Pandora opened the jar and all the evil flew out, leaving only hope inside once she had closed it again. Today the phrase “to open Pandora´s Box” means to perform an action that may seem small or innocent, but that turns out to have severly detrimental and far-reaching consequences.
//Text & bild från min privata instagram @oasenprana // Prenumerera på bloggen före julafton och du kan vinna skatten som hittas inne i skattkistan!

Trettonde December

Hen uppvisar svartsjuka, antingen öppet eller på ett väldigt passivt aggressivt sätt. Det spelar ingen roll vilket nunneliv du levt innan ni träffades, varje vän av det motsatta könet (eller samma om det gäller en homosexuell relation) ses som ett hot och det ställs krav på dej att du slutar kommunicera med dem eller att du rent av tar bort dem på Instagram & Facebook.

Du har svårt att begripa hur hen ens kan tro att du har andra bakom ryggen och varför dina privata saker och gamla dagböcker ska rotas igenom vid första bästa tillfälle när du inte är hemma, hen river upp himmel och jord för att du tidigare skrivit i din dagbok om någon du varit förtjust i, någon du aldrig ens kysst bara för att ni insåg att ni inte var kompatibla med varann när ni väl lärde känna varandra lite bättre… Du bevittnar ett sånt raseriutbrott du aldrig tidigare skådat, samtidigt som du anklagas för sånt som fullständigt saknar relevans.

Allt du blir anklagad för är helt absurt, hur kan hen ens tro detta om dej?! Svaret på den frågan är att oavsett hur oskyldig du är så är narcissisten övertygad om att du gör detsamma mot hen som hen gör mot dej, d.v.s. är otrogen. Detta kallas projicering.

För ett tag sedan, när jag redan trodde mej ha hört det mesta så gick vi uppför Sursikbacken för att besöka en julmarknad i min gamla högstadieskola. Mitt i backen mötte vi ett par och mannen hälsade på mej, jag hälsade tillbaka med ett lika kort hej till svar. “Vem var det där?!”, “Känner du honom?!” undrade han genast misstänksamt. Att jag inte direkt kom på vad han hette är väl inte så konstigt, vi kände ju bara igen varann från att han gått på samma klass som en av mina systrar. “Har du varit med honom?!” Nej, det hade jag inte, men på något sätt så skulle jag straffas med sura miner resten av dagen bara för att en karl hade sagt hej åt mej, helt neutralt. Någon som han tyckte såg ut som ett hot. Hade det däremot varit kvinnan som hade sagt hej åt honom så hade han säkert lyst upp som solen och jag hade fått höra långa utläggningar om hur hon vid olika tillfällen försökt förföra honom eftersom hon vet att han är en riktig alfahanne men hur han alltid nobbat och sagt nej, sen hade han sin vana trogen kryddat med illvilliga tillägg om hur billig hon är, en riktig slampa… Projicering. Sa jag det redan?? ;)) Samma regler gäller alltså inte för honom som de han tvingar på dej.

Hen kan “frikostigt” erbjuda dej tillgång till hens inloggningsuppgifter på t.ex. Facebook, bara för att bli rabiat för att du inte ger detsamma i gengäld. Det handlar inte om någon generositet utan detta är bara en ful taktik för att komma åt sånt som faktiskt tillhör ditt privatliv, sånt som ska kunna förvrängas och användas emot dej längre fram. Att du tror att du har full insyn på hens Facebook är ju perfekt för att invagga dej i falsk trygghet. Raggandet på andra i hens hov fortgår, det är bara styrt till andra profiler och/eller appar eller mobiler vars existens du inte ens har en blekgrå aning om. Tyvärr.

Lady of Lights // Julkort från gryphonsmoon.com

Svartsjuka är inget tecken på kärlek. Svartsjuka är tecken på kontrollbehov. Gör dej själv en tjänst och blanda inte ihop dem, kärleken & svartsjukan! Om du däremot är den som känner dej svartsjuk så kan du ju fråga dej om det beror på din dåliga självkänsla eller om det faktiskt är så att din partner gärna vill spä på din osäkerhet genom att spela på din svartsjuka? Sånt kan du läsa mer om HÄR.

Önskar dej en vacker Luciadag, må den vara fylld med ljus & kärlek! ♥

 

Dela gärna! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.