Det är ganska sällan jag kikar på gamla Facebook minnen när de dyker upp i aviseringar men just idag öppnade jag ett två år gammalt minne och även om mycket vatten flutit under broarna sedan jag skrev det inlägget så kändes det synnerligen aktuellt med tanke på mitt senaste blogginlägg om Ulvar i fårakläder. Varför jag väljer att återge mitt två år gamla Facebookinlägg här på bloggen är att det var ett väldigt viktigt inlägg för mej just då, av två olika orsaker. För det första lät jag folk i min bekantskapskrets förstå vilken livserfarenhet jag hade skaffat mej och indirekt att min soloresa till Goa inte varit en nöjesresa utan att jag helt enkelt hade flytt från mitt eget hem. För det andra så var det tack vare just det inlägget som jag fick vattentäta bevis för att exet hade full insyn på min slutna FB även om jag hade blockerat honom två månader tidigare. Beviset anlände nämligen i form av skärmdumpar från min sida, tillsammans med en tydlig uppmaning att jag ska hålla käften, ett försök att skrämma mej till tystnad.

 

Så här skrev jag den 22 mars 2016, på min privata Facebooksida: 

Om någon verkar för bra för att vara sann så är han/hon troligen det!! En covert narcissist är den farligaste typen av narcissister eftersom han är en ulv i fårakläder. Få är de som upptäcker vilket monster som gömmer sej bakom den perfekta, nästan blyga, ytan, de som gör det hittar sej själva insnärjda i ett helvete som är svår att ta sej ur. Manipulation, missbruk, svek & lögner är vardagsmat, allt för att bryta ner och kontrollera sitt byte.
Att vända folk emot varann och ständigt spela olika roller i sin egen teaterpjäs är ett nöje som narcissisten roar sej med -för att själv framstå som felfri och samtidigt isolera sitt byte från omvärldens skyddsnät.
Önskar du att du visste hur du kunde känna igen en narcissist redan på första träffen så du slapp gå rakt i hans gillrade fälla och bli hänsynslöst lurad och utnyttjad??
Jag visste inte då men nu vet jag.
Livet lär.

Vill du lära dej mer? Googla covert narcissism & narcissistic supply. Ta del av Sam Vaknin (som själv är narcissist) på youtube eller läs hans bok i ämnet.

Stort tack till alla ni som finns vid min sida. Även om jag inte alltid orkar svara på alla meddelanden så noterar jag er omtanke och ert stöd, det betyder massor för mej att veta att ni finns!! Tack!! ❤❤❤
Och ja, efter två månader i kappsäck, inneboende hos andra, så längtar jag efter ett eget hem. Skicka gärna PM om ni har något tips… ❤🙏🏼❤”

Inlägget innehöll också nio bilder som jag tyckte passade väldigt bra in i sammanhanget, du hittar dem alla på instagram @bloggenlyckligarenu

Ja, jag hittade så småningom ett eget boende och det har varit otroligt skönt att få uppleva sinnesfrid i sitt eget hem även om min (o)hälsa begränsat orken rejält. Det första jag bar in i lägenheten var en gåva till mej själv; en stor härlig säng som enligt mina barn är den skönaste säng de någonsin sovit i. Splitterny och fullständigt obesudlad… ;))) Förra veckan blev det en roadtrip till Tammerfors i väldigt trevligt sällskap, och väl vid kassan noterade jag aningen förvånat att slutsumman landade exakt på det vad en flygbiljett tur/retur till Goa skulle ha kostat, så dit for det liksom… ;))) Nåväl, borta bra men hemma bäst!?? Fastän det snöar. Fortfarande??!! ;))

Jag kikade annars in på Kerala Blog Express så sent som igår och noterade att de äntligen presenterat de 30 vinnarna! Stort grattis till vinnarna, och hjärtligt tack till er som antingen röstade på mej eller avrådde mej från att åka även om jag hade blivit utvald. ;))

Vargavintern lär ska pågå ännu en månad här i våra trakter så det är väl desto större orsak att piffa till inredningen inomhus med sköna filtar och och vackra tavlor medan snön vräker ner där ute. Att det stryker vargar kring husknutarna i bygden upprör starka känslor, oavsett om de är hybrider från illegala vargfabriker eller inte, så vi har minsann vargavinter i flera bemärkelser. Själv föredrar jag ärlighet, så hellre riktiga vargar som är de rovdjur de utgör sej för att vara, som de flesta vet instinktivt att hålla sej undan, än ulvar i fårakläder. Utan att desto mer beblanda mej i vargdebatten så vill jag bara påminna om att det i Finland är ca 20 kvinnor som varje år mister livet pga ulvar i fårakläder…

Dela gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.