Förlita dej inte på snapchat bilder för en snabb face reading eftersom dessa bilder är spegelvända! Tänk tvärtom och du ser att jag är en empatisk person, inte manipulativ. ;)) #inmyface #inyourface

För rätt många år sedan när jag blev betjänad av en kvinna som jobbade inom servicebranschen lättade hon sitt hjärta för mej vid betjäningsdisken. Hon var fullständigt slutkörd och borde kanske ha varit sjukskriven istället för på jobb, det syntes tydligt och klart. Trots att vi inte alls kände varandra berättade hon om vilket helvete hon levt i och att mardrömmen fortsatte med vårdnadstvist och otaliga påhopp från exmaken och hans släkt, hon behövde verkligen någon som lyssnade och det råkade vara jag. Längre fram i livet har vi stött på varandra vid olika tillfällen och blivit vänner på Facebook, med flera gemensamma vänner i ankdammen. Tänker jag idag tillbaka på i vilket skick hon var då så skulle hon ha platsat i ett uppslagsverk under rubriken “offer för narcissistiska trakasserier”, och jag säger detta med sorg i hjärtat. 

“If a man expects a woman to be an angel in his life, he must first create heaven for her… angels don´t live in hell.”

I somras fick jag ett samtal av en väninna som ville berätta att hon hade stött på en sån otroligt trevlig man som hade bjudit henne på kaffe, de hade pratat i timmar och han hade berättat typ allt om sitt liv för henne, inte minst om kvinnan som var mor till hans barn, som var narcissist, och om hur han nu använder sin kunskap för att hjälpa andra som varit utsatta. Hon som ringde mej tyckte att jag verkligen borde träffa honom, vi har ju helt klart något gemensamt. Jag var tveksam. Hon målade upp bilder av hans exfru så som han hade förmedlat dem, och det var verkligen inga smickrande saker hon visste berätta, det var alltså ett riktigt typiskt skvallersamtal där hon med sitt tonfall lät mej förstå att hans exfru var nog det värsta drägg som någonsin existerat. Ju mer hon berättade desto högre ljöd varningssignalerna. Till slut undrade hon om jag möjligtvis visste vem denna kvinna var, och med hennes beskrivning så visste jag det. Jag påminde henne om att mobilen hon ringde på ofta är avlyssnad och att jag inte tänker kommentera saken över telefon överhuvudtaget, men vi kan prata om saken nästa gång vi ses.

Fiffig som du är har du säkert redan räknat ut att kvinnan på gränsen till nervsammanbrott som lättade sitt hjärta för mej flera år tidigare är samma kvinna som den till synes charmiga mannen smutskastar å det grövsta åt främmande människor, med både namn och yrkesroll. Då kan man dra slutsatsen att en av dem ljuger eller så är bägge narcissister. Att narcissister ljuger vet vi ju sedan tidigare.

Det är mer regel än undantag att en narcissistisk psykopat beskyller sin partner för att vara psykopat så det har nog de flesta av oss som levt med en narcissist blivit utsatta för. Det hände mej så sent som igår, och det var inget nytt under solen eftersom jag lagt ner foten åt mer än en narcissist under åren, både privat och på jobb, åt kvinnor som män #metoo. Idag är jag både glad och tacksam för att agnarna skiljer sej från vetet så tydligt när det kommer till vänner & bekanta: De som verkligen känner mej vet att det handlar om elakt förtal, dels för att de själva blivit utsatta för liknande av narcissister de levt tillsammans med, och dels för att de vet att jag aldrig skulle bete mej så som det ryktas av illvilliga tungor. Att vissa väljer att tro på smutskastningen kan jag inte göra mycket åt, de var knappast riktiga vänner ens från början. Det finns folk som gillar att strö salt omkring sej och runt andra så inget ska växa och gro… passivt aggressiva typer alltså.

