Mitt namn är Annika Maria och jag har nu efter ca 10 års bloggtystnad valt att dela med mej av den kunskap jag samlat på mej när det kommer till narcissister: Hur vi lär oss känna igen dem i ett tidigt skede och därmed undviker att trilla i deras fällor, och hur vi tar oss därifrån med livet i behåll om vi redan sitter fast i något som känns som en rostig rävsax.

Denna blogg är inte till för att diagnosticera någon, utan för att hjälpa den som varit eller är måltavla för narcissistiska trakasserier. Den är även till för de som möter sargade offer/överlevare för att de ska kunna ha en bättre förståelse och därmed kunna vara ett bättre stöd, för stöd behövs, annars går ännu fler människor under!

Det är min önskan att öka medvetenheten kring narcissism därför att samhället behöver få upp ögonen för de fruktansvärda övergrepp som pågår även i våra rättssalar, bl.a. vid tragiska vårdnadstvister där oskyldiga barn används som slagträn av en förälder som saknar både empati och samvete, en förälder som med sin till synes perfekta fasad och iskalla lugn ofta klarar av att lura och manipulera
allt och alla. Allt medan den andra föräldern som enbart vill fly för att skona barnen från helvetet de levt i pekas ut som psykiskt instabil och olämplig som förälder… Inte sällan är det de narcissistiska psykopaterna som får sin vilja igenom vid en vårdnadstvist -inte för att de är bäst lämpade eller för att de ens bryr sej om barnen, utan för att de drivs av viljan att skada den andra föräldern och är mästare på att manipulera folk omkring sej. Tragiskt men sant. Att vi dessutom har människor i våra domstolar som själva saknar empati gör inte oddsen bättre för de som verkligen borde få hjälp och beskydd av myndigheterna. Det hjälper inte att poliserna gör fantastiska ingripanden om fallen sen inte tas på allvar när domar ska falla…

Även på många arbetsplatser finns det ett enormt lidande orsakat av narcissistiska chefer och/eller kollegor och detta orsakar ofta långa sjukskrivningar eftersom folk faktiskt blir sjuka på allvar när de tvingas uthärda narcissistiska trakasserier.  Det är heller inte svårt att räkna ut vilka typer det är som är mobbningsledare på skolgårdarna, de som ofta får en hel mobb med sej enbart för narcissistens höga nöjes skull att förgöra någon annan, ofta någon de ser som ett hot. Inte heller de andliga kretsarna är skonade från narcissistiska ledare, det är lätt hänt att man blir mörkrädd när man ser vilket maktmissbruk som förekommer inom vissa församlingar och otaliga är de självutnämnda shamaner som söker sej till sammanhang där villkorslös kärlek och förlåtelse glorifieras, sammanhang där de fritt ska kunna leva ut och rättfärdiga sitt sexmissbruk och/eller kontrollbehov med allt annat än rent mjöl i påsen. Parasiter som utan minsta antydan till dåligt samvete snyltar på godhjärtade människor som tror gott om alla.

Vi behöver faktiskt alla lära oss att känna igen ulvarna i fårakläder och hur vi bäst skyddar oss från dem, oavsett vilka kretsar vi rör oss i, för de finns överallt även om inte alla “ser” dem.

Vi ska inte bara överleva, utan vi ska lära oss att bli fria, på riktigt, för att sedan kunna leva lyckligt!

Det krävs en hel del inre arbete för att läka och bli stark efter en traumatisk relation. Metoderna är många och det som passar en kanske inte passar alla, men jag kommer att dela med mej av mina egna erfarenheter och upplevelser även när det gäller välmående och hälsa. Om vi inte vågar göra en djupdykning i vårt inre så kommer vi med största sannolikhet att upprepa samma mönster om och om igen. Omedvetet. Samma skit i olika förpackningar liksom. Ja, du fattar? Vissa inlägg kommer att vara mer personliga än andra, vissa mörkare och andra ljusare, precis som livet självt. ♥

 

Annika & Zack // Bildbolaget DU&VI

Om du vill följa min blogg är du välkommen att gilla min Facebooksida Lyckligare Nu

Om du tror att någon du känner skulle uppskatta att läsa min blogg; dela gärna på dina sociala medier, eller via privata meddelanden till dina vänner, tack!

∞ Tillsammans är vi starka ∞

Kram,                                                                                                       Annika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.