jag dock glädjen att se Mark Levengood i Jakobstad, och han var helt underbar i sin föreläsning om skillnader mellan finlandssvenskar och rikssvenskar. Har du möjlighet att se honom på hans Finlandsturné, gör det! ♥ #jåmamindreknasamer ♥

 

  • I nästa blogginlägg kommer jag att ∼på begäran∼ skriva om ett väldigt viktigt ämne, nämligen vänskapsrelationer efter att man lämnat narcissistiska förhållanden. Tills dess är du välkommen att läsa det inlägg som hittills blivit näst mest läst av alla mina inlägg: Den kvinnliga narcissisten: världens giftigaste rovdjur?
  • Nästa söndag, 11.11 fyller bloggen 1 år. Jag känner att jag vill fira på något sätt, kanske genom att lotta ut eller ge bort något fint till någon utvald läsare. Har du tips eller önskemål, låt mej gärna veta ASAP! ♥
  • Snart är december här. I fjol bjöd jag på en julkalender där jag bakom varje lucka skrev om olika varningssignaler på narcissism. Hur det blir i år har jag ännu inte bestämt, men jag är öppen för förslag medan tid finns. Använd gärna kommentarsfältet som du hittar allra längst ner på denna sida.
  • Om du vill ha ett samarbete med mej av något slag, tveka inte att ta kontakt.

Förtydligande: Självklart är jag inte alls glad över hur Peter Götzsche blivit utslängd, det som artikeln om honom handlar om!! Men det gläder mej att det finns en artikel som så ärligt beskriver vad allt handlar om!

 

Dela gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.