Det händer ganska ofta att någon som levt i ett giftigt förhållande med en narcissist och tagit sej ut ur det går rakt i famnen på nästa narcissist, utan att ha den minsta lilla misstanke om att den nya är samma skit i en annan förpackning. Hur är det möjligt, är folk dumma i huvudet på riktigt eller?? Ska de kanske skylla sej själva, alla dessa naiva blindstyren?? Eller ska vi försöka oss på att skriva ögonöppnande blogginlägg och hoppas att de som verkligen borde faktiskt läser?? Vad hade jag själv önskat att nån hade berättat för mej där mitt emellan mina stora misstag i livet? Ja, vad annat kan jag än skriva, och hoppas att det hjälper åtminstone någon. Om du vet någon som verkligen borde få tillgång till denna information, tipsa hen gärna! ♥


Det handlar inte om hur lång tid du slösat bort på en skenhelig sexmissbrukande hycklare, det handlar om att våga se saker för vad de är och ha modet att bryta upp. Ett lyckligare liv väntar hen, det är jag övertygad om! Grattis till självständigheten!

Det finns många olika sorters narcissister, och jag tror att den vanligaste orsaken att många har svårt att se de uppenbara varningssignalerna på den nya är att hen inte alls är som den tidigare partnern, utan väldigt annorlunda vid en första anblick.

För det första är det viktigt att känna till skillnaden mellan en “öppen” (overt på engelska) narcissist och en “dold” (covert på engelska) narcissist. De som är öppet narcissistiska är väldigt lätta att känna igen, inte minst på sitt högljudda skryt om sej själva och hur de öppet gör narr av andra människor utan minsta lilla tecken på moral. De flesta kan nog hålla med om att t.ex. USA´s nuvarande president är ett klockrent exempel som de flesta känner till. Personligen skulle jag aldrig komma på tanken att ens gå på en dejt med en öppen narcissist för i min värld är de väldigt motbjudande. Lätt som en plätt att inte trassla in sej privat med en sån typ liksom. När det kommer till dolda narcissister så blir det betydligt svårare att känna igen dem, men när du väl lärt dej vad som är röda flaggor och vilket mönster de oftast följer i sin uppvaktning så vill jag påstå att du kan lära dej känna igen dem redan på första dejten, vilket är guld värt så du fattar att lägga benen på ryggen genast istället för att förföras att engagera dej känslomässigt och därmed slösa bort värdefull tid av ditt liv än en gång. Oavsett om narcissisten är öppet narcissistisk eller dolt; hen kommer att bjuda upp dej till en dans i helvetet -och det allra farligaste är när du inte ens är medveten om vem du dansar med, en ulv i fårakläder.

En annan viktigt skillnad att känna till när det kommer till narcissister är att det är stor skillnad på de som är intelligenta och de som är så gott som intelligensbefriade. Även här säger det sej själv att det är en barnlek att genomskåda en ointelligent narcissist, för hen är så blåst att det blir uppenbart för omgivningen att hen ljuger oftare än hen talar sanning. Den intelligenta narcissisten är däremot betydligt mer beräknande och slipad, och det kan dröja ett bra tag innan lögnerna och falskspelet avslöjas så risken att bli indragen i värsta mardrömmen är självklart större om du har att göra med en intelligent narcissist. Eftersom jag själv tycker att intelligens är väldigt attraktivt så bortsett från ovett i mina ungdomsår så skulle jag aldrig inleda en relation med någon som inte har huvudet på skaft. Med det sagt kan du säkert räkna ut att utmaningen för mej har varit intelligent män med ett charmigt yttre, och när man ser på de egenskaperna på skalan för narcissism så hittas psykopater och sociopater. Jag kan lova att det inte ingick i mina medvetna planer när jag suttit och knåpat ihop mina vision-boards, det är då helt säkert, men idag förstår jag att dessa upplevelser varit nödvändiga för att jag skulle bli den jag är idag. För att fortsätta använda USA´s presidenter som exempel så har jag hört uppgifter om att John F Kennedy är den presidenten som haft högst “poäng” på narcissism, och därmed klassad som en av de allra farligaste psykopaterna/sociopaterna i världen, och extremt farlig just därför att han med sin charm & intelligens var högt älskad av sitt folk som trodde gott om honom. Kanske något att kontemplera över nästa gång du stöter på någon som verkar lite för bra för att vara sann?

Hur ska man känna igen dem då, ulvarna i fårakläder?