Samtidigt har jag själv börjat omvärdera en hel del människor, människor som jag aldrig känt desto närmare men som någon narcissist i mitt liv smutskastat så sofistikerat att jag faktiskt trott att de talat sanning. Om jag bara kunde beskriva hur det känns när hjärtat expanderar i samma stund som jag inser att “Oj, den här människan är ju helt underbar, hen är inte alls den typen exet försökte få mej att tro att hen var!” ♥ Det händer att jag berättar sånt spontant i stunden, att det gläder mej att jag får se hen som den fina varelse hen är, inte längre färgad av narcissistens galla.

Det finns många olika sätt att smutskasta någon och vissa narcissister är mer kreativa än andra men det typiska är just detta att de beskyller andra för att vara precis så som de själva är. Du kan läsa mer HÄR och HÄR.

Det klokaste är att inte interagera alls med vare sej narcissister eller deras flygande apor, det som rekommenderas är No Contact eller Grey Rock.

 

Ni fina som omtänksamt hört av er med privata meddelanden gällande inlägget som dök upp i ert nyhetsflöde: Vad folk som inte känner mej tycker om mej är verkligen inte mitt problem. ♥ “Not my circus, not my monkeys”♥ Att ha behov av att öppet vilja peka ut mej som en påstådd diagnosticerad narcissist på bloggens fb-sida säger nog mer om avsändaren än om mej, så det får stå för henne.♥ Punkt.♥

Sen för att rentvå medsystrarna i “min grupp” så är det nog ingen av dem som är eller varit sambo med någon av mina ex. För säkerhetsskull tog jag tillfället i akt och frågade tjejerna, vilket ledde till en del komiska kommentarer som nog inte direkt lämpar sej att återge här i offentligheten ;))) men jag ska återge ett av svaren, helt anonymt förstås: “Nope…jag är singel..och vet inte vem dina ex är…och den dagen jag vågar inleda en ny relation ska han synas från alla möjliga håll innan. Stackars den som skulle våga försöka nedmontera mej. Och räknar med att många starka kvinnor backar upp mej ifall jag inte alltid klarar av att se klart själv.”

♥♥♥

 

Det finns många knasiga exempel på idiotiska försök att smutskasta sin tidigare partner och tro mej när jag säger att det är inte bara en eller två gånger som jag hört hårresande berättelser om olika kvinnor jag känner väl. Skvaller som jag vet är fullständiga lögner, påhittade och utspridda av deras hämndlystna ex. Det sägs att det finns två sidor av varje historia, men så finns det också skärmdumpar. Dokumentera alla trakasserier och spara fysiskt hos någon du litar på, för är hen verkligen en psykopat så kommer ord att stå mot ord, och du vill nog inte sjunka lika lågt som hen även om du till skillnad mot hen håller dej till sanningen. Det är stor skillnad på att prata skit om någon och att återge självupplevda händelser och det är på tiden att allmänheten lär sej den skillnaden. Sen är det bra att minnas att:

“The only way to win with a toxic person is not to play!”

Passa gärna på att lyssna på Thomas Eriksons kloka ord om psykopater HÄR.

Den 7.2 föreläser han i Runebergssalen i Jakobstad och eftersom det redan nu är kring 400 anmälda så chansa inte utan snabbanmäl dej HÄR och NU för att försäkra dej om en plats. Kaffeservering en timme innan föreläsningen börjar, hoppas vi ses! ♥

 

 

Dela gärna! ♥

2 reaktioner till “Vem ska man tro på??

  1. Du vet om att inte bara män utan även kvinnor kan vara smutskastande narcissister? En väninna du känner litehrann men inte är så nära med att ni umgåtts intensivt under längre tid kan mycket väl vara narc. De ändrar ansikte i nära relationer. Jag har lärt mig den hårda vägen att det kan vara svårt att veta vem som är vem. För precis som du säger är narcissismanklagelser typiska för narcissiter. De vänder på allt, och det de själva gör placerar de på andra.

    1. Visst vet jag att det finns gott om kvinnliga narcissister som smutskastar och byter skepnad/mask beroende på vilken publik de har. Håller med dej i det du skriver. Sen finns det inget som säger att det alltid bara finns en narcissist i ett parförhållande, ibland är de faktiskt två. Önskar dej en fin fortsättning på sommaren!

      Ursäkta för sent godkännande av din kommentar och svar, det var länge sedan jag var in här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.