Lucka 5

 

 

Kreativitet kan uttryckas på många olika sätt, men det är något väldigt terapeutiskt och jordande att skapa något med sina händer medan tanken får sväva fritt.

Nyligen har jag börjat sticka sockor, något jag inte gjort sen högstadiet. Att det numera finns både internet & youtube gör ju att man kan lära sej det mesta idag bara man hittar en bra tutorial. Till min stora lycka har jag även en mentor som tyckte att hon också skulle lära mej sticka sockor, så nu samlar jag tant-poäng genom att ha med mej sticksömmen på café ibland. Ganska otippat om du frågar mej, men ack så avslappnande. Den allra största fördelen med att sticka, förutom alstren som växer fram, är att jag inte kan pilla på mobilen samtidigt!! ;))

Nu är det den perfekta tiden att pyssla om kvällarna, kanske knåpa ihop lite julklappar? Ifjol snöade jag in mej på att tillverka Himmeli, efter att jag hade fått prova på under skolans självständighetsbal (ja, du läste rätt, man kan pyssla på bal, åtminstone i Jakobstad ;))).  Imorgon firar vi Finlands självständighetsdag igen och de allra flesta är lediga från sina jobb. Många har traditionen att baka pepparkakor och/eller pepparkakshus just den dagen,  vilket verkligen är en kreativ syssla, och sen se på balen på tv. Men för den som vill lära sej göra en av mina Himmeli favoritmodeller, och samtidigt höra det finska språket gör klokt i att klicka sej vidare till: DIY: Gör din egen Himmeli av sugrör (på finska).

Själv började jag med att använda svarta tunna sugrör enkom för ändamålet, tillsammans med fiskelina. Efter att jag fick blodad tand tillverkade jag rätt många, även i mindre modell av små glasstavar, helt perfekta att ge bort i juletid. Lycka till! ♥

 

Dela gärna! ♥

 

Ps. Om du vill läsa fjolårets julkalender som innehöll varningssignaler för att hjälpa dej känna igen en narcissist tidigt, kanske redan på första dejten, så hittar du Lucka 5 (2017)här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.