November 2019, vilken månad det har varit!! Proppfull till bredden med en massa givande evenemang och möten, en månad där alla känslor rymts med och där det känts som att fokuserat balansera på lina för att inte ramla omkull i utbudet av allt som livet erbjudit den elfte månaden på året, för man vill ju hålla på lång sikt, eller hur?

För ett tag sedan blev jag påmind om att livet (åtminstone mitt) är ett maratonlopp, inte ett sprinterlopp, så det gäller att spara på krafterna istället för att lägga krut på sånt som egentligen inte spelar någon roll i det långa loppet. Tids nog kommer sanningen fram för alla att se, och karman kommer att bita en hel del folk i rumpan, mark my words.

Det var redan i början av november som jag insåg att månaden skulle bli en tid som verkligen skulle pröva min förmåga att välja och välja bort. Att välja är lätt, att välja bort är lite svårare, speciellt när det kommer till sånt som man så väldigt gärna skulle vilja tacka ja till. Så ja, jag har valt bort flera för mej viktiga evenemang för att jag har behövt en eller flera dagars vila emellan, annars hade jag aldrig orkat med det allra viktigaste.

Julkalendern 2019

Vad valde jag, och vad valde jag bort?

Jo, jag valde bl.a att gå på Linnéa Claessons föreläsning; Mordhot & Glitter. En föreläsning som verkligen gav publiken en hel del nyttiga tankeställare. Vissa kallar henne för Sveriges farligaste röst, Sveriges farligaste kvinna. Att hon nu får en hel massa kritik och påhopp är väl inte så konstigt, för det är ju precis vad som brukar ske när någon uppvisar mod och civilkurage.

Var så otroligt trött och sliten, men sååå glad att få lyssna på Linnéa Claeson. Vilken fantastisk kvinna!! Tack till syrran som tog med mej och även knäppte bilden!

Jag är väldigt tacksam för att en av mina systrar ville ha med mej på föreläsningen, för vete fåglarna om jag kommit mej iväg annars, trots att jag hade lagt in önskemålet om en föreläsning av kvinnan bakom instagramkontot @assholesonline medan jag gjorde rehabiliterande arbete på Arbis i Jakobstad för ett par år sedan. Efter föreläsningen skjutsade hon mej till ett “krismöte” som jag både hade initierat och bävat för, men som landade i en lättnad. Det var bara onsdag och jag kände att jag måste dra i nödbromsen om jag skulle klara av att leverera det jag lovat till söndagen.

Linda

På fredag valde jag att äta frukost tillsammans med en god vän. En av de absolut modigaste kvinnor jag känner. Vissa påstår att hon är en av de allra farligaste kvinnorna som lever idag, och visst hon har ett sällsynt civilkurage och mod, men en mer upplyst och godhjärtad kvinna får man leta efter. Tyvärr hamnade jag att välja bort evenemanget där hon skulle föreläsa i Vasa på lördagen för jag behövde vila mer än något annat, men vi fick en fin fredag tillsammans där vi bl.a var till Vegana och handlade hem lite nyttigheter.

Madame & Mademoiselle

På söndagen 17.11 var det då dags att leverera det jag hade lovat i slutet av augusti; att vara en av 13 mannekänger på Madame & Mademoiselle´s modeshow på Jakobstads museum. När jag blev tillfrågad av Janet Lönnqvist så framhöll hon att hon ville ha med mej för mitt långa hårs skull. Ett hår jag hade ansat ganska ordentligt bara dagar innan, och ett hår med en under-cut på utväxt vars existens hon inte hade en aning om. Det är lätt att lova saker när de är rätt långt i framtiden, men ju mer tiden närmade sej desto mer insåg jag att det inte skulle funka att styla mitt hår som Janet hade önskat just för att ena sidan och nacken varit nästan slätrakade, men nu på väg att växa ut.

Den sista provningen hemma hos Janet innan visningen. Superskönt tyg och en väldigt bekväm modell med dolda fickor i sidan. Fågeln på mitt huvud hörde inte till, utan var ett spontant infall i stunden. 😉

Vilken tur att min mamma ställde upp som den pensionerade frisörska hon är, och växtfärgade mitt hår utan kemikalier. Tack!! Och vilken tur att jag hade lite Remy löshår hemma för att fylla ut mitt eget hårsvall, även om det tog både tid och tålamod att få allt hår på rätt plats med två lekfulla katter i hemmet! Pust. ;)) Men vilken fantastisk kväll vi fick vara del av där under kristallkronorna. Janet är utan tvekan en av de mest kreativa och produktiva kvinnor jag känner, och det var ett rent nöje att få vara med, inte minst för hennes proffsighet och hennes otroliga värme! Orden kommer inte att räcka till, så jag ids inte ens försöka göra henne rättvisa här. Men ett fullsatt museum, och stående applåder åtföljda av lovord på sociala medier säger sitt; Hurra för Janet!!

Nästan så jag fick en flashback från ungdomens dagar när jag kom hem och plockade ur både löshår och lösögonfransar när sminket skulle tvättas bort. ;)) Väldigt behändigt att ha Clip-In löshår i en avvikande färg, så kan man ha slingat hår ibland, utan att slita på sitt eget hår.

Grekiska innehållsförteckningar??