  • Hen dyker upp i ditt liv och oavsett vilka utmaningar eller intressen du har just då så kommer hen att härma precis allt. Säger du att du behöver tid för dej själv efter en svår separation så får du veta att hen är i exakt samma fas. Berättar du om din svåra barndom så har ni även samma erfarenheter där. Är du kristen så har hen nyligen blivit frälst. Har du en hög moral så kommer hen att låta dej förstå att hen är ett helgon. Uttrycker du vad du söker i en partner så kan du ge dej katten på att hen är precis det du önskat och lite till.
  • Hen marknadsför sej själv som en snäll och omtänksam kille, innerst inne. De som faktiskt är snälla och omtänksamma har sällan ett behov att framhålla det eftersom det är uppenbart när ni interagerar med varann. Lyssna inte på ord, notera handlingar. Köp inte snacket om att “Sen när… bla bla bla… så kommer vi att bli lyckliga tillsammans!” Det är nuet som gäller, skaffa dej inget renoveringsprojekt som du tror har potential längre fram. Livet är för kort för att slösas bort på en narcissist, såvida du inte är en själv och därmed gillar läget.
  • Hen har inget tålamod. Inget. Svarar du inte på samtal och/eller sms så fortsätter de komma i en strid ström. Hen kanske hotar med att radera ditt nummer om du inte svarar inom x antal minuter. Låt hen radera, själv kan du blockera!!
  • Stalker tendenser. Kanske har ni träffats ute på krogen en kväll i ett större sällskap och utan att du presenterat dej själv med annat än förnamn så vaknar du nästa morgon med en hel massa meddelanden på mobilen. Inte bara har hen hittat dej via vänners vänner på Facebook, utan hen har även luskat reda på både telefonnummer och hemadress och kräver att få träffa dej redan samma förmiddag som om det brinner i knutarna.
  • Ta en titt på hens sociala medier. Vem interagerar hen med? Hur uttrycker hen sej i kommentarsfälten? Vilken typ av bilder/text delar hen på sin sida? Verkar det finnas vettiga vänner eller svämmar vänlistan över med namn och bilder som skulle platsa en billig eskortservice? Här är det självklart lättare att känna igen intelligensbefriade öppna narcissister än de dolda, intelligenta, men med lite träning lär du dej snabbt bonga de senare också.
  • Hen har väldigt bråttom att fånga in dej och gör upp planer för er långt innan du är helt bekväm med att ni kommit till ett sånt stadie och det känns naturligt.
  • Till en början blir du intensivt uppvaktad, du blir överöst med uppmärksamhet, kärleksbetygelser & gåvor. Detta tjänar tre syften för narcissisten: 1: Du har aldrig känt dej så älskad tidigare, du är övertygad om att han är mannen i ditt liv och du faller pladask. 2: Ju högre piedestalen du blir upplyft på är, desto mer glans ger ditt sällskap åt narcissisten, du är trofén fram om alla troféer som hen stolt visar upp för omgivningen för att polera upp bilden av sej själv. 3: Du invaggas i en falsk trygghet och skulle aldrig ens misstänka att din partner skulle ha andra kvinnor/män bakom din rygg, och hen kan obehindrat hålla mängder av älskare/älskarinnor varma vid sidan om.

Det var sju punkter som du med lätthet kan notera väldigt tidigt, självklart hittas betydligt fler. Känner du på dej att du borde förkovra dej i ämnet eller damma av dina tidigare kunskaper om de varningssignaler som kännetecknar en narcissist så är du välkommen att kika in bakom de 24 luckorna i Julkalendern. Ja, det var väl så att julen varar in till påska? ;)))

Om det är något du önskar att jag tar upp i bloggen, tveka inte att höra av dej, gärna här i kommentarsfältet på bloggen, anonymt om du vill, eller över privat meddelande. Jag tror nämligen inte att folk som faller för ulvar i fårakläder är dumma i huvudet, inte heller tycker jag att folk som inte vet bättre ska skylla sej själva. Vad jag däremot tror är att vi måste våga öppna våra ögon, och vi måste våga börja prata om detta för jag är så förbannat trött på att se vänner och bekanta få sina liv förstörda för att tjänstemän på våra myndigheter inte tar sitt ansvar! Jag är så förbannat trött på att vi har tjänstemän som inte tar tag i allvarliga barnskyddsanmälningar bara för att de inte vill riskera sina politiska karriärer genom att stöta sej med fel person, utan väljer mjäkig tystnad där barnen fortsättningsvis tvingas ligga med vuxna. Med såna prioriteringar kan vi kanske öppna våra ögon för hur det är ställt med tjänstemännen och deras chefer och om det är rimligt att de inte bara blundar utan även försvårar för familjer de borde hjälpa och stöda, för egen vinning skull. Du vet, precis så där som narcissister…  Ju mer vi lär oss, desto snabbare känner vi igen dem. Här är det ju förr desto bättre, utan undantag!

Kika på bilder HÄR! @bloggenlyckligarenu som hör ihop med följande inlägg om ulvar.

 

Dela gärna! ♥

 

 

2 reaktioner till “Ulvar i fårakläder, känner du igen dem?

  1. En bok som fungerade som terapi för mig var efter narcissistförhållandet var “Vardagens osynliga våld” av Marie-France Hirigoyen. Finns väl bara på antikvariat idag. Rekommenderas.

    1. Tack för ditt boktips Jonas! Jag ska hålla ögonen öppna för den. Läste några recensioner nu på nätet och den verkar riktigt bra. Perversa narcissister finns det gott om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.