Samtidigt som modeshowen med sina förberedelser hade jag en son som skulle ha iordningställt sin packning inför en utbytesvecka i Grekland. Ni som vet hur vi hamnat att lusläsa innehållsförteckningar på all mat efter hans anafylaktiska chock förra året kan kanske föreställa er hur det kändes att skicka iväg honom till en i förväg okänd familj, där mamman inte pratade engelska. Det var lite tufft för mej, det ska erkännas. Men tack vare de fina lärarna och senare kontakt via värdfamiljens son (som tolkade mellan mej och sin mamma), så kunde jag slappna av och glädjas för att han kunde åka iväg ut på äventyr i världen utan varken sin mamma eller pappa, och njuta av god mat. Så vitt jag vet gick ju allt bra, och det var otroligt skönt att få hem honom igen! Höll på bli lite extra spännande med sympatistrejker för postens anställda, men allt gick enligt planerna.

För den som vill läsa inlägget om den anafylaktiska chocken så lägger jag in en länk här:

Den anafylaktiska chocken som kunde ha dödat min son

Benny Rosenqvist i Vasa

Välja och välja bort. Efter ett ganska långt uppehåll kände jag att det nu var dags med en privat “reading” med Benny Rosenqvist, samtidigt som jag valde bort hans föreläsning för att vila den dagen istället. Aldrig tidigare har jag sett honom så arg och upprörd för vad jag haft omkring mej, även om det är över nu. Aldrig tidigare har jag gråtit så mycket under en session med honom som jag gjorde nu. Men det var lättnadens tårar som bara välde ner för mina kinder där jag satt, och det var en lyckligare och mer harmonisk version av mej själv som sedan gick därifrån, och förväntansfull. Livet är magiskt om vi vågar tro det.

Som man sår får man skörda, och jag är väldigt tacksam över att det inte är mej som karman kommer att bita i rumpan. Tvärtom. ;)) Ser verkligen fram emot de möten som ännu ska äga rum, och de viktiga val jag ännu ska göra med hjärtat.

Universum levererade med råge, så till min stora lycka fick jag en extra pratstund med Benny några dagar senare när jag skulle leverera ett kuvert åt honom via hotellreceptionen. Det var en värdefull pratstund där han var väldigt positiv till att jag har en blogg om narcissism, även om jag inte berört ämnet så mycket i skrift på sistone. Men allt finns ju här för den som vill läsa. Jag rekommenderar att man börjar med mitt allra första inlägg som jag publicerade för två år sedan, varsågoda:

Narcissism?

Bästa Benny Rosenqvist. Tack!! Jag hoppas att vi ses till våren igen! Ps. Fattar inte vad som hänt med färgerna på denna bild, men gillar energin i den och delar därför.

Goda nyheter, hurraaaa!!!

Efteråt tog jag rulltrapporna upp till Kokokana, där en av mina allra närmaste vänner hade bokat bord åt oss för lite fredagsmys. Vi träffas inte så ofta som vi skulle önska, så därför känns det alltid lite extra festligt när vi lyckas få till det. Högtidligt på något sätt. Till min innerliga glädje så kan jag nu berätta för er att det faktiskt BLIR en julkalender på bloggen i år, tack vare min otroligt fina vän Susanne! Det är nämligen hon och hennes företag som skapat ALLT material till alla 24 luckor som ni ska få ta del av i år, ifall ni vill. Jag har ju fått materialet levererat, och jag lovar er; det är guld!! Tack Susanne!! Nu ska jag bara se till att plocka in allt med rätt förtidsinställningar så får vi alla njuta av Susannes magi redan imorgon, och ända fram till jul. Hurraaaa!!

Susanne, ett av guldkornen i mitt liv. Här på Kokokana i Vasa.

Monica

I november har jag också haft den stora äran och glädjen att assistera en annan av mina allra närmaste vänner när hon hållit kurskvällar, och det har varit något av det allra roligaste jag har gjort, alla kategorier. Att Benny såg och berättade att vi kommer att bli kollegor på riktigt i framtiden gjorde mej så glad att jag nästan skuttade gatan fram i den mörka regniga kvällen. Detta visste ju hon redan, medial som hon är, men inte jag. ;)) Liksom att hon varit min storasyster i tidigare liv och fortfarande känner ett visst ansvar för mej… ;)) Så mycket som blivit så tydligt just denna månad, och nu förstår jag också varför Vasa lockat och pockat på min uppmärksamhet den senaste tiden. Det var speciellt under en guidad spökvandring där som “hemlängtan” till min förra hemstad väcktes, och förvånade mej. Men. Allt har sin tid, och det är Jakobstad som gäller för mej så länge som min minderåriga son önskar.

Lilla Jul

Idag är det den sista november, och eftersom det är den sista lördagen innan första advent så firar vi “Lilla Jul” här i svenskfinland. Det har varit en väldigt vacker vinterdag med snö på marken och lite sol på himlen. Många har tänt stjärnor i fönstren, så även jag.

Sorgen har även sin plats i allt det vackra, och just idag har det tänts en väldigt vacker stjärna på himlen för en högt älskad själ som lämnat jordelivet. Ett ljus brinner i lyktan på min balkong.

Så ja, alla känslor har rymts in i denna månad, och det känns bra att få vara så närvarande och levande i stunden att man faktiskt har kontakt med sitt högre jag. Att man har en stark intuition, och följer den både när den uppmuntrar och när den varnar. Att man bara vet vissa saker.

Tidigare när vi träffats har du bara existerat, men nu lever du!

/Benny Rosenqvist

Nu stundar advent, och jag hoppas att du vill ge dej själv tiden att njuta av december med hjälp av den otroligt fina julkalendern som Susanne har skapat! Själv ska jag njuta av både den och min ekologiska te-kalender. Jag önskar dej en riktigt fin Lilla Jul och advent, var rädd om dej du fina!

Varma kramar ♥

Dela gärna!

2 reaktioner till “Bästa november

  1. Tack så jättemycket fina Annika för att jag får ta del av dina upplevelser. Önskar dej en fin advent! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